Vad är defensiv investering och hur gör du det?

Det finns många sorters investerare. Det finns till exempel några investerare som vågar ta lite mer risk för att få högre avkastning, men det finns också investerare som fokuserar lite mer på begränsande de investeringsrisk. Om du engagerar dig defensiva investeringar, faller du under den senare gruppen. Vill du veta hur du kan investera defensivt själv? I den här artikeln diskuterar vi det bästa sättet att bygga en defensiv investeringsportfölj.

Vad är defensiv investering?

Om du investerar defensivt är du väl medveten om de olika riskerna med att investera. Du vill göra spekulera på dina investeringar, men du undviker de riskfyllda investeringsprodukterna. Även om dessa investeringar kan ge dig betydande spekuleraer. Du gör helt enkelt säkrare val, även om dessa val ger dig mindre avkastning än de riskabla investeringsvalen.

Någon som investerar defensivt kallas också defensiv investerare. Någon som är beredd att ta lite mer risk för en högre spekulera kallas en offensiv investerare. En offensiv investerare fokuserar mindre på riskerna med en investeringsprodukt och mer på en investerings avkastning.

Hur kan du investera defensivt själv?

Anser du att stabilitet och välståndsbevarande är viktigare än tillväxt och avkastning? I så fall kan defensiva investeringar vara rätt för dig! Det finns flera sätt att investera defensivt. Vi diskuterar några populära alternativ i den här artikeln.

Investerar i en indexfond

Du kan använda en indexfond för att investera defensivt. Du kan enkelt köpa en indexfond eller ETF på börsen. En indexfond eller ETF spårar en korg med aktier noterade på en viss börs. Detta gör att du kan sprida riskerna över ett urval av aktier, vilket innebär att dina risker är lägre och du fortfarande har nytta av marknadsutvecklingen.

Om du också vill investera (regelbundet) i en indexfond är det bäst att öppna ett konto hos DEGIRO. På DEGIRO betalar du inga köp- och säljkostnader när du köper ETF: er som är listade i deras urval. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto med DEGIRO:

Investera i defensiva aktier

Du kan också välja att specifikt köpa de mer defensiva aktierna. Defensiva aktier är aktier som presterar någorlunda bra under alla ekonomiska förhållanden. Det här är aktier i stabila, stora företag som redan har byggt upp en stark position. När du köper defensiva aktier behöver du inte förvänta dig mirakel: eftersom företaget redan är så stort kommer priset ofta inte att stiga kraftigt. Ändå kan du ofta njuta av en stabil utdelning som gör att du kan bygga upp en bra inkomst med defensiva aktier.

Om du vill investera defensivt genom att köpa aktier själv är det bäst att göra det på en part där du inte betalar höga courtage. På eToro betalar du inte fasta courtage när du köper aktier, vilket gör detta till det perfekta alternativet:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Investera i obligationer

Obligationer väljs också ofta av defensiva investerare. Börsmässig visdom föreslår att du bör köpa en andel obligationer som är lika med din ålder. Obligationer ger dig en fast, stabil inkomstström och om den underliggande parten inte går i konkurs får du helt enkelt tillbaka investeringsbeloppet i slutet av löptiden.

Men när räntorna är låga är det svårt att uppnå en gynnsam avkastning med obligationer.

Sparkonto med ränta

Ett sista alternativ för investeraren som gillar att ta mindre risk är att spara pengar till en högre ränta. Med Raisin kan du sätta dina pengar på en insättning till högre räntor. Webbplatsen fungerar tillsammans med utländska banker, som alla omfattas av insättningsgaranti systemet. Som ett resultat kan du fortfarande uppnå en positiv avkastning även om en bank kollapsar. Använd knappen nedan för att omedelbart jämföra var du kan öppna ett sparkonto med högre ränta:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Hur tar du fram en defensiv investeringsstrategi?

En defensiv investeringsstrategi fokuserar alltid på säkerhet och stabilitet. Att uppnå avkastning är ett sekundärt mål.

När du vill investera defensivt investerar du bara i låg risk investeringsprodukter. Det är till exempel (statliga) obligationer med god kreditvärdighet och kort löptid. Så kallade blue-chip-aktier i stora, stabila företag kan också användas inom en defensiv investeringsportfölj.

defensiv investering

En defensiv investerare innehar främst kontanter när marknaden faller. På så sätt undviker han stora förluster på börsen. Dessutom kan du som defensiv investerare använda en stop loss: på så sätt förhindrar du att en stor del av dina pengar går förlorade när marknaden faller.

Riskdiversifiering är också särskilt viktigt för en defensiv investeringsstrategi. Du kan sprida dina investeringar över olika investeringsprodukter, regioner och sektorer. Dessutom, genom att kliva in på olika punkter, undviker du att gå in på marknadens topp.

Aktier med låg beta är särskilt intressanta när du vill investera defensivt: det här är aktier som knappt påverkas av förändringar på marknaden.

Var kan du investera defensivt?

Defensiva investeringar kan göras hos en aktiemäklare. En mäklare är en part som gör det möjligt att investera i till exempel aktier. Innan du kan investera måste du ha ett konto hos en mäklare. Vi har skapat en tydlig översikt som du snabbt kan välja en bra mäklare med. Använd knappen nedan för att jämföra de olika mäklarna direkt med varandra:

Vad är fördelarna med defensiva investeringar?

Det finns fördelar till defensiva investeringar. Som en defensiv investerare är de till exempel mindre sannolikt att göra en förlust än en offensiv investerare, helt enkelt för att du tar mindre risk. Det är inte uteslutet att du kan göra en förlust, men på grund av ditt försiktiga investeringsbeteende är chansen att förlora mindre.

Dessutom kan du uppnå en god avkastning, även om du investerar defensivt. På lång sikt tjänar du i alla fall mer än människor som lämnar sina pengar på sitt sparkonto, eftersom sparräntan är väldigt låg för tillfället. Om du investerar defensivt låter du dina tillgångar fungera för dig i en vettig och rättvist säkert sätt.

Aktier eller obligationer?

Många människor ser aktier som offensiv investering och obligationer som en defensiv investering. På en viss nivå är detta sant. I genomsnitt är aktierna mer volatila och riskfyllda, men de lovar också högre avkastning. Samtidigt betalar obligationer ofta ut en fast ränta och i slutet av löptiden får du tillbaka dina pengar.

Ändå behöver aktier inte alltid vara mindre riskfyllda än obligationer. Det finns också mycket stabila aktier och väldigt riskfyllda obligationer. Naturligtvis, när du köper obligationer från ett företag som nästan är i konkurs, medför detta större risker. Det är därför viktigt att bygga en bra balans inom din portfölj mellan riskfyllda och mindre riskfyllda värdepapper.

Är en defensiv investering något för mig?

Innan du börjar investera är det bra att avgöra vilken typ av investerare du är. Tycker du att det är spännande att ta risker och föredrar du att investera så säkert och försiktigt som möjligt? I så fall är du en defensiv investerare. Tycker du tvärtom att det är spännande att ta risker och är du beredd att ta tillfälliga förluster för att göra högre spekuleraer? Då är du en offensiv investerare.

Fråga dig själv vilket sätt att investera passar dig. Är du mer fokuserad på spekulera än på riskerna med en investeringsprodukt? I så fall är du inte en defensiv investerare, utan en offensiv investerare. Om du fokuserar mer på riskerna och begränsar riskerna med att investera, är du en defensiv investerare.

Börjar med defensiva investeringar

Är du en defensiv investerare? Då letar du efter en lämplig defensiv investeringsstrategi. Du använder denna strategi för att fatta rätt investeringsbeslut som defensiv investerare. Det finns olika defensiva investeringsstrategier, så det finns alltid en strategi som passar dig.

Vill du placera pengar i en investeringsfond? Då letar du efter en defensiva investeringsfond . Denna fond har en strategi som passar den defensiva investeraren, med andra ord, din föredragna investeringsmetod.

Är du nyfiken på vilka investeringsstrategier som finns? Läs vår artikel med 10 investeringsstrategier som du kan använda omedelbart:

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *