Hur kan du köpa Dell aktier?

Det amerikanska företaget Dell grundades den 1 maj 1984. Företaget utvecklar och säljer bärbara datorer, smartphones och utrustning relaterad till datorer. Företaget grundades av Michael Dell och är ett av de största teknikföretagen i världen. Företagets huvudkontor ligger i Round Rock, Texas. Vill du investera i Dell? I den här artikeln diskuterar vi de bästa metoderna du kan använda för att köpa Dell-aktier!

Hur köper jag Dell-aktier?

Har du förtroende för datortillverkaren Dell? Då kan det vara smart att investera i Dell genom att köpa aktierna. Innan du investerar i Dell är det viktigt att analysera dina konkurrenter. Tidigare lyckades Dell inte hålla jämna steg med sin konkurrent på ett tag. Detta kan hända igen. Undersök om företagets nya produkter fortfarande är populära.

När du vill köpa Dell-aktier är det viktigt att vara uppmärksam på kostnaderna. När du betalar mindre i transaktionsavgifter kan du uppnå ett bättre resultat med dina investeringar. Vill du köpa Dell-aktier? Du kan direkt köpa Dell-aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Dell-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för Dell?

Är du nyfiken på utvecklingen för Dell-aktien? I diagrammet nedan kan du se utvecklingen för Dell-aktier. Du kan ta position i denna välkända amerikanska aktie med knapparna.

Dells företagsdata

Nedan kan du se de viktigaste företagsuppgifterna om Dell:

Dell aktieanalys

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Dell-aktier är det viktigt att först analysera aktien. I översikten nedan kan du se hur Dell har utvecklats under den senaste perioden.

Dells aktiekurser under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Dell under de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Dell-aktien att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Dell kommer att göra under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers förutsägelser med hjälp av data från Alpha Vantage. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om prisutvecklingen på Dells aktie och att denna förutsägelse kanske inte går i uppfyllelse.

Den första datorn

När företaget grundades 1984 hette det PC’s Limited. Michael Dell byggde sedan de första bärbara datorerna i ett studentrum. Vid nitton års ålder bestämde han sig för att lämna universitetet för att helt fokusera på sitt företag PC’s Limited.

1985 dök turbo PC upp på marknaden. Denna första egendesignade PC, som kostade $795, tillverkades endast efter beställning. Denna PC var en framgång: företaget tjänade hela 73 miljoner dollar under sitt första år av existens.

köp dell aktier

PC’s Limited blir Dell

1988 ändrades företagets namn till Dell Computer Corporation. Dell bestämde sig för att nu också arbeta internationellt. Åtta år efter att företaget grundades belönades företagets framgångar med en plats på Fortune500:s lista över de mest framgångsrika företagen i världen. Med sina 27 år var Michael Dell den yngste företagsdirektören med en plats på Fortune500-listan.

Dell blir den största datortillverkaren

Dell övergav sin avsikt 1993 att leverera sina datorer till större butiker, som t.ex Walmart. Datorerna fanns liksom tidigare bara att beställa. Från 1996 och framåt kunde kunderna beställa datorerna via Dells hemsida.

Efter förvärvet av ConvergeNet Technologies 1999 blev företaget den största PC-tillverkaren i världen. Efter sammanslagningen av Compaq med Hewlett-Packard fick företaget tillfälligt avstå från förstaplatsen. Dell tog sig dock snabbt till första plats igen. I slutet av 1990-talet var Dell känd som leverantören av de mest pålitliga datorerna med bra service.

Namnbyte och tillverkning av annan elektronik

2002 bestämde sig Dell för att börja producera annan elektronik utöver datorer. 1983 ändrades företagets namn till Dell Inc. Detta företag producerade också bärbara datorer, skrivare och tv-apparater.

Dells nedgång

2006 var Dells omsättning mycket lägre än 2005. Orsaken till detta var den mättade datormarknaden. Dell fokuserade inte heller tillräckligt på biprodukter. Dessutom till skillnad från sina konkurrenter Hewlett-Packard , Dell erbjöd inte kvalitetsdatorer till ett lågt pris. Dell-datorer var inte till salu i varuhus, medan många konsumenter var angelägna om att se en dator eller bärbar dator innan de beslutade sig för att köpa.

Företagets tillväxt försämrade kvaliteten på deras kundservice. Kunder som var missnöjda med tjänsten bildade en onlinegemenskap. Detta var inte utan konsekvenser: 2006 var Dell tvungen att avstå sin första plats som den största datortillverkaren i världen till Hewlett-Packard.

Dell följer ny strategi

2007 tillkännagav Dell en ny strategi. Dell började erbjuda fler produkter och deras kundservice förbättrades. Sedan 2008 har Dell förvärvat specialiserad programvara, systemhantering och teknik. Som ett resultat börjar företaget att gå bättre. Dell Inc. nådde 44:an på Fortune-500-listan. För närvarande är Dell den tredje största datortillverkaren i världen, efter Hewlett-Packard och Lenovo.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *