Hur kan du köpa Hertz aktier?

Hertz är ett välkänt biluthyrningsföretag med en rik historia. Trots det överlevde företaget inte corona krisen och företaget är praktiskt taget i konkurs. Normalt sjunker värdet på en aktie i ett konkursbolag direkt till 0. Spekulanter köper dock fortfarande aktier, vilket gör att du som investerare fortfarande kan investera i Hertz. Är det förståndigt?

Var kan du köpa Hertz-aktier?

Vill du köpa Hertz-aktier? Du kan direkt köpa Hertz-aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Hertz-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad gör företaget Hertz?

Det amerikanska företaget Hertz är främst verksamt inom biluthyrning. Hertz är verksamt i över 150 länder och på över 12 000 platser. Dessa platser är delvis ägda och delvis franchiseavtalade.

Hertz är för närvarande det största biluthyrningsföretaget i världen. Cirka 60 % av bilarna hyrs av affärsmän. Hertz Corporation äger inte bara varumärket Hertz, utan även Dollar Rent A Car och Thrifty Car Rental.

Köpa Hertz-aktier

Hertz historia

Grundaren av företaget är Walter R. Jacobs. Han startade sin biluthyrningsverksamhet i Chicago 1918. Han började med ett dussin egen reparerade och ommålade T-Fords. Hans företag blev en stor framgång, med en årlig omsättning på 1 miljon dollar 1923. Jacobs sålde sitt företag 1923 till John T. Hertz, dåvarande presidenten för Yellow Cab och Yellow Club and Coach Manufacturing Company.

John Hertz uthyrningsföretag, som heter Hertz Drive-Ur-Self, togs i sin tur över av General Motors 1926. John Hertz startade företaget Hertz-Rent-A-Car. 1932 öppnade detta företag sin första uthyrningsfilial på en flygplats på Chicagos Midway Airport.

Fordonen som hyrs av Hertz

Hertz hyr ut många fordon. Till exempel hade företaget under 2019 totalt 770 000 fordon uthyrda. Av denna summa hyrdes 204 000 fordon utanför USA. I USA stannar ett fordon hos företaget i genomsnitt 12 månader och i resten av världen tar det i genomsnitt 18 månader.

Hertz har gjort avtal med många biltillverkare. Bilar som hyrs ut av Hertz säljs tillbaka till tillverkaren till en förutbestämd prisformel. Hälften av alla bilar som hyrs av Hertz levereras av de amerikanska biltillverkarna Ford , Fiat, Chrysler och GM . Företaget gör även affärer med den sydkoreanska biltillverkaren Kia.

Hertz börsnotering

Fram till 2001 var Hertz noterat som HRZ på New York Stock Exchange (NYSE). Bolaget försvann från börsen när Ford förvärvade företaget 2001. Bolaget såldes 2015 till en grupp privata investerare för ett belopp på 15 miljarder dollar, inklusive skulder.

Dessa privata investerare satte tillbaka företaget på börsen. Öppningskursen för aktien, förkortad HTZ, var 15 dollar. Den nådde sin högsta nivå på $100 i augusti 2014. Efter det datumet sjönk aktiekursen för det mesta.

Hertz nästan i konkurs

Det går dåligt för företaget just nu. I maj 2020 ansökte företaget om konkurs i Nordamerika. I juni 2020 beslutade Hertz att överge en planerad nyemission på 500 miljoner dollar. De beslutade att göra det eftersom det fanns en risk att aktien inte längre skulle ha något värde efter konkursen.

I oktober 2020, med en megaskuld på 19 miljarder USD, hittade biluthyrningsföretaget 1,65 miljarder i finansiering. Det är gäldenärsfinansiering. Detta är en särskild finansiering för ett företag som har ansökt om konkurs. Dagen denna nyhet offentliggjordes steg aktiekursen från 1,03 USD till 2,38 USD. Frågan är dock om det fortfarande kommer att finnas en dollar kvar till aktieägarna efter en rekonstruktion eller konkurs.

Att köpa Hertz-aktier på lång sikt är därför mycket riskabelt. Var försiktig när du investerar i Hertz!

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *