Bitvavo recension: är det en tillförlitligt exchange?

Bitvavo är ett snabbt växande kryptobörs som är verksam i Europeiska unionen. I denna översyn kommer vi att diskutera både för- och nackdelar med denna populära kryptoexchange. I slutändan kommer vi att avgöra om Bitvavo är en pålitlig kryptoexchange.

Handla gratis på Bitvavo

Vill du börja handla på Bitvavo? Dra sedan nytta av detta specialerbjudande: på de första € 1000 kryptovalutor du köper betalar du inga transaktionsavgifter. Klicka på knappen för att öppna ett konto direkt:

Vad är Bitvavo?

På Bitvavo kan du köpa och sälja mer än 100 olika kryptovalutor. Eftersom Bitvavo ligger i Nederländerna, kan du sätta in pengar snabbt med SEPA eller banköverföring och köpa bitcoins och andra kryptovalutor direkt. Klicka här för att läsa mer detaljerat vad Bitvavo är.

I denna översyn kommer vi att i detalj undersöka vilka styrkor och svagheter Bitvavo har. På så sätt vet du direkt om det här kryptobörsen är rätt för dig. Vi börjar med fördelarna & nackdelarna med Bitvavo och dyker sedan in i detaljerna.

Vilka fördelarna finns det med Bitvavo?

  • På Bitvavo kan du börja köpa krypto från så lite som 5 euro
  • Bitvavo är en tillförlitlig och säker kryptoexchange
  • Bitvavos handelsplattform utmärker sig genom användarvänlighet
  • Du betalar låga transaktionsavgifter hos Bitvavo: aldrig mer än 0,25%.
  • Du kan få extra avkastning genom att stake dina krypton
  • Professionell kundsupport tillgänglig på engelska

Vilka nackdelarna finns det med Bitvavo?

  • Du kan inte handla med margin eller ta korta positioner
  • Det är svårt att hålla reda på dina resultat på ett ordnat sätt
  • Leveransen av altcoins är mer begränsad än hos konkurrenter
  • Du kan inte nå Bitvavo via telefon
Tips: Läs Bitvavos fördelar och nackdelar i detalj

Är Bitvavo tillförlitligt och säkert?

Tillförlitligheten hos ett kryptobyte är avgörande. Till skillnad från pengar på bankkonton, är kryptovalutor inte skyddade: i händelse av en hackning, kan du verkligen förlora allt! Därför fokuserar en viktig del av vår Bitvavo-granskning på tillförlitligheten och säkerheten i denna kryptobörs.

Skydd av tillgångar

Den största risken för en börs är ett rån på nätet: om hackare stjäl stora mängder krypto kan en börs till och med gå i konkurs. Lyckligtvis använder Bitvavo smarta protokoll för att minska denna risk.

Majoriteten av Bitvavos kryptotillgångar lagras på kalla plånböcker som inte är anslutna till internet. Varje dag beräknar de hur många krypton som behövs för handel och resten lagras säkert offline på olika geografiska platser.

Skydda ditt konto

En annan risk med en plattform som Bitvavo är att ditt konto kan hackas och att någon stjäl krypton på ditt konto. Bitvavo erbjuder tillräckligt skydd även på detta område. Algoritmer övervakar ständigt om inloggningsförsök är misstänkta.

Det är också tillrådligt att använda 2FA-säkerheten på ditt konto: detta förhindrar tredje part från att komma åt ditt konto.

Skydd av tillgångar

Du vill undvika att förlora dina pengar om Bitvavo går i konkurs. Lyckligtvis har de en smart lösning på detta problem: dina pengar lagras säkert i en separat stiftelse som heter Bitvavo Payments (SBP). Om Bitvavo B.V. går i konkurs förlorar du inte dina pengar.

Reglering

Ett annat gott tecken på Bitvavos tillförlitlighet i denna översyn är att börsen följer alla reglerande lagar. Bitvavo är registrerat hos den nederländska banken. Detta säkerställer att Bitvavo följer strikta europeiska regler.

Slutsats: Är Bitvavo tillförlitlig?

Bitvavo är en pålitlig kryptobörs: Jag rekommenderar definitivt Bitvavo. Vill du läsa mer detaljerat vad Bitvavo gör för att säkra ditt konto? Läs denna artikel om säkerhet och tillförlitlighet hos Bitvavo.

Hur mycket kostar det att investera med Bitvavo?

En annan viktig del av denna översyn är Bitvavo-plattformens avgiftsstruktur. Höga kostnader minskar automatiskt din avkastning: det är därför tillrådligt att välja en billig kryptobörs. Men är Bitvavo egentligen en billig kryptobörs?

Hur höga är transaktionskostnaderna?

Bitvavo har två typer av transaktionsavgifter: maker- och taker-avgifter. När du köper en krypto som Bitcoin direkt betalar du mottagaravgiften. Du hjälper inte Bitvavo att bygga en ny marknad, så kostnaderna är lite högre. Men när du gör en beställning, är du en tillverkare, och du betalar lägre kostnader.

Den goda nyheten är att du på Bitvavo aldrig betalar mer än 0,25% i transaktionsavgifter. Denna procentsats sjunker ytterligare när du handlar med stora volymer, vilket innebär att dina transaktionsavgifter till och med kan sjunka till 0%.

Övervaka spridningen

På varje börs måste du också hantera en spread: spreaden är skillnaden mellan köp- och säljpriset på till exempel Bitcoin.När priset på ett krypto stiger eller sjunker kraftigt kan det vara svårt att hitta tillräckligt många köpare eller säljare. Skillnaden mellan det pris till vilket du kan köpa och sälja en kryptovaluta kan då öka betydligt. När det finns en stor spridning, kan det vara klokt att vänta ett tag innan du utför din transaktion.

Finns det några dolda avgifter med Bitvavo?

Lyckligtvis finns det inga dolda kostnader på Bitvavo. Det är till exempel alltid gratis att ta ut pengar till ditt bankkonto. När du sätter in med banköverföring, Bancontact eller iDEAL betalar du inga transaktionsavgifter heller.Observera att när du skickar krypton till en extern plånbok måste du betala miner. Dessa kostnader är inte relaterade till Bitvavo och kan variera kraftigt.

Slutsats översyn: är Bitvavo billigt?

Bitvavo är en av de billigaste kryptobörserna, och de lyckas uppnå detta utan att kompromissa med kvalitet eller service. Därför, om du letar efter en billig exchange, är Bitvavo ett bra val! I den här artikeln kan du läsa mer om kostnaderna på Bitvavo.

Erbjuder Bitvavo många krypton att handla med?

Naturligtvis kan du handla den välkända Bitcoin & Ethereum på Bitvavo. Men det slutar inte där: på Bitvavo kan du också handla med mer än 150 olika altcoins.Vid lanseringen var Bitvavos erbjudande lite nedslående jämfört med andra kryptobörser. Numera erbjuder Bitvavo också mer exotiska kryptovalutor.Bitvavos kryptodiversitet är fortfarande en besvikelse jämfört med de internationella börserna. Jag har dock hört från källor att Bitvavo planerar att lägga till många fler kryptobyten inom en snar framtid, vilket gör plattformen mer och mer attraktiv för den mer aktiva handlaren.

Hur är det att sätta in och ta ut pengar på Bitvavo?

Jag har handlat med Bitvavo i över ett år nu, så jag har en hel del erfarenhet av att sätta in och ta ut pengar på Bitvavo.

Insättning av pengar på Bitvavo

Att sätta in pengar på Bitvavo är gratis i de flesta fall. När du använder iDEAL eller banköverföring läggs pengarna snabbt till på ditt konto. Det är dock viktigt att gå igenom verifieringsprocessen innan du kan sätta in pengar på ditt konto. Tyvärr, Bitvavo stöder inte kreditkort: detta är för att förhindra användare från att hamna i skuld för att investera i krypto.kostnadsbetalningar BitvavoUttag av pengar från Bitvavo

Att ta ut pengar från Bitvavo är också enkelt. Oftast kan det ta upp till två arbetsdagar när du skickar en förfrågan, men enligt min erfarenhet får jag pengarna nästan omedelbart på mitt bankkonto. Jag är mycket nöjd med den hastighet med vilken jag kan sätta in och ta ut pengar på Bitvavo.Läs artiklarna om att ta ut pengar från Bitvavo och om att sätta in pengar från Bitvavo för mer information!

Bitvavo recension: Hur fungerar Bitvavo handelsplattform?

I denna del av granskningen kommer vi att bedöma Bitvavos handelsplattform. Här skiljer vi mellan webtrader, avancerad trader och mobilapplikation.

Webbhandlaren

Bitvavos online handelsplattform utmärker sig särskilt i användarvänlighet: det tar till och med en nybörjare handlare bara några minuter att köpa sina första krypto.Inom webbutiken kan du omedelbart se vilka krypton du kan handla. När du vill köpa ett krypto, behöver du bara fylla i det belopp som du vill investera. Bitvavos användarvänlighet har också en nackdel: programvaran kan vara lite för begränsad för professionella handlare. Men Bitvavo erbjuder också den avancerade handlaren för den mer erfarna handlaren.Bitvavo web traderAvancerad handlare

Inom den avancerade handlaren av Bitvavo kan du utföra mer komplexa analyser på sjökortet. Det är till exempel möjligt att använda tekniska indikatorer som kan hjälpa dig att förutse prisutvecklingen. Du kan också använda den avancerade handlaren för att utföra mer komplexa beställningar: till exempel kan du automatiskt stänga din position vid en viss förlust.Den avancerade handlaren erbjuder fler alternativ för handlaren som vill bli mer seriös om att köpa och sälja krypto. Ändå erbjuder vissa andra kryptobörser ännu mer avancerade verktyg för den professionella investeraren.Bitvavo advanced traderMobilAppBitvavo

finns även som mobilapplikation. Denna mobilapplikation är idealisk för handlare på resande fot: du kan till och med göra en beställning och köpa en eller flera Bitcoins på tåget. Den mobila applikationen är lite mer begränsad i sin funktionalitet: du kan till exempel inte använda den mobila applikationen för att byta till den avancerade handlaren.

Sammantaget har Bitvavo tillräckligt med handelsplattformar för att locka en bred publik. Både nybörjaren och den mer avancerade kryptoinvesteraren kan komma igång med den här leverantören. För de mest professionella investerarna finns det förmodligen bättre alternativ tillgängliga.

Bitvavos funktioner och möjligheter

En bra kryptoexchange erbjuder fler funktioner än bara att köpa och sälja Bitcoins. I den här delen av granskningen kommer vi att bedöma hur Bitvavo mår jämfört med andra kryptobörser.

Bitvavo-plånboken

Med Bitvavo kan du även lagra dina krypton i en onlineplånbok. Detta är attraktivt för nybörjare, som tycker att det är svårt att hantera en plånbok själva. Samtidigt finns det risker: om ditt konto hackas kan tredje part få tillgång till dina kryptotillgångar.

Plånböckerna på Bitvavo fungerar bra: när du har köpt ett krypto läggs den automatiskt till i din plånbok. Vill du läsa mer om hur du använder Bitvavo-plånboken? Läs sedan denna artikel.

Staking vid Bitvavo

Du kan också satsa några kryptomynt på Bitvavo: du trycker sedan på en knapp och får sedan någon form av avkastning på dina kryptomynt. Personligen är jag ett stort fan av staking, eftersom det kan tjäna en extra avkastning utan ansträngning. Vill du veta mer om att satsa på Bitvavo? Klicka sedan här och upptäck hur du kan använda det här alternativet själv!Bitvavo strike reviewBegränsade alternativ

Aktiva handlare letar ofta efter mer ”exotiska” kryptoprodukter: tänk på kryptoalternativ, hävstångsprodukter och möjligheten att spekulera i fallande priser. Tyvärr är dessa alternativ inte tillgängliga på Bitvavo. Bitvavo är därför endast lämplig för handlare som vill köpa och sälja bitcoins och andra kryptoprodukter med sina pengar. Om du vill ha mer funktionalitet är det bättre att öppna ett konto med en annan kryptobörs.

Hur presterar Bitvavo?

När det gäller funktionalitet gör Bitvavo vad du förväntar dig, men inte mycket mer. Bitvavo är en utmärkt handelsplattform, men förutom det kan du inte göra något speciellt med den. Lyckligtvis kan du alltid öppna konton med flera plattformar, så att du kan dra full nytta av alla de möjligheter som krypton kan erbjuda!

Vilken är den bästa strategin på Bitvavo?

För de flesta investerare är troligen en genomsnittlig dollarkostnad den bästa strategin. Tanken bakom detta, är att man aldrig riktigt vet om priset är på en all-time high. Genom att investera ett fast belopp regelbundet (till exempel varje vecka eller månad) drar du nytta av den genomsnittliga avkastningen på ett krypto som bitcoin.Med denna strategi kommer du inte att bli miljonär över en natt eftersom du investerade i ett krypto vid det mest gynnsamma ögonblicket. Samtidigt undviker du att förlora en ansenlig summa pengar, just för att du inte heller satte in alla dina pengar i ett krypto strax före en krasch. Endast när du har mycket tid och motivation, kan du överväga att aktivt handla krypto. Endast ett fåtal personer lyckas uppnå framgångsrika resultat, och chansen att du är en av de få är liten. Vill du lära dig mer i detalj hur du börjar investera med Bitvavo själv? Läs vår omfattande Bitvavo-guide och lär dig alla tips och tricks:

Hur är kundservicen på Bitvavo?

En viktig del av granskningen av kryptobörsen Bitvavo är naturligtvis kundservicen. Bitvavos kundsupport är tillgänglig på engelska, nederländska, franska, tyska, spanska och italienska via både livechatt och e-post. Jag har ställt frågor till dem och ofta fått svar inom några minuter till timmar. Observera att kundservice endast är tillgänglig på vardagar från 9 på morgonen till 5 på kvällen.Denna stödnivå är rimlig: det skulle vara ett plus om Bitvavo kunde nås via telefon i framtiden. Dessutom är kryptomarknaden en 24/7-marknad, så det skulle vara trevligt att kunna nå kundservicen utanför kontorstider. Trots dessa nackdelar är Bitvavos kundsupport fortfarande på en högre nivå än konkurrenternas, vilket är anledningen till att jag gav det ett bra betyg i recensionen.

Hur fungerar det att öppna ett konto hos Bitvavo?

Att öppna ett konto hos Bitvavo är enkelt. Allt du behöver göra är att besöka webbplats och tryck på registrera. När du har angett din e-postadress och lösenord, kommer du att ha omedelbar tillgång till handelsplattformen. Innan du kan sätta in och ta ut pengar måste du dock gå igenom verifieringsprocessen: du måste bevisa att du är den du utger dig för att vara. Lyckligtvis behöver du bara gå igenom den här processen en gång och av erfarenhet kan jag säga att det är snabbt gjort. Vill du veta hur man går igenom dessa steg? Läs sedan vår artikel om hur du öppnar ett konto.

Slutsats översyn Bitvavo: är Bitvavo den bästa börsen?

Bitvavo är min favorit kryptoexchange: när jag vill köpa bitcoins eller andra kryptovalutor väljer jag Bitvavo. Kryptoplattformen är användarvänlig, snabb och pålitlig. Det finns dock utrymme för förbättringar: produktutbudet är till exempel något begränsat, så att den mer professionella investeraren kan få det bättre genom att använda en annan börs. Ändå gör Bitvavo inte mycket fel.Vill du prova Bitvavo gratis? Öppna ett konto nu och betala noll transaktionskostnader över dina första € 1000 i affärer:

Vanliga frågor

Bitvavo passar alla över 18 år som vill investera i krypto. På grund av den användarvänliga programvaran kan vem som helst komma igång på detta utbyte. Tack vare den avancerade handlaren är Bitvavo också tillgängligt för den mer professionella handlaren.

Bitvavo kryptoväxling är 100% tillförlitlig och säker. Registreringen hos den holländska banken och de många säkerhetsåtgärder som företaget vidtar gör Bitvavo till ett gediget utbyte för handelskrypton.

Bitvavo har kundmedel inom en separat stiftelse, så även i händelse av en konkurs förlorar du inte plötsligt dina pengar. Förutom detta är Bitvavos plånböcker försäkrade för upp till 255 miljoner USD, så du får stöd även i händelse av en hackning.

På Bitvavo är det också möjligt att investera på en hanterad basis: du kan göra detta i samarbete med till exempel Yieldt. Det fina med en kryptofond är att du inte behöver fatta de svåra besluten själv, samtidigt som du kan dra nytta av de senaste prisökningarna.

På Bitvavo är det möjligt att använda en handelsrobot. Bitvavo har nämligen ett API, genom vilket du kan tillåta skript att handla för dig. Glöm dock inte att undersöka handelsroboten: inte alla handelsrobotar uppnår konsekventa resultat.

Du kan börja på Bitvavo med en minsta investering på $ 5. Detta är det minsta belopp du kan köpa en krypto för.

Som du verifierade finns det inget maximalt belopp du kan investera hos Bitvavo. Är du en dold mångmiljonär? Då är du lika välkommen på Bitvavo!

Det är enkelt att byta till Bitvavo. Du kan naturligtvis välja att sälja ditt krypto hos konkurrenten och köpa det igen hos Bitvavo. Men på Bitvavo är det också möjligt att helt enkelt sätta in ditt krypto i din Bitvavo-plånbok.

Vill du läsa mer om Bitvavo?

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *