Bitvavo staking: hur fungerar det på Bitvavo?

När du använder staking, kan du få en ännu högre avkastning på dina kryptos på Bitvavo. Genom att satsa får du faktiskt ett slags avkastning för dina krypton. Detta belopp läggs sedan till på ditt konto varje vecka. Men vad är staking och hur fungerar det på Bitvavo?

Tips: Har du inget konto hos Bitvavo än? Klicka här för att öppna ett konto och betala noll transaktionsavgifter på din första € 1000![

Vad står på spel?

Staking är en belöning du får för att hålla ett krypto i din plånbok. Du kan faktiskt jämföra denna belöning med den sparränta du får på ditt bankkonto. Det finns dock en stor skillnad: räntan på kryptovalutor är mycket högre.

Förresten kan du inte satsa alla kryptovalutor: detta gäller endast krypton som använder Proof-of-Stake. Du deltar sedan i godkännandet av transaktioner, vilket säkerställer att nätverket fortsätter att fungera korrekt. Lyckligtvis kan du på Bitvavo enkelt se vilka mynt som erbjuder insatser.

Hur fungerar staking på Bitvavo?

Lyckligtvis gör Bitvavo det enkelt att satsa krypton. Allt du behöver göra för att börja satsa är att trycka på en enkel knapp. Under inställningar kan du ange att du vill aktivera insats.

När du har aktiverat insatsen kommer den att aktiveras automatiskt. Du kommer att få ett e-postmeddelande varje vecka med den summa pengar du kommer att få från insatsen.

I de flesta fall får du dina insatsbelöningar i samma kryptovaluta. Detta gör att din kryptoportfölj kan växa, utan att du behöver spendera några pengar själv!

Hur mycket kan du tjäna på att satsa på Bitvavo?

På Bitvavo kan du undersöka hur mycket du kan tjäna med insats i insatsdelen. Där ser du de beräknade inkomsterna på årsbasis och du kan också se hur mycket du redan har fått. Till exempel, på Bitcoin är räntan i skrivande stund 0,77% medan du på Cardano får 5%.

Observera att dessa procentsatser kan variera. Protokollet kan ändras och även Bitvavo kan göra ändringar. Lyckligtvis har du alltid en bra överblick över de procentandelar du kan tjäna med insatser.

Strike Bitvavo-översikt

Vilket är det bästa insatsen på krypto på Bitvavo?

Kryptomyntet med den högsta insatsprocenten är inte nödvändigtvis det bästa kryptomyntet att köpa. Om ett kryptomynt betalar ut 5% insats men sjunker 50% i värde, kommer du att förlora stort. Samtidigt kan ett mynt med 1% insats och en spekulera på 50% vara mycket mer attraktivt.

Titta därför inte bara på insatsprocenten. Det är viktigare att utföra korrekt forskning på den underliggande kryptovalutan. I den här artikeln kan du läsa mer om hur det fungerar att investera i olika kryptovalutor.

Vilka kryptomynt kan du köpa på Bitvavo?

Vilka är fördelarna med staking på Bitvavo?

Du kan använda staking på Bitvavo utan komplicerad utrustning och få en extra avkastning utan större ansträngning. Allt du faktiskt behöver göra är att hålla en eller flera av de nämnda krypton på ditt konto.

Dessutom kommer du att stödja blockchain av din favorit kryptovaluta. Om du planerade att hålla fast vid kryptovalutan i fråga ändå, kan staking vara ett attraktivt alternativ.

Vilka är nackdelarna med staking på Bitvavo?

Glöm inte att dina krypton lagras i en plånbok på Bitvavo-plattformen. Som du kan läsa i denna artikel, gör Bitvavo allt de kan för att skydda dina krypton så bra som möjligt. Ändå har du inte full kontroll över dina tillgångar när du håller dem på Bitvavo.

Dessutom är avkastningen på insatser hos Bitvavo ibland en besvikelse jämfört med andra kryptobörser. Om du vill uppnå en högre insatsprocent kan det vara intressant att öppna ett konto hos Bitvavo.

Är det klokt att hålla på med staking på Bitvavo?

Personligen använder jag mig av pålar. Om du har för avsikt att hålla din krypto ändå, kan det vara en trevlig ytterligare källa till avkastning.

Med tanke på Bitvavos tillförlitlighet anser jag att risken är begränsad. Därför, om du inte har något emot att dina krypton lagras med en tredje part, kan du definitivt aktivera insatsalternativet i ditt konto.

Vanliga frågor

När du satsar på Bitvavo förblir du ägare till din digitala valuta. Det är viktigt att komma ihåg att Bitvavo inte är en bank och att kryptovalutor inte är lika väl skyddade som vanliga pengar på ditt bankkonto. När det finns problem täcker staten inga potentiella förluster.

Det är möjligt att handla eller ta ut din digitala valuta när som helst. Så Bitvavo inför inga restriktioner när du satsar.

Det är lätt att stänga av insatsen på Bitvavo. Du gör detta genom att navigera till inställningar och genom att inaktivera insatsen där. Det finns inga ytterligare konsekvenser för att inaktivera insatser på ditt konto.

Läs mer om Bitvavo & krypto

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *