Låg riskinvestering: hur investerar man med låg risk?

Risk och avkastning är oupplösligt kopplade. Lyckligtvis finns det tillräckligt med investeringsprodukter med en relativt låg risk som du fortfarande kan uppnå ett bra resultat med. I den här artikeln diskuterar vi de bästa investering alternativen för investeraren som vill undvika risk så mycket som möjligt.

Hur kan du investera med låg risk?

När du börjar investera finns det alltid en risk. Nivån på denna risk varierar kraftigt per investerings produkt. Det finns alltid en chans att du förlorar (en del av) din investering. Det är därför viktigt att bara investera med pengar du har råd att förlora på lång sikt. På så sätt slipper du hamna i ekonomiska problem på grund av ditt investeringsbeteende.

Vill du öva på att investera först? I så fall kan du testa möjligheterna helt gratis med en demo. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna en demo med en pålitlig part:

Vad är de bästa lågriskinvesteringarna?

  • Stabila aktier: med stabila aktier kan du till och med bygga upp en inkomst.
  • Investeringsfond: investera i ett urval av aktier och uppnå en stabil avkastning.
  • Obligationer: Att investera i lån är ofta mindre riskabelt än att investera i aktier.
  • Sparkonto: du kan hitta högränte sparkonton på internet.

Stabila aktier

Aktier har rykte om sig att vara riskabla. Detta är verkligen fallet när du investerar i tillväxtaktier med en osäker framtid. Till exempel har många teknikföretag aldrig gjort spekulera: investerare köper aktierna i hopp om att företaget ska ha gröna siffror i framtiden. Alla aktier är inte särskilt riskfyllda: genom att investera i stabila aktier i större företag kan du bygga upp en inkomst med en lägre risk.

Investerare som vill undvika risker så mycket som möjligt väljer ofta aktier som ger hög utdelning. Även när aktiekursen sjunker får du fortfarande en fin årlig utdelning. Om du vill investera i aktier till en lägre risk är det klokt att köpa aktierna på lång sikt. köp och håll strategin är minst riskfylld, eftersom avkastningen på aktier alltid har varit positiv på lång sikt. Du bör dock ha tålamod och inte sälja dina aktier när marknaden är i ett dopp.

Vill du veta på vilka mäklare du kan köpa aktier mot låga avgifter? Ta en titt på vår översikt över bästa mäklare:

Investera i en ETF

En annan riskfri investeringsform är ETF. En ETF är en börshandlad fond som passivt spårar en viss marknad. En ETF kan till exempel följa prisrörelserna för AEX eller Dow Jones. Genom att köpa en ETF tjänar du på prisrörelserna för det underliggande indexet utan att behöva välja aktier själv.

Du kan uppnå en god avkastning med en investering i en ETF. Det är smart att tillämpa principen om genomsnittskostnad dollar. Du betalar regelbundet ett fast belopp till ett urval av ETF. Genom att köpa in regelbundet undviker du att investera alla dina pengar på toppen, vilket minskar volatiliteten i dina resultat.

Om du regelbundet köper en ETF är det klokt att göra det hos en aktiemäklare med låga avgifter. Med DEGIRO betalar du inte transaktionsavgifter på de medel som ingår i kärnfonden, vilket gör detta till den perfekta parten att investera i ETF: er. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto med DEGIRO:

Investera i obligationer

Obligationer, och i synnerhet statsobligationer, är också lågrisk. En obligation utfärdas av en annan part. Som investerare får du ränta på obligationen och i slutet av löptiden får du tillbaka din investering. Det är dock viktigt att uppmärksamma den utfärdande partens kreditvärdighet: om företaget bakom obligationen går i konkurs förlorar du fortfarande hela din investering.

Om det är lönsamt att investera i obligationer beror i hög grad på räntorna. När räntorna är mycket låga sjunker avkastningen på obligationer kraftigt. Om räntan stiger plötsligt kan värdet på din obligation minska. Detta är inte nödvändigtvis ett problem: i slutet av terminen får du fortfarande tillbaka din ursprungliga insättning.

Hur kan du ytterligare begränsa investeringsrisker?

Vill du investera till lägsta möjliga risk? I så fall är det klokt att minska dina investeringsrisker så mycket som möjligt. I denna del av artikeln kommer vi att diskutera hur du fortfarande kan investera framgångsrikt med liten risk.

Att vara förberedd är halva arbetet

Ändå dyker många investerare in i den djupa änden utan att kunna simma. Börja med att göra en tydlig plan. En bra investeringsplan kommer åtminstone att indikera vad det slutliga målet är och hur mycket tid du har för att uppnå detta mål. Det är också viktigt att tydligt ange i planen vilken typ av risker du är beredd att ta.

Investera pengar du har råd att förlora

Det är viktigt att bara investera med pengar du har råd att förlora. Många investerare kliver in blint och får sedan reda på att de behöver pengarna för en reparation. Detta är oklokt: genom att investera med pengar som du inte har råd att förlora riskerar du att behöva sälja din investering vid en ogynnsam tidpunkt.

Tillämpa riskdiversifiering

Ett av de bästa sätten att minska riskerna med dina investeringar är att tillämpa riskdiversifiering på ett smart sätt. Du kan tillämpa riskdiversifiering på olika sätt:

  • Investerings produkter: investera dina pengar i olika investeringsprodukter.
  • Tid: investera dina pengar vid olika tidpunkter för att undvika dålig timing.
  • Sektorer: investera dina pengar i olika branscher.
  • Regioner: investera dina pengar i andra intressanta regioner.

När dina risker sprids över många investeringsprodukter minskar du chansen att du omedelbart förlorar en stor del av ditt kapital vid dåliga nyheter.

Investera regelbundet

Om du vill investera med låg risk är det klokt att investera regelbundet. Börsen rör sig ständigt upp och ner, vilket gör det svårt att avgöra ett bra inträdes moment. Om du investerar ett fast belopp varje månad kliver du in både på de gynnsamma och ogynnsamma stunderna.

Undvik komplicerade produkter

Det är aldrig tillrådligt att investera i investeringsprodukter som du inte förstår. Komplexa finansiella produkter kan ge mycket hög avkastning. Men om du har lite erfarenhet är det inte lämpligt att börja investera i dessa.

Ta god tid på dig

Den största risken för någon investerare är investeraren själv. På grund av otålighet förlorar investerare enorma summor pengar varje år. När marknaden inte går så bra är det ofta bäst att vänta. När du har mer tid minskar risken för dina investeringar automatiskt.

Minska din förlust genom att använda en stop loss

Det första steget in låg risk investering är att minska din förlust. Du kan göra detta med onlinemäklare genom att använda en stop loss. En stop loss är ett värde som du automatiskt stänger en investering till. Som ett resultat kan du inte förlora mer än du vill riskera, och du investerar med en lägre risk.

Du kan också minska din förlust genom att använda alternativet till kort sälj . Marknaden rör sig vanligtvis växelvis upp och ner; när du säljer kort får du en positiv avkastning när priset sjunker. Detta gör att du kan uppnå goda resultat även under en ekonomisk kris. Detta minskar din risk under till exempel en ekonomisk risk.

Du kan använda dessa möjligheter hos en onlinemäklare. Är du nyfiken på vad de bästa nätmäklarna är att investera med? Jämför sedan de bästa mäklarna med varandra:

Kan du också investera utan risk?

Investera helt och hållet utan risk är inte riktigt möjligt. Men du kan Prova investerar utan risk genom att öppna en demokonto med en aktiemäklare.

I slutändan är det klokt att investera med så liten risk som möjligt. Du kan göra detta genom att säkerställa en god relation mellan riskerna och den potentiella avkastningen. Antag att för varje $ 5 spekulera du gör $ 5 förlust, måste du då fatta rätt beslut i mer än 50% av fallen. Det måste finnas ett bättre sätt!

Du reducerar din ytterligare risk genom att behålla att du för varje potentiell förlust på $ 5 gör en spekulera på $ 10. På det sättet måste du ha rätt på mindre än hälften av fallen att fortfarande tjäna mycket pengar på dina investeringar. Du kan tillämpa denna investeringsmetod genom att använda order, det är avgörande att de ögonblick då du tar din förlust och tar din spekulera är kopplade till vissa tekniska nivåer. Du kan läsa mer om detta i vår handledning.

Förhållandet mellan risk och avkastning

I sista hand, risk och avkastning är länkade. Till exempel risken för en aktie är vanligtvis högre än risken för (stats) obligation. Detta beror på att resultatet av en andel beror på företagets resultat, som i sin tur ofta är kopplade till den ekonomiska situationen i ett land.

När det gäller obligationer är det dock lån som återbetalas, om inte företaget verkligen kan göra det längre. Priset på en obligation ändras fortfarande per period och är ofta kopplat till den genomsnittliga räntan; Men om du väntar till förfallodagen får du automatiskt tillbaka dina pengar i slutet av terminen.

Om du vill uppnå en hög avkastning med att investera, måste du ta fler risker.

Systematisk riskinvestering

Är det möjligt att systematiskt begränsa risk för din investeringar. Du kan göra detta genom att sprida ut din investering; till exempel kan du investera en del av dina pengar i guld, en del i ett fritidshus, en del i obligationer och en del i aktier. Genom att göra det kan du också skilja mellan kort- och långsiktiga investeringar.

Genom att systematiskt hantera din investeringsrisk, du kan se till att du uppnår en lägre risknivå och därför bättre resultat på börsen.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *