Hur investerar man i utländsk valuta?

Investera i valutor är mer populärt än någonsin. När du börjar investera i valutor använder du en valuta för att köpa en annan valuta. När valutan du köper ökar i värde tjänar du pengar. Men hur fungerar investeringar i valutor, och hur kan du tjäna pengar på handel med valutor?

Varför är valutahandel så populärt?

 • Du betalar inte fasta courtage: Du kan investera med lite pengar.
 • Valutamarknaden är största marknad på jorden: detta gör den mycket stabil.
 • Valutamarknaden rör sig ofta genom fasta mönster och är relativt förutsägbar .
 • Du kan också tjäna pengar på sjunkande valutakurser med short selling.
 • Genom användnig order, du kan enkelt hantera din strategi och maximera dina spekuleraer.

Hur handlar man i valutor?

Handel med utländsk valuta sker normalt av en mäklare. En mäklare är någon som gör det möjligt att köpa och sälja olika valutor. Detta görs normalt med hjälp av derivat: CFD: er är till exempel mycket lämpliga för handel med olika valutor.

En bra part där du kan investera i CFD -valutapar är eToro. Med eToro betalar du inte fasta courtage när du handlar i en valuta. Använd knappen nedan för att testa alternativen gratis med en obegränsad demo:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Hur fungerar valutahandel?

En valuta som euron ändras alltid i värde jämfört med en annan valuta. Därför handlar valutahandel om inbördes relationer. Till exempel är en illustration av en växelkurs värdet på euron mätt i dollar: vi kallar denna kombination för ett valutapar, och vi betecknar det som EUR / USD.

Det går att gå båda lång och kort. När du går lång, förutspår du att euron kommer att stiga mot dollarn. När du tar en kort position, förutspår du att euron kommer att falla mot dollarn. Så snart du anpassar dig till analysdiagram känner du igen de olika mönstren och du kan tjäna pengar på att handla med valutor.

Vilka är de kända valutaparen?

När du investerar i valutor handlar du i många fall i en av de sju huvud valutorna. De valutorna som är de mest populära och mest använda valutorna i världen. Du kan växla kombinationer av:

 • USD eller amerikansk dollar
 • AUD eller australiensisk dollar
 • GBP eller brittiskt pund
 • CAD eller kanadensisk dollar
 • EUR eller Euro
 • JPY eller Japanska Yen
 • CHF eller schweiziska Frank

Du handlar aldrig bara i dollar eller bara i euro. Nej, du handlar alltid med ett valutapar. Den första valutan kallas basvaluta och den andra valutan kallas motvaluta eller offert.

Om du handlar i EUR/USD -paret och priset är 1,1 kan du köpa $ 1,1 för en euro. På Forex -marknaden investerar du alltid stora belopp: till exempel köper du 1100 dollar för 1000 euro.

Notera spread

När du börjar investera i valutor ser du att det alltid är skillnad mellan budet och begäran. Budpriset är det belopp du får när du säljer valutaparet, och begärda priset är det pris som valutaparet säljs till. Skillnaden mellan dessa två priser är transaktions kostnad eller spread. Transaktionskostnader för stora valutapar är vanligtvis låga: till exempel EUR/USD kan de vara 0,0001.

När du investerar i valutor uttrycks dessa kostnader ofta i pips. En pip indikerar lägsta prisändring för en valuta. För nästan varje valuta är en pip 0,0001. Den enda skillnaden kan hittas i par som involverar den japanska yenen där en pip har ett värde på 0,01. När EUR/USD stiger från 1,1 till 1,11 stiger priset med 100 pips.

Hur bestäms växelkursen för ett valutapar?

När du vill investera i utländsk valuta är det viktigt att förstå hur växlingskurs fungerar. Växelkursen anger värdet på en valuta. Det finns två möjligheter.

 • Uppskattning: när priset på en valuta stiger.
 • Depreciering: när priset på en valuta sjunker.

Om priset på en valuta sjunker eller stiger beror helt på mängden utbud och efterfrågan. Till exempel, om människor behöver mer dollar, men färre euro, kommer dollarn att stiga mot euron. Först när det finns en balans mellan utbud och efterfrågan stannar prisrörelsen.

Genom att förutsäga hur utbud och efterfrågan på en valuta kommer att utvecklas kan du följaktligen bestämma om det är smart att köpa eller sälja valutan.

Vad är rörliga och fasta växelkurser?

När du börjar investera i valutor kan du ha att göra med både flytande och fasta växelkurser. De flesta växelkurser är flytande växelkurser . Flytande valutakurser kan röra sig fritt, och regeringen manipulerar inte aktivt växelkursen.

En fast växelkurs är underkastad strikt statlig tillsyn. Om växelkursen stiger eller sjunker kraftigt kan regeringen ingripa. Om du investerar i en fast växelkurs uppnår du inte en betydande spekulera snabbt. Den här växelkursen fluktuerar ju mindre och som aktiv handlare kan du dra nytta av starka prissvängningar.

Vad innebär det att gå lång eller kort på en valuta?

När du investerar i valutor kan du ta båda lång och kort positioner. Med en lång position anger du att du förväntar dig att basvalutan stiger i förhållande till motvalutan. På EUR/USD kan du sedan spekulera i en ökning av euron mot dollarn.

Med en kort position anger du att basvalutan kommer att falla i förhållande till motvalutan. I så fall spekulerar du i EUR/USD om ett fall i euron mot dollarn.

Lyckad valutahandel

De växlingskurs av valutor påverkas av otaliga faktorer: tänk till exempel på centralbankens politik, betalningsbalansen, det ekonomiska läget … Priset påverkas också kontinuerligt i mindre skala. När Panasonic får sin spekulera från Amerika i dollar kommer de med största sannolikhet att byta dessa dollar (åtminstone delvis) för den japanska yenen. Eftersom amerikanska dollar säljs och den japanska yenen köps, stiger priset på yenen jämfört med dollarn.

Naturligtvis har du som ett litet parti litet inflytande på växelkursen: det betyder att det finns en viss grad av stabilitet på valuta marknaden. Priset rör sig regelbundet i förutsägbara mönster där det finns en tydlig uppåt- eller nedåtgående trend. Ganska ofta händer det också att växelkursen främst rör sig mellan två nivåer.

säker stigande trend

Valutakurser rör sig ofta in förutsägbara mönster över en längre tid

Det är praktiskt taget omöjligt att tolka alla nyheter korrekt på valutamarknaden: det är möjligt att känna igen dessa allmänna rörelser. När du väl känner igen dessa rörelser kan du inta positioner med högre säkerhet, och du är mer benägna att vinna än att förlora. Hur som helst, om detta är fallet, kan du uppnå goda resultat i valutahandel.

Hur investerar jag i valutor?

Lyckligtvis fungerar inte investeringar i valutor genom att utbyta stora summor pengar. Detta skulle vara väldigt opraktiskt: du skulle betala höga transaktionskostnader på det sättet och den kontinuerliga överföringen av stora summor är inte särskilt trevlig.

De flesta investerar i valutor med CFD. CFD är derivat som gör det möjligt att handla prisskillnader mellan valutapar. När du investerar genom en CFD i till exempel dollar, äger du faktiskt aldrig dollar.

Med en CFD gör du bara avtalet om att köpa en viss valuta till ett visst pris. Detta gör att du kan dra full nytta av valutafluktuationerna, men du behöver inte ständigt köpa och sälja valutor. Vill du veta mer om hur CFD fungerar? Läs allt om det i vår avsnitt om CFD !

valuta investering

Hur säkrar man valutarisk?

Det finns säkert några investerare som investerar i valutor för att uppnå omedelbara valutaspekuleraer. Det finns dock också gott om investerare som vill säkra sin valutarisk. Låt oss förklara med ett enkelt exempel.

När du bor i ett europeiskt land som använder euron skulle du betala internationella aktier i euro. I det här exemplet köper du en amerikansk aktie och priset stiger 10 procent på ett år. Värdet av euron mot dollarn sjönk med 10 procent under samma period. Detta eliminerar hela din avkastning. När du säljer aktien vill du få tillbaka pengarna i euro.

När du säljer aktien får du 10% fler dollar eftersom aktien har blivit mer värdefull. Då får du 10% mindre euro eftersom dollarn nu är starkare mot euron. På så sätt kan returer gå upp i rök! Du kan säkra denna typ av risker genom att ta korta positioner på valutor genom t.ex. optioner.

Hur applicerar man en hävstång för valuta investeringar?

När du investerar på valutamarknaden kan du använda hävstång. Om du helt enkelt går till ett valutaväxlingskontor får du det jämförbara dollar beloppet för $ 100. Detta behöver inte vara fallet när du aktivt handlar med valutor.

När du börjar handla i valutor kan du applicera en hävstång., genom att använda en hävstång ökas beloppet på din investering utan att behöva lägga in mer pengar själv. Du kan använda en hävstång från en till trettio. Det betyder att med en investering på $ 1000 kan du öppna en position på $ 30.000.

Men vad är konsekvensen av att använda en hävstång? Som ett resultat ökar både din spekulera och förlust mycket snabbare. När eurons växelkurs mot dollarn stiger med en procent är ditt resultat med en spak på 1:30 följande:

 • 30% spekulera när du har köpt euron.
 • 30% förlust när du köper dollarn.

Följaktligen måste du vara försiktig med en spak! Tänk på att när du handlar valutor kan du alltid bestämma nivån på spaken du använder.

valuta hävstång

Förbättrad valuta investering

Vill du stärka dina färdigheter när du investerar i valutor? Följande artiklar kan hjälpa dig att bygga rätt kompetens:

Kan du bli rik av att handla med valutor?

Valutahandel nämns ofta som ett sätt att snabbt bli rik. I praktiken är detta inte sant. Men på sikt kan du bygga bra kapital genom valuta.

När du vill uppnå bra resultat är det viktigt att börja lugnt. Lär dig av dina misstag och bygg en bra plan. Det är klokt att träna mycket med en demo innan du börjar handla valuta med ett stort belopp. Vill du börja med en demo? Använd sedan knappen nedan för att testa de bästa demos:

Investera i tillväxtmarknader

Du kan också välja att handla i valutor på tillväxtmarknader. Medan växelkurserna för de stora paren ofta är mycket stabila, med dessa typer av par ser du starka fluktuationer. Valutans handelsvolym är lägre och det socioekonomiska klimatet är ofta mer osäkert. Detta gör att priset kan göra starkare hopp upp och ner, vilket gör investeringar på tillväxtmarknader särskilt lämpliga för den avancerade investeraren.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *