Vad är CFD-handel och hur fungerar det?

CFD:er eller Contracts for Differences har blivit extremt populära bland investerare. Men vad är CFD: er exakt och hur kan man investerar i dem? I den här artikeln kommer du att läsa allt du behöver veta om detta populära derivat.

Var kan du handla med CFD: er?

Särskilda CFD-mäklare är platsen att vara till att investera i CFD: er. Låt oss ta en snabb titt på två kända och pålitliga CFD-mäklare:

Plus500

Plus500 är helt optimerad för att garantera smidig CFD-handel. Att gå ännu ett steg längre är att investera i CFD: er kärnan och enda verksamheten de erbjuder. Programvaran Plus500 är extremt användarvänlig och du kan börja handla CFD på alla kända aktier, råvaror, indexfonder och valutapar. En trevlig extrafunktion om Plus500 är det faktum att de erbjuder gratis och obegränsad demo som gör att du kan prova alla möjligheter.

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

eToro

En annan pålitlig parti där du kan handla med CFD: er är eToro. På eToro kan du använda avancerade analysverktyg. Detta gör eToro mycket lämplig för den seriösa näringsidkaren som vill vara aktiv inom daytrading. Använd knappen för att öppna ett gratis demokonto med eToro:

51 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.

Vad är CFD: er?

En CFD är ett derivat. Detta innebär att CFD alltid avser en underliggande tillgång. Detta kan till exempel vara en Apple-aktie. De olika parterna träffar en överenskommelse om att byta prisskillnaden mellan öppning (inköpspris) och slutpris (försäljningspris) för den underliggande tillgången. Apple-aktiens CFD-handel har många likheter med att handla en Apple-aktie direkt.

Nedan ser du omedelbart vad vi diskuterar i handboken om handel med CFD: er:

Hur kan du handla med CFD: er?

Du kan handla med CFD: er hos en online mäklare. När du handlar i en CFD har du alltid två alternativ:

 • Köpa: du tjänar pengar när det underliggande värdet ökar.
 • Blanka: du tjänar pengar när det underliggande värdet minskar.

Prisutvecklingen på den underliggande tillgången avgör ditt resultat. När du köper en CFD på en Apple-aktie kommer du att tjäna pengar när Apple-aktiekursen ökar. När priset sjunker skulle du förlora pengar i det här exemplet.

Investering-i-CFD:er

Hur kan du använda hävstång?

En viktig CFD-funktion är möjligheten att använda en så kallad hävstångseffekt. När du använder hävstång behöver du bara investera en liten del av den totala investeringen. Det maximala hävstångs förhållandet som kan tillämpas av en privatperson är 1:30. Hävstångshandel har fördelen att den kan användas för att uppnå större spekuleraer. En tydlig nackdel är den större risken för förluster.

Tips: att använda en hög hävstång är en valfri funktion, det är helt upp till dig om du vill använda det eller inte!

Men hur fungerar CFD-hävstångshandeln? När du öppnar en order måste du ange handelsbeloppet. Ett hävstångsförhållande på 1: 5 används om saldot på ditt konto är 10 000 SEK och du bestämmer dig för att köpa 50 000 SEK  av CFD-aktier. När du använder hävstång ökar både dina potentiella spekuleraer och dina potentiella förluster:

 • När CFD-aktien ökar med 10% skulle din spekulera vara 50%.
 • När CFD-andelen minskar med 10% skulle din förlust vara 50%.

Med hävstångseffekt kan du göra en större investering med en mindre summa pengar.

Ändå är det viktigt att komma ihåg att handel med hävstång är en riskabel affär. När du inte har tillräckligt med pengar på ditt konto kan du uppleva ett margin call. Med CFD-handel kan du tappa hela investeringen.

Se upp för margin call

Mäklare vill inte förlora pengar och därför har de implementerat ett inbyggt skyddslager. Alltså, en börsmäklare vill inte ansvara för dina förluster. Därför går användningen av en hävstång hand i handske med en margin. När tillgångspriset sjunker med 20% kommer alla pengar på ditt konto bli förlorade när du använder en 1: 5-hävstång.

Om priset ytterligare skulle sjunka till 21% skulle mäklaren behöva sätta in extra pengar. För att förhindra en liknande situation använder mäklaren margin call. När ditt saldo går mot 0 SEK kommer mäklaren att begära att du sätter in pengar för att undvika att positionen stängs. När du inte sätter in ytterligare medel tvingas mäklaren att stänga dina positioner för att förhindra att dem själva förlorar.

Margin call kan vara en mycket irriterande funktion. Det är därför av avgörande betydelse att noggrant överväga i förväg om du kan kompensera det förväntade prisfallet innan den faktiska prisökningen när du köper en CFD. Om du inte är försiktig riskerar du att förlora hela din investering i en enda handel.

Marginal-samtal-CFD:er

Med hjälp av en stoppförlust

Ett korrekt sätt att förhindra ett margin call är att använda en stoppförlust. Att installera en stoppförlust är ganska enkelt inom CFD-handelsprogramvaran. Stoppförlusten indikerar vid vilken förlustprocent din position stängs automatiskt.

Det är klokt att alltid använda en stoppförlust. På så sätt kan du förhindra att en negativ position spränger i luften hela ditt konto. När du vill använda en garanterad stoppförlust måste du betala en extra provision. I exceptionella marknadssituationer (till exempel en marknadskrasch) kan en försenad stoppförlust ibland uppstå. Med en normal stoppförlust måste du betala för denna försening. Men med en garanterad stoppförlust täcks dessa kostnader av börsmäklaren.

Hur kan du använda order?

Förutom att använda en stoppförlust när du handlar med CFD: er kan du också använda order. En order gör att du kan ställa in ett värde där du automatiskt öppnar en viss position. En stoppförlust kan säkerställa att din förlust inte ökar för mycket. Du kan också ställa in en take profit som anger vilken nivå du automatiskt tar din spekulera på.

Genom att kombinera alla dessa verktyg och funktioner kan du automatisera CFD-handel i stor utsträckning. Logiskt börjar det hela med att göra en utökad analys. Men när du vet allt in och ut, och vad du ska göra vid det ögonblicket kommer du inte att behöva sitta framför din dator dygnet runt. Detta kommer att sparar dig tid och några suddiga ögon!

Plus500-placera-order

Placera en order hos en CFD-mäklare.

spekulera från fallande priser

En annan tydlig fördel med CFD-handel är det faktum att du också kan dra nytta av fallande priser genom att gå kort. Du kan gå kort genom att trycka på kortknappen i ditt CFD-mäklarkonto. Genom att gå kort med din CFD kommer du direkt att tjäna på fallande aktie- eller tillgångspriser.

När du köper aktier direkt är det ganska svårt att tjäna på fallande priser. CFD-handel gör det ändå möjligt att dra nytta av ett brett spektrum av olika marknadssvingningar och omständigheter.

Vad är CFD-handelskostnaderna?

CFD-handel är tyvärr inte gratis. När du handlar med CFD: er betalar du inte en fast courtage. Detta är gynnsamt för investerare som vill investera små mängder pengar. Du betalar en så kallad spread när du investerar i CFD: er.

Spread är skillnaden mellan köp och säljpris. Beroende på volym kan en spread på en tillgång öka eller minska.

När du handlar med CFD måste du också ta hänsyn till finansieringsavgiften. När du handlar med CFD: er lånar mäklaren dig pengar för att behålla din position. Med en hävstångsgrad på 1: 5 tillhör 80% av pengarna till mäklaren. För att behålla denna position debiterar mäklaren en daglig finansieringsavgift.

Denna finansieringsavgift debiteras endast när du bestämmer dig för att hålla en position över en natt. Procentandelen för finansieringsavgift visas alltid bredvid varje CFD. Logiskt sett är transaktionskostnaderna dagligen ganska låga. CFD: er är inte riktigt gynnsamma som alternativ för långsiktiga investeringar. På lång sikt stiger finansieringsavgifterna snabbt till några procent och det kommer att gå på spekuleraens bekostnad.

Investera med CFD:er i praktiken

När du börjar investera med CFD:er kanske du märker att värdet på en CFD är nära relaterat till värdet på den aktuella aktien. Det betyder att du inte behöver göra komplicerade beräkningar när du börjar handla med CFD:er. Många andra derivat kräver en hel del beräkningsinsatser för att bestämma din spekulera. Det är mycket bekvämare att bestämma din avkastning på CFD:er. Låt oss exemplifiera detta genom att använda en fiktiv investering på en Apple CFD:

I det första exemplet köper vi en CFD. Låt oss anta att du köper en CFD på Apple-aktien. Det nuvarande priset är 2 000 SEK. Ditt kontosaldo är också 2 000 SEK. Du bestämmer dig för att köpa 5 CFD-aktier genom att använda en 1: 5-hävstång. Aktiekursen ökar sedan från 2 000 SEK till 2 200 SEK. I detta fall är din spekulera 200 SEK per aktie. Du har uppnått 50% spekulera istället för 10% spekulera.

Du kan också investera i en CFD för att spekulera i ett prisfall på CFD Apple-aktien. I föregående exempel var CFD: s aktiekurs 2 000 kronor. Låt oss anta att du också har ett saldo på 2 000 SEK på ditt konto. Du köper igen 5 aktier och använder 1: 5-hävstångseffekten. Aktiekursen ökar igen från 2 000 SEK till 2 200 SEK. I detta fall förlorar du 200 SEK per aktie. Hävstången har orsakat en förlust på 50% istället för en förlust på 10%.

Genom att handla med CFD:er med hävstångseffekt förstorar du dina spekuleraer och förluster. En mäklares mjukvara visar ofta i realtid hur mycket du har fått eller förlorat. Vi rekommenderar ändå alla att göra den här typen av beräkningar innan man öppnar en position. Denna tidigare beräkning hjälper dig att avgöra om handeln motiverar risken.

Dessutom är det viktigt att komma ihåg att även om det är lätt att förstå den underliggande mekanismen för CFD: er, är CFD-investeringar långt ifrån lätt. Du har stor sannolikhet att förlora din fulla insättning.

Vad gör CFD:er så intressanta: fördelarna

 • Du betalar inte fasta transaktionskostnader på CFD: er.
 • Du kan använda en hävstång för att förstora dina spekuleraer (och förluster!).
 • Du kan spekulera i fallande priser genom att gå kort.
 • Genom att använda en stoppförlust kan du begränsa dina potentiella förluster.
 • Alla möjligheter kan testas via en demo.
 • Du kan handla med olika kända tillgångar.
 • CFD-handel börjar endast på 1 000 SEK.

CFD-nackdelar

 • Margin call kan göra så att du förlorar hela investeringen.
 • Du betalar en finansieringsavgift för långsiktiga positioner.
 • Dina förluster kan snabbt ackumuleras.

Sammanfattning om CFD-spekulation

Att handla med eller spekulera med CFD:er kan vara spännande. CFD:er erbjuder mycket flexibilitet och möjligheter. CFD:er kan därför vara mer attraktiva än många andra derivat. Men låt inte dig bli lurad av enkelheten vid första anblicken. En CFD kan vara en negativ spelbytare och när du tar ett fel beslut kan du förlora hela din investering på ett ögonblick.

Därför bör det första steget vara att öva genom att använda en gratis demo. Använd den här knappen för att öppna ett gratis demokonto och börja öva på handel med CFD: er:

Fördelar och nackdelar med handel med CFD: er
Hävstång: handel med hävstång förklaras
Hur fungerar investering i CFD?
Investera gratis i aktier och Forex
Kostnader för handel med CFD: er
Öppningspositioner vid handel med CFD: er
spekulera och förlust på CFD: balansförklaring
Vad är riskerna med hävstångsinvesteringar?
ZuluTrade-recension: Är ZuluTrade ett pålitligt parti?

Fördelar och nackdelar med handel med CFD: er

CFD-handel är fortfarande mycket populär. Men vilka är de största fördelarna och nackdelarna med handel med CFD? I den här artikeln svarar vi på den frågan och hjälper dig att avgöra om handel med CFD: er är något för dig.

Vad är CFD?

Innan vi adresserar de största fördelarna och nackdelarna med CFD: er, kommer vi kort att ta upp vad CFD är. Med CFD kan du spekulera i prisökningar och prisfall på till exempel en aktie. Det är möjligt att använda en hävstång som låter dig öppna en relativt stor position med en liten summa pengar.

Vill du veta mer om handel med CFD? Läs direkt hur CFD-handel fungerar.

Vilka är de största fördelarna med CFD?

Vilka är de största nackdelarna med CFD?

Vilka är fördelarna med CFD?

Nedan diskuterar vi fördelarna med CFD-handel.

Handel med hävstång

Med CFD kan du använda en så kallad hävstång. Hävstång gör det möjligt att göra en större investering med en mindre summa pengar. Om du till exempel använder en multiplikator på en till tio kan du investera $ 1000 med $ 100. Det finns två sätt att dra nytta av hävstångseffekt:

 • Du behöver mindre pengar för att öppna en investering av en viss storlek.
 • Du kan dra nytta mer av en liten prissvängning.

Vill du veta mer om handel med hävstångseffekt? I den här artikeln förklarar vi hur investeringar med hävstångseffekt fungerar:

Spekulerar på ett prisfall

När du handlar med CFD kan du spekulera på stigningar och fall på marknaden. Du har möjlighet att öppna en kort position när du använder CFD. När du säljer kort får du ett positivt resultat när priset sjunker. Detta gör CFD till ett utmärkt alternativ för att dra nytta av fallande marknader eller dåliga nyheter.

Vill du veta mer om short selling? Läs vår omfattande artikel om detta ämne:

CFD-fördelar minskar marknaden

CFD är transparenta

Det är ganska lätt för den genomsnittliga investeraren att förstå priserna på CFD. Priset på en CFD följer priset på den underliggande säkerheten ganska exakt. När Coca-Cola-aktier ökar ökar CFD vanligtvis också i värde.

Dessutom erbjuder CFD: er nödvändiga ytterligare funktioner som gör handel extra attraktiv. När du använder CFD kan du enkelt göra beställningar. Med order kan du automatiskt öppna eller stänga investeringar till ett visst pris. Du kan läsa mer om att öppna CFD-positioner i Denna artikel . Dessutom finns det ännu fler fördelar med handel med CFD.

Kostnaderna är i förhållande till din investering

En stor fördel med CFD är relativa transaktionskostnader. När du köper en aktie från en aktiemäklare som DEGIRO betalar du en fast provision på minst $ 2. PåeToro, inga provisioner debiteras och du betalar bara spridningen.

Med CFD-mäklare online betalar du vanligtvis bara spridningen. Spreaden är en fast procentsats av investeringsvärdet. Detta gör det möjligt att uppnå ett bra resultat med dina investeringar, även om du bara sätter in en liten summa pengar.

Vill du veta mer om den exakta kostnaden för att investera i CFD? Läs vår artikel om detta ämne:

Stort utbud av alternativ

Det stora utbudet av CFD är en stor fördel. Med CFD-mäklare kan du handla med CFD på aktier noterade i olika exotiska regioner. Förutom aktier är det också möjligt att handla i valutor, råvaror, optioner, ETF: er och kryptovalutor. Detta omfattande utbud av alternativ gör det enkelt för alla näringsidkare att hitta rätt produkt.

Detta gör CFD-handel mycket flexibel. Med ett konto har du omedelbar tillgång till alla globala marknader. Med din lokala bank måste du ofta betala extra pengar för att få tillgång till internationella marknader. CFD är därför mycket lämpliga för investerare som är intresserade av mer exotiska investeringsprodukter.

Vill du veta hos vilken mäklare du drar mest nytta av fördelarna med att handla med CFD? Kolla in vår översikt över de bästa CFD-mäklarna:

Dina förluster är begränsade

En annan fördel med handel med CFD är att du har fullständig kontroll över dina förluster. Du kan kontrollera dina förluster genom att använda en stop loss. Med en stop loss stängs din position automatiskt med en viss förlust.

Observera att för det ultimata skyddet måste du använda en garanterad stopploss. Med en garanterad stoppförlust kommer din position alltid att stängas till det värde du anger. För en garanterad stopploss betalar du ytterligare transaktionsavgifter. Dessutom är det bra att veta att du aldrig förlora mer pengar än det du har i ditt investeringskonto.

CFD: er upphör inte att gälla

När du investerar i optioner eller terminer måste du ta utgångsdatumet i åtanke. När en säkerhet upphör stängs positionen normalt automatiskt vid ett visst datum. Detta är vanligtvis inte fallet med CFD: er. Detta ger dig mer flexibilitet: med CFD: er bestämmer du varaktigheten för din investering.

Prova med en demo

En annan stor fördel med CFD-handel är det faktum att du kan prova möjligheterna gratis med en demo. Många handlare tappar pengar i början eftersom de inte har någon aning om vad de gör. Genom att först öva med en demo kan du upptäcka om handel med CFD: s fungerar för dig.

Vill du veta var du kan prova CFD-handel gratis med en demo? Använd knappen nedan för att direkt jämföra de olika leverantörernas demo-konton:

Vilka är nackdelarna med CFD?

Nedan diskuterar vi nackdelarna med att investera i CFD.

Nackdelarna med att tillämpa hävstång

Naturligtvis finns det också risker med hävstångshandel. I praktiken uppnår många konsumenter ett negativt resultat med hävstångsprodukter. Detta beror ofta på att de tar många risker. Det är viktigt att komma ihåg att användning av hög hävstång accelererar resultaten. Det är alltid viktigt att ha tillräcklig marginal på ditt konto. Om du inte har tillräckligt med pengar på ditt konto kan du förlora din insättning genom ett margin call.

Du kan läsa mer om margin call i denna artikel . Du kan också läsa mer om riskerna med att använda en hävstång.

finansieringsavgifter

En annan nackdel med CFD är att du måste betala finansieringskostnader. När allt kommer omkring bidrar mäklaren till den största andelen av investeringsvärdet. Eftersom du betalar finansieringskostnader är CFD mindre lämpliga för långsiktiga investeringar. Det är därför bättre att använda CFD: er för investeringar med en tidsram som är kortare än ett år.

Du behöver mer tid

En annan nackdel med att handla med CFD är att du också behöver investera mer tid. När du köper aktier och startar en portfölj behöver du inte ägna mycket uppmärksamhet åt dem dagligen. Men när du börjar använda CFD är du en aktiv näringsidkare. Det är därför viktigt att spendera mer tid på dina CFD-affärer.

tid CFD-nackdel

Psykologiskt tryck

Det är ännu viktigare (och kanske svårare) att hålla huvudet kallt när man handlar med CFD. Eftersom det är lätt att öppna stora investeringar, en högre grad av självkontroll krävs. Många människor går för långt drivna av girighet och tappar hela sin insättning. Vill du lära dig hur du kan kontrollera dina känslor när du handlar med CFD? I den här artikeln diskuterar vi hur du kan göra detta:

Betala en extra spread

När du handlar med hävstång betalar du transaktionsavgifter över hela din investering. När du använder en hävstång på 1:10 köper du också tio gånger så många aktier. Det är viktigt att komma ihåg att du betalar spridningen över alla aktier du köper.

Du investerar aldrig i riktiga aktier

En annan nackdel med CFD är att du aldrig kan handla med en verklig aktie med CFD. Du får aldrig rösträtt med en CFD, vilket innebär att du inte kan delta i beslutsfattandet inom företaget. När du verkligen vill bli ägare till ett företag måste du köp aktien själv .

Uppväger fördelarna med CFD: er nackdelarna?

CFD har trotsallt många fördelar och nackdelar. För många människor uppväger fördelarna nackdelarna. Tack vare införandet av CFD är det möjligt för investerare att handla med små belopp i aktier och valutor.

Det är dock viktigt att komma ihåg att det finns förhöjda risker förknippade med handel med CFD. Träna därför nog med en gratis demo innan du gör en första insättning. Är du övertygad om fördelarna med CFD-handel och vill du testa möjligheterna? Du kan göra detta med en gratis demo ! Du kan också kolla in vår fullständig lista över CFD mäklare.

Hävstång: handel med hävstång förklaras

När du investerar kan du använda hävstång. Men vad är hävstång? Enkelt uttryckt är att hävstång gör det möjligt att göra en större investering med samma summa pengar. Detta gör att du kan dra större fördel av prisfluktuationer. Men hur fungerar hävstång och vilka är riskerna med att handla med hävstång?

Vad är hävstång?

När du investerar kan du använda hävstång när du vill. Hävstång visas alltid som ett förhållande, till exempel 1:30. När hävstången är 1:30 betyder det att du kan handla med $ 30.000 genom att bara investera $ 1.000. Hävstång gör det möjligt att öppna större affärer.

Vart kan du handla med hävstång?

Många mäklare erbjuder möjligheten att använda hävstång. Vanligtvis CFD: er används för handel med hävstång. Du kan enkelt använda hävstång genom att handla med ett större belopp än du satte in på ditt konto. Vill du veta vilka mäklare som erbjuder handel med hävstång? Vi har listat de bästa parterna för dig:

Effekten av hävstång: några exempel

När du använder hävstång ökar dina potentiella spekuleraer och förluster avsevärt. När du köper en aktie för 10 USD kan du uppnå följande resultat:

 • En ökning med $ 1 får du en spekulera på $ 1.
 • Om aktien sjunker $ 1 uppnår du en förlust på $ 1.

När du tillämpar en hävstång på 1:10 får du andra resultat:

 • Med en ökning med $ 1 får du en spekulera på $ 10.
 • Om aktien sjunker $ 1 uppnår du en förlust på $ 10.

Senare i denna artikel kommer vi att visa hur hävstång fungerar genom att använda ett mer omfattande exempel.

Hur fungerar hävstång?

Du kan använda hävstång med en online-mäklare. Här du ser en översikt över online-mäklare där du kan handla i aktier med hävstångseffekt. När du har öppnat ett konto kan du använda hävstången direkt. Du använder hävstång genom att investera mer pengar än du satte in på ditt konto. Men hur hanteras hävstången inom ditt investeringskonto?

Hävstång kan jämföras med ett lån. Mäklaren finansierar en stor del av inköpspriset och skillnaden mellan ingångs- och slutkursen kommer så småningom att regleras i ditt kontosaldo. Du är aldrig ägare till en aktie; mäklaren tar hand om både köp och försäljning. När handel med CFD: er , har du inget annat ansvar eftersom du aldrig är ägaren till aktien.

hävstångsinvestering

Exempel på handel med hävstång

I det här exemplet antar vi att du har $ 1000 på ditt handelskonto. Du bestämmer dig för att köpa aktier för detta belopp till ett pris av $ 10. Priset ökar under dagen och när priset träffar $ 12 stänger du positionen. Vad skulle resultatet av dessa investeringar bli med och utan hävstång?

Utan hävstång : priset har stigit $ 2 och för $ 1000 kan du köpa 100 aktier. Dessa 100 aktier har ökat i värde med $ 2. Din totala spekulera i detta fall är $ 200 eller 20%.

Med hävstång : du bestämmer dig för att använda en hävstång på 1:10 på din investering. Du kan nu köpa aktier för 10 000 USD. Du kan öppna en handel med 1000 aktier. Dessa aktier har ökat i värde med $ 2. Din totala spekulera i detta fall är $ 2000 eller 200%.

Som du kan se skulle du i detta fall göra en större spekulera genom att använda hävstång. Kom dock ihåg att detsamma kunde ha hänt i motsatt riktning. Om priset hade sjunkit, skulle din förlust ha varit större när du skulle använda hävstång!

Fördelar med hög hävstång

En stor fördel med hävstång är att du kan göra större investeringar med en låg summa pengar. Du behöver inte ha hela värdet av din handel på ditt handelskonto.

En andra fördel med en hävstång är att det är lättare att spekulera i små prisförändringar. Genom att använda hävstång kan du tjäna mer pengar på en liten prisökning. Detta gör aktiv handel mer intressant.

Kostnader för hävstång

Du betalar alltid avgifter för att använda hävstång. Dessa kostnader beräknas i form av finansieringskostnader. Mäklaren finansierar en stor del av investeringen när du använder hävstång. Du måste betala ränta på detta belopp. Mängden ränta du måste betala för din hävstång kan variera beroende på mäklare och investeringsprodukt.

Att investera med hävstång är därför bara attraktivt för investeringar på kort sikt. Vill du göra en långsiktig investering? Då är det smartare att köp aktier och att hålla fast vid dem under en längre tid.

Var försiktig när du använder hävstång!

Högre skuldsättningar medför också högre risker. Med hävstång ökar dina förluster snabbare än utan hävstång. Kom ihåg att hävstångseffekten fungerar på båda sätten. Du bör därför använda hävstångsansvar på ett ansvarsfullt sätt.

När du bara börjar handla är det klokt att undvika att använda hög skuldsättning. Först när du förstår hur du kan tjäna pengar på handel är det klokt att börja använda hävstång. När du använder detta kraftfulla verktyg korrekt kan du öka dina spekuleraer enormt!

När du använder hävstång måste du ha tillräckligt med pengar tillgängliga på ditt konto. Mäklare tillämpar en underhållsmarginal som anger det belopp du behöver på ditt konto för att hålla dina handelspositioner öppna. När beloppet på ditt konto inte längre är tillräckligt för att hålla dina positioner öppna får du ett margin call. Detta kan leda till att du förlorar hela din investering

spekulera och förlust på CFD: balansförklaring

I den här artikeln tittar vi på hur spekuleraen eller förlusten på investeringar i CFD: er beräknas. Det är bra att läsa artikel om hur hävstångseffekten fungerar när du ännu inte vet exakt hur det fungerar. Hävstång spelar en viktig roll vid handel med CFD: er.

Förstå ditt saldo med en online-mäklare

Som mest aktiemäklare, din balans kommer att bestå av några delar. För det första finns det tillgängliga saldot. Det tillgängliga saldot är den del av dina tillgångar som är tillgänglig att investera och som du kan använda för att öppna nya handelspositioner. Observera att det är viktigt att ha tillräckligt med tillgängliga medel för att stödja dina öppna positioner. Om så inte är fallet kan du drabbas av en marginal anrop .

CFD öppna positioner

Den andra delen av din balans är spekulera och / eller förlust (P&L). spekuleraen och / eller förlusten beräknas genom att summera resultaten av de olika öppna positionerna. Resultatet av en position bestäms genom att titta på spekuleraer och förluster för alla öppna positioner. Först när positionen är stängd är spekuleraen eller förlusten definitiv. Låt oss illustrera detta med ett exempel:

 • 500 ING-aktier med en enastående spekulera på $ 1200
 • 120 Apple-aktier med en förlust på 450 USD
 • I detta fall är din spekulera / förlust $ 1200 minus $ 450 vilket är $ 750.

Den sista delen av balansen är Rättvisa . Eget kapital består av det tillgängliga kapitalet på ditt konto som avvecklas med de öppna handeln positionerna. Om de öppna positionerna är positiva kommer kapitalet att vara högre än det tillgängliga kapitalet. Men om de öppna positionerna är negativa kommer kapitalet att vara lägre än det tillgängliga kapitalet.

 • Du har 10 000 dollar tillgängliga och 750 dollar spekulera, kapitalet blir 10 750 dollar.
 • Du har $ 10 000 tillgängliga och $ 750 förlust, kapitalet kommer att vara 9 250 dollar.

Initial marginal och underhållsmarginal

Med ett hävstångskonto måste du ta hänsyn till den så kallade marginalen. Det finns alltid en initial marginal och underhållsmarginal .

De initial marginal bestäms av hävstångseffekten. När hävstångseffekten är en till tio kommer marginalen som krävs för att köpa eller sälja en CFD vara 1/10 av värdet på värdepapperet.

De underhållsmarginal är då den procentandel av värdet på säkerheten som måste finnas på kontot för att hålla positionen öppen. Om saldot är otillräckligt kommer det att finnas ett marginalanrop varefter positionen automatiskt stängs. Läs mer om hur en marginalanrop exakt fungerar här.

Öppningspositioner vid handel med CFD: er

Om du vill investera i viss säkerhet via CFD: er, kan du öppna en position. I den här artikeln kommer vi att förklara hur du kan öppna och hantera en handelsposition. För den här handledningen använde vi Plus500s handelsplattform. När du förstår hur du öppnar en position med inflytande fungerar, är du redo att börja investera med en online-mäklare .

Lång eller kort: köp eller sälj

Med CFD-mäklare kan du gå lång och kort. När du går lång (köper) spekulerar du i en ökning av priset på till exempel en aktie. När du kort försäljning , du spekulerar i ett prisfall på en aktie.

Du kan använda köpa och sälja knapparna på Plus500-plattformen.

köp eller sälj Plus500

Illustrativa priser

Öppningsposition och hävstång

När du investerar måste du bestämma hur mycket du vill köpa eller sälja. Om du vill handla Dow Jones med en hävstångseffekt på 1: 5 och ett kapital på $  1 000 öppnar du en CFD-position värt $ 5 000 på Dow Jones.

När du öppnar en position, värde anger investeringens totala värde. De erforderlig marginal anger det minsta belopp som måste finnas på ditt konto för att förhindra ett marginalsamtal. Med ett marginalanrop tappar du hela din handelsposition.

Vill du veta mer om att investera med hävstångseffekt? I vår artikel om handel med hävstång läser du allt du behöver veta:

öppen position Plus500

Illustrativa priser. Öppna en position vid Plus500

Take profit / stop-loss

Det är alltid lämpligt att ange en take profit och stop loss. Det här är värdena där du stänger positionen automatiskt.

Inom Plus500-plattformen gör du detta med nära till spekulera och nära till förlust knappar.

CFD-stop loss

Beställningar: köp till ett visst pris

Det fina med att handla med CFD är att du också kan använda order. Du köper eller säljer bara ett värdepapper när ett visst värde har uppnåtts. När du kombinerar order med spekulera och stop loss kan du själv utveckla en automatisk investeringsstrategi där du bara behöver uppdatera dina order några gånger i veckan.

För detta kan du använda alternativet bara att köpa när priset är på Plus500 under avancerad.

Hantera öppna positioner

Med en öppen position kan du alltid se spekuleraen eller förlusten. Du kan stänga en position manuellt när som helst. Men gör alltid detta eftersom det passar din strategi. Det är också möjligt att justera andra aspekter av din handel som take profit och stop loss.

När en position är stängd ser du resultatet under stängda positioner. Din spekulera eller förlust uppdateras automatiskt när du handlar med CFD. Du kan läsa hur detta fungerar här .

ZuluTrade-recension: Är ZuluTrade ett pålitligt parti?

Växer inte ditt banksaldo tillräckligt snabbt men känner du att du inte kan investera själv? I så fall är den nya automatisk investering alternativet är ett perfekt alternativ för dig! På ZuluTrade erbjuder dussintals professionella investerare sina investeringar och tack vare den innovativa programvaran kan du automatiskt ta över investeringarna på ditt konto. I denna omfattande recension förklarar vi om ZuluTrade är en bra investeringsplattform.

Vilka är fördelarna med ZuluTrade?

 • Automatisk investering: du behöver inte välja investeringar själv.
 • Bra skydd mot förluster: följ en investerare automatiskt vid hög förlust.
 • Plattformen är helt lokaliserat på över 20 språk och programvaran är mycket användarvänlig.
 • Du kan investera automatiskt på ZuluTrade från lite som $ 100 .
 • Du kan prova möjligheterna obegränsat med en demo .

Att investera på ZuluTrade är attraktivt för investerare som vill dra nytta av aktiv handel utan att själva fatta besluten. Vi rekommenderar att du först testar möjligheterna gratis med en demo. På detta sätt kommer du själv att upptäcka om du kan uppnå goda resultat med investeringar på ZuluTrade. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto med ZuluTrade:

Hur fungerar ZuluTrade-plattformen?

ZuluTrade är en plattform som du kan använda för att automatiskt öppna affärer inom ditt handelskonto. ZuluTrade har en plattform där tusentals handlare försöker göra de bästa affärer tillgängliga för dig. När du följer framgångsrika handlare kan du uppnå goda resultat med dina ZuluTrade-investeringar.

Investerare på plattformen levererar inte sina handelssignaler utan anledning. De investerar vanligtvis med sina pengar, vilket ger dem en bra motivation att uppnå bra resultat. Dessutom får investeraren en liten provision för varje öppnad investering. Denna provision ökar när investeringen öppnas med fler anhängare: detta skapar en sund motivation bland investerare att uppnå goda resultat. Bra resultat ger signalleverantören fler följare och mer pengar.

Investerarna på ZuluTrade försöker alltid uppnå bästa resultat eftersom det är så de tjänar mest pengar. Du kan lära dig att investera, och de bästa medlemmarna på den här webbplatsen har tillbringat en stor del av sina liv på att göra det. Genom att öppna en gratis konto på webbplatsen kan du börja spåra dessa investerare direkt.

Tips: Öppna först ett demo-konto och testa olika signalleverantörer. Är leverantörerna lönsamma? Först då placerar du dem på ditt live-konto och låter dem investera med dina riktiga pengar!

Hur fungerar automatisk handel på ZuluTrade?

Principen för automatisk investering på ZuluTrade är enkel. På webbplatsen hittar du flera personer som är intresserade av valutahandel eller valutahandel. Dessa människor gillar att dela sina affärer och tjäna lite extra pengar. Dessa investerare kallas signalleverantörer.

Du kan följa dessa signalleverantörer med ett belopp på $ 100 eller mer. När signalleverantören öppnar en position öppnas positionen också automatiskt i ditt konto. Detta ger dig samma resultat som den investerare du följer.

Hur kan du prova ZuluTrade själv?

På ZuluTrades webbplats kan du öppna ett demo-konto helt gratis. När du trycker på öppna ett konto kan du välja att börja arbeta med ett live-konto eller att öppna ett demo först. Med en demo kan du börja omedelbart: du får ett virtuellt belopp och dina resultat blir 100% fiktiva. För den här granskningen öppnade vi både en demo och ett riktigt konto: att öppna ett konto är inte svårt.

Automatisk markering

Du kan använda ZuluTrades algoritmer för att automatiskt följa ett urval av leverantörer som passar dig. Inom vår granskning av plattformen är detta en användbar funktion, särskilt för nybörjare.

Med riskundersökningen kan du omedelbart ange vilken risknivå du vill ta. Algoritmen beräknar sedan en kombination av handlare som passar din riskprofil.

ZuluTrade risk scan

Självval av signalleverantörer

Naturligtvis kan du också välja att välja handlare själv. Om du själv vill välja handlare är det ofta bäst att gå till topphandlare. I det här avsnittet hittar du de signalleverantörer som ger bäst resultat. Du kan granska följande data i översikten:

 • ROI : hur mycket tjänade signalleverantören i förhållande till den första insättningen?
 • Neddragning : vad är den maximala förlust som investeraren någonsin har haft på öppna positioner när som helst.
 • Grafisk progression : en jämn, ekvivalent grafisk utveckling indikerar att investeringarna utvecklas stadigt.
 • Följare : hur många personer följer kontot?
 • Kapital : hur mycket kapital följer investeraren?

ZuluTrade välj handlare

Om du är intresserad av signalleverantören kan du besöka profilen. Inom profilen ser du mycket mer detaljerad information om signalleverantören. Där kan du se exakt hur resultaten har utvecklats och hur riskabelt leverantören är. Om du har förtroende för signalleverantörens egenskaper kan du välja att följa dem.

ZuluTrade spekulerautveckling

När du följer en signalleverantör öppnas handeln automatiskt inom ditt konto. Du kan i alla fall vara uppmärksam på följande när du väljer signalleverantörer:

handlare översikt

 • Hög spekuleragrad: signalleverantören måste vinna minst 30% av affären.
 • Långsiktigt positiv avkastning: på lång sikt uppnår leverantören ett positivt resultat
 • Erfarenhet: signalleverantören har genomfört minst 100 transaktioner.
 • Neddragning: leverantörens utnyttjande är begränsad.

Hur kan du investera med riktiga pengar på ZuluTrade?

När du har testat möjligheterna kan du välja att följa andra leverantörer med riktiga pengar. För att göra detta måste du länka ditt ZuluTrade-konto till en mäklare. När du har öppnat ett konto hos ZuluTrade kan du också öppna ett konto hos en mäklare som företaget arbetar med.

Den mest fördelaktiga mäklaren där du kan öppna ett konto är AAFx. På AAFx drar du fördel av gynnsamma priser för transaktionskostnaderna, så att du kan uppnå en högre avkastning. När du har länkat kontot kan du hålla reda på resultaten inom ditt ZuluTrade-konto.

Att investera i ZuluTrade sker automatiskt, men det är viktigt att hålla koll på resultaten. Med ZuluTrade kan du automatiskt sluta följa investerare när de plötsligt tappar mycket pengar. Det är dock klokt att regelbundet utvärdera resultaten och riskerna: på detta sätt undviker du att förlora hela din investering med ZuluTrade.

Framgångsrik investering med ZuluTrade

När du väljer att börja investera automatiskt behöver du inte längre fatta komplicerade beslut om att köpa vissa värdepapper. Du måste dock bestämma vilka investerare du litar på som hanterar dina pengar. Naturligtvis är det viktigt att titta på det långsiktig avkastning . På ZuluTrade kan du med en överblick se hur en investerares avkastning har utvecklats.

Ta hänsyn till risken när du komponerar dina signalleverantörer. Kontrollera om grafen är (nästan) slät och kontrollera om leverantören har en inte alltför stark neddragning. Neddragning är den maximala förlusten av öppna positioner inom en viss tidsperiod. En neddragning som är för hög medför en hög risk: det kan vara ett tecken på att signalleverantören lämnar positioner öppna länge tills de blir lönsamma igen.

När neddragningen stiger kan du till och med möta en marginalanrop . Ett marginalsamtal inträffar när du inte längre har tillräckligt med pengar på ditt mäklarkonto. Du kan då förlora hela insättningen.

Investera i kryptovalutor med ZuluTrade

Det har också nyligen blivit möjligt att investera i kryptovalutor på ZuluTrade. Kryptovalutor erbjuder många möjligheter att uppnå hög avkastning. År 2020 ökade till exempel Bitcoin med hundratals procent när investerare började leta efter säkra tillflyktsorter under påverkan av coronapandemin. När du inte har kunskapen kan det vara svårt att dra nytta av denna utveckling.

Lyckligtvis har ZuluTrade också flera erfarna kryptovalutahandlare som du kan följa. På så sätt kan du dra nytta av aktiv kryptovalutahandel även när du inte har mycket tid.

Är ZuluTrade pålitlig?

Du kanske undrar om ZuluTrade är pålitlig. För denna granskning har vi naturligtvis undersökt tillförlitligheten hos ZuluTrade, och vi kom till slutsatsen att ZuluTrade är pålitlig. Plattformen och mäklarna bakom plattformen regleras alla och följer internationella regler. Du kan sätta in pengar med de välkända metoderna: till exempel, PayPal, kreditkort och banköverföring. Vi har också begärt insättningar från ZuluTrade flera gånger: vi fick alltid pengarna utbetalda till vårt bankkonto utan krångel.

Hur mycket kostar det att använda ZuluTrade?

Att använda ZuluTrade är inte helt gratis: du betalar 1,5 extra pip över varje transaktion. En halv pip går till signalleverantören, förutsatt att investeringen slutar positivt. Den andra fullständiga pipen går till ägaren av ZuluTrade-plattformen.

Det här är rimliga avgifter när du lyckas följa bra signalleverantörer. Men en lönsam position behöver inte vara omedelbart lönsam för dig: när en leverantör stänger positioner med minimal spekulera, uppnår du inte alltid ett gynnsamt resultat själv.

Lyckligtvis ser ZuluTrade Guard till att ditt kapital skyddas när en signalleverantör fattar flera dåliga beslut. På detta sätt undviker du att förlora mycket pengar eftersom en signalleverantör spelar galna knep på dig. Vi anser att kostnaderna är rimliga: När allt kommer omkring, när du investerar i en investeringsfond, betalar du också förvaltningskostnader.

Kundservice

En annan viktig del av en finansiell plattform är kundservice. Vi testade omfattande kundservice för den här recensionen, och den kom bra ut. Du kan alltid boka ett telefonsamtal med teamet bakom ZuluTrade eller så kan du välja att skicka ett mejl. Kundtjänsten är lätt att nå och tillgänglig på engelska.

För övrigt märkte vi som kritik att webbplatsen inte alltid har översatts till andra lokala språk. Vissa delar av webbplatsen är på engelska, medan andra delar har översatts. Det vore trevligt om ZuluTrade översatte hela webbplatsen för att ge internationella investerare en bättre upplevelse.

Sista tips: var försiktig med hävstångseffekten

Du kan använda hävstång inom ZuluTrades plattform. Hävstång gör att du kan ta en större handelsposition med en mindre summa pengar. Problemet med hävstång är att du också snabbt kan göra en stor förlust. Var därför försiktig med investeringar med hög hävstångseffekt!

Allmän information om ZuluTrade

ZuluTrade är en finansiellt företag huvudkontor i New York. ZuluTrades dagliga affärsverksamhet bedrivs från Cypern och ZuluTrade har kontor i Hong Kong, Shanghai, Aten, Grekland och andra länder.

Företaget grundades 2007 och arbetar via ett peer2peer-system där handlare byter handel med varandra. Genom att öppna ett konto hos en mäklare är det möjligt att automatiskt investera som användare genom att följa andra användares investeringar.

Slutsats ZuluTrade

ZuluTrade är en unik onlineplattform som passar investerare med lite tid och kunskap som fortfarande vill dra nytta av aktiv handel. För en relativt låg avgift kan du följa framgångsrika handlare som ibland erbjuder hundra procent avkastning per år.

Gör inget misstag: automatisk investering betyder inte att du bara kan glömma dina positioner tillsammans. Det är viktigt att hålla koll på ditt konto och att regelbundet utvärdera dina signalleverantörer. På detta sätt undviker du att förlora en stor del av din insättning på grund av felaktig hantering av en signalleverantör.

Tack vare närvaron av en obegränsad demo kan du testa möjligheterna utan risk. Tvivlar du fortfarande efter den här granskningen om automatisk investering med ZuluTrade är något för dig? I så fall öppnar du en demo, det perfekta sättet att testa möjligheterna själv!

Varför investera automatiskt med ZuluTrade?

 • Utan att investera tid, kan du fortfarande dra nytta av aktiv handel!
 • Automatiskt: Följ yrkesverksamma med många års erfarenhet
 • Inga uppdrag : även små belopp kan investeras.
 • Minska riskerna: tack vare ZuluTrades praktiska verktyg.
 • Praktiska förutsägelser: så att du vet vilken avkastning du kan förvänta dig.
 • Du kan Prova ZuluTrade 100% gratis med en demo.

Börjar med ZuluTrade i tre steg

 • Skapa ett konto på webbplatsen .
 • Sök och välj signalleverantörer .
 • Sätta in pengar och positioner öppnas automatiskt!

Vill du hellre försöka investera dig själv med en gratis demo? Öppna ett gratis demo-konto och prova aktiv spekulation själv:

Vanliga frågor om ZuluTrade

Är ZuluTrade reglerat?

Ja, ZuluTrade regleras under Triple A Expert SA # 2/540 / 17.2.2010. Detta innebär att företaget måste följa strikta regler och detta är ett bra tecken för ZuluTrades tillförlitlighet.

Är ZuluTrade en aktiemäklare?

ZuluTrade själv är inte en mäklare: för att använda plattformen behöver du öppna ett konto hos en av de anslutna mäklarna. Lyckligtvis kommer du på ZuluTrades webbplats omedelbart att ha en tydlig översikt över de anslutna mäklarna.

Är dina pengar säkra med ZuluTrade?

Du sätter inte in pengar på ZuluTrades plattform själv: det är därför viktigt att noggrant undersöka om den part du sätter in pengar hos är tillförlitlig.

Hur kan du tjäna pengar med ZuluTrade?

Du kan tjäna pengar med ZuluTrade genom att följa rätt signalleverantörer. Det är dock viktigt att vara uppmärksam på investerarens konsekvens. Vissa investerare är tillfälligt framgångsrika men förlorar sedan alla sina spekuleraer. Du kan också tjäna pengar med ZuluTrade genom att erbjuda dina tjänster som signalleverantör.

Vad är ett bra alternativ till ZuluTrade?

Jag är ett fan av eToros sociala handelsplattform. eToro själv är också en mäklare som gör att du kan köpa och sälja aktier med denna part. Vill du veta mer om möjligheterna på eToro? Läs mer i denna artikel.

Är ZuluTrade den bästa sociala handelsplattformen?

ZuluTrade är inte nödvändigtvis den bästa plattformen, men det är verkligen ett av de bättre alternativen. Genom att öppna en demo själv kan du kontrollera om plattformen passar dina behov.

Kan du öppna ett konto var som helst på ZuluTrade?

En stor fördel med att investera med ZuluTrade är att du kan öppna ett konto från nästan vilket land som helst. Några möjligheter är till exempel England, Amerika, Saudiarabien och Nederländerna.

Vad är riskerna med hävstångsinvesteringar?

Naturligtvis innebär skuldsatt investering mer risk än traditionell investering där du faktiskt köper en aktie. Hävstång gör att du kan göra en stor investering med en relativt liten summa pengar. Konsekvensen av detta är dock att varje prisförändring har en starkare inverkan på balansen. Om du ännu inte vet exakt hur hävstångseffekten fungerar kan du först läsa vår informativa artikel om hävstångseffekt .

Förstå hävstångsrisker

När du investerar med hävstång köper du inte värdepapper, detta gör att du kan förlora hela din position om det tillgängliga kapitalet är otillräckligt. Med en hävstång på 1:20 behöver du bara fem procent av värdet på säkerheten. Detta betyder dock också att en ökning eller minskning av priset på $ 1 multipliceras med tjugo.

Innan du börjar använda hävstång är det viktigt att känna till och förstå riskerna. Hävstång är ett mycket användbart verktyg och när det används på rätt sätt kan det leda till höga spekuleraer. Hävstång har en tvåvägseffekt: det kan hjälpa dig, men det kan också leda dig till avgrunden.

Risk för starka prisrörelser

Hävstångsprodukter kan göra en flyktig investeringsprodukt ännu mer volatil. Volatilitet indikerar en andels rörelse. När en aktie är mycket volatil kan dess pris ibland stiga eller falla med flera procent inom en månad.

Om du själv äger aktier behöver detta inte vara ett problem. Om dina aktier sjunker med 10% kan du hålla fast vid dem länge och ändå tjäna pengar vid ett senare tillfälle.

Men när du handlar med hävstångsprodukter kan en nedgång på 10% slå dig hårt. Om du till exempel investerar med en hävstångseffekt på 1:5 förlorar du omedelbart 50%. Investera därför inte i hävstångsprodukter utan tillräcklig kunskap och fråga dig själv om du är beredd att ta sådana risker.

Stop-loss eller inget stop-loss

På grund av dessa starka möjligheter att förlora pengar använder investerare vanligtvis en stop loss. Med ett stop loss kan du begränsa förlusten på din investeringsposition. Du kommer dock att förlora hela din position och som med en normal aktiehandel kan du inte hålla fast vid din position i hopp om att göra spekulera vid ett senare tillfälle.

När du handlar utan stop loss riskerar du fortfarande att förlora pengarna på ditt konto. Detta beror på att när saldot på ditt investeringskonto inte längre är tillräckligt stängs din position automatiskt.

Risk för höga kostnader

Undersök noga vilka kostnader du betalar som en derivat investerare. När du använder hävstång betalar du också fördelningen över det större beloppet. Till exempel, om dina transaktionskostnader är 0,2%, med en hävstång på 1: 5, kan de stiga till 1%.

På CFD: er betalar du också en finansieringsavgift, eftersom mäklaren lånar dig pengarna för investeringen. Detta innebär att hävstångsprodukter egentligen bara är lämpliga för kortvariga spekulationer.

Skyldighetsrisk

Kontrollera också noggrant vilken part som utfärdar den levererade produkten. När allt kommer omkring är du inte ägare till en aktie. Om den underliggande parten skulle kollapsa kan du förlora en betydande summa pengar. Undersök därför alltid om den mäklare som du handlar med levererade produkter är tillförlitlig.

Undvika hävstångsprodukter?

Så som investerare, bör du då helt undvika levererade produkter? Det beror på din inställning. Om du vill spekulera på aktiemarknaden kan du använda hävstång i liten skala. Det är dock lämpligt att kombinera detta med andra investeringsprodukter, och du bör aldrig spekulera med pengar du inte har råd att förlora.

En annan syn på hävstångsrisk

Du kan också titta på risken för hävstång på ett annat sätt. Till exempel, om du redan planerade att spekulera i en aktie med $ 5000 och att stänga positionen med en förlust på $ 1000, skulle du kunna uppnå samma effekt med en investering på $ 1000 och en hävstång på 1: 5.

Att tillämpa hävstång på dina investeringar är därför inte nödvändigtvis en dålig sak, så länge du tänker noga på det. Genom att använda den på rätt sätt kan du effektivisera din investeringsstrategi.

Upprätthålla marginal

Hos vissa mäklare är det möjligt att använda löjligt höga spakar på upp till 400: 1. Detta är dock löjligt och din position kommer att stängas snabbt på grund av margin call . Därför bör du alltid ha en viss marginal så att positionen kan röra sig. När marginalen som behövs är till exempel $ 800 betyder det att positionen automatiskt stängs på grund av ett margin call när det tillgängliga kapitalet på ditt handelskonto sjunker under $ 800.

Om du vill investera ansvarsfullt i CFD: er rekommenderas starkt att du har minst 2,5 gånger den margin krav tillgängligt på kontot. På så sätt undviker du ett margin call och positionen kan förbli öppen enligt din strategi. Om du vill handla helt säkert är det klokt att öka detta förhållande ännu mer. På detta sätt hanterar du risken för hävstång.

Slutligen är det viktigt att ta hänsyn till finansieringskostnaderna. När du investerar med en hävstång lånar du pengar från mäklaren. Du kan läsa mer om detta i artikeln om kostnader för investering i CFD

Hur fungerar investering i CFD?

CFD står för ”contract for difference”. Att investera med en CFD är bara lite annorlunda. Men vad är en CFD och hur fungerar investering i CFD? Läs allt om det i den här artikeln!

Vad exakt är en CFD?

CFD står för kontrakt för skillnad som är en så kallad derivat . När du investerar i en CFD handlar du inte direkt i till exempel en aktie. Nej, i CFD-handel ingår ett avtal med mäklaren för att handla med en viss säkerhet. Du kan satsa på såväl en prishöjning som en prissänkning.

Hur fungerar investering i CFD?

Du kan investera i CFD: er hos en online-mäklare. Klicka här för att öppna ett konto hos en online-mäklare. CFD: er spårar priset på en underliggande säkerhet. Du kan använda CFD för att investera i till exempel aktier, råvaror och valutor. För att öppna en placeringsposition måste du välja något av följande alternativ:

 • Köpa: du får ett positivt resultat när priset stiger.
 • Shorting: du får ett positivt resultat när priset faller.

Skillnaden i pris mellan det ögonblick du öppnar positionen och det ögonblick du stänger din position avgör ditt resultat. När du köper ett CFD-aktie för $ 5 och stänger positionen till $ 10 uppnår du en spekulera på $ 5 per aktie. Du äger dock inte själva aktien, du handlar bara med den underliggande tillgången. Du kan läsa mer om hur spekuleraen och förlusterna fungerar med CFD-handel här.

Investing in CFDs

Hävstång med CFD

Det är möjligt att använda en hävstång för CFD. Hävstång gör det möjligt att öppna en större investering med en liten summa pengar.  Kort sagt, det låter dig investera med pengar som du inte sätter in själv. De resultat du uppnår är dock helt dina. Notera även att risken kan öka parallellt när du använder hävstång. Du kan läsa mer om den exakta funktionen hos hävstången här.

Med en CFD täcker mäklaren därför större delen av din placeringsposition. Lyckligtvis, betyder det inte att du kan förlora mer än vad du har i ditt konto. Tack vare den så kallade marginalanrop, dina positioner stängs automatiskt när det inte finns tillräckligt med pengar kvar på ditt konto.

Men hur kan mäklaren låta dig investera med hävstångseffekt? De kan göra detta eftersom de normalt säkrar positionerna. Detta innebär att de tar en motsatt ståndpunkt. Som ett resultat förlorar mäklaren (nästan) aldrig pengar på positionen. De tjänar dock pengar genom att beräkna en så kallad spread. Spridningen är transaktionskostnaden, du kan läsa mer om den här.

Hur CFD fungerar

Du förstår nu grunderna i att investera i CFD. När du är redo kan du öppna handelspositioner i lager , handelsvaror och indexfonder, bland andra. Skillnaden mellan köp- och försäljningspriset avgör då spekuleraen eller förlusten.

Investera gratis i aktier och Forex

”Investera gratis” … det kan låta som en saga för många av oss. Men tänk igen, att investera gratis är verkligen möjligt! Vissa mäklare erbjuder möjlighet att investera gratis i aktier utan extra kostnader. Andra mäklare i sin tur ger dig möjligheten att testa handel gratis med en obegränsad demo. Denna artikel kommer ha en översikt på platser och partier där du kan investera gratis.

Var kan du investera gratis?

Vi kommer att titta på några parter där du kan investera 100% kostnadsfritt och utan provision. Vi kommer också att diskutera varför dessa mäklare erbjuder gratis investering.

eToro: gratis investering i aktier

De flesta mäklare kommer att tillämpa transaktionskostnader. eToro är dock ett undantag och tillämpar inte transaktionskostnader. eToro erbjuder dig därför möjligheten att handla aktier utan fasta transaktionskostnader.

Detta gör eToro till en intressant mäklare för att investera lägre summor pengar. Dessutom finns det en riskfri och kostnadsfri obegränsad demo för att testa alla eToro-möjligheter. Använd knappen nedan för att öppna ditt konto:

Gratis investeringsaktier eToro

Nollprovisionsaktiehandel på eToro

Varför erbjuder eToro gratis investering?

Att köpa aktier är gratis på eToro. Dem gör investering gratis eftersom de hoppas kunna locka kunder till en av sina andra produkter. eToro erbjuder också möjligheten att aktivt spekulera med CFD: på aktiekurserna.

Eftersom handel med hävstång är föremål för räntor är CFD: s mer lönsamma för företaget. Inget intresse för CFD? I så fall kan du fortfarande dra nytta av de kostnadsfria eToro-tjänsterna. Vill du veta mer om eToro? Läsa vår recension om den här mäklaren.

DEGIRO: investera gratis i ett premiumval av investeringsfonder

DEGIRO är en pålitlig mäklare där du betalar transaktionskostnader när du investerar i vissa kända aktier, ändå erbjuder DEGIRO också möjligheten att investera gratis i vissa produkter. Fonderna som ingår i det så kallade premiumvalet eller kärnvalet i DEGIRO kan handlas gratis.

Dessa är välkända och populära fonder. Därför kan investering i investeringsfonder vara ganska attraktiv hos DEGIRO. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis konto hos den här parten:

DEGIRO gratis indexfond

Handel med premiumval på DEGIRO utan transaktionskostnader

Varför är det gratis att investera i premiumvalet?

DEGIRO erbjuder denna trevliga möjlighet att locka nya kunder. Oavsett hur du ser på det är det attraktivt att kunna investera i olika fonder utan att behöva betala transaktionskostnader.

Plus500: investera i CFD provisionfria

Vill du hellre spekulera aktivt på exempelvis aktier? Då är CFD:er din kopp te. Med CFD:er kan du placera order på både stigande och fallande marknader.

Därför kommer du att kunna svara på den senaste marknadsutvecklingen. Plus500 tar courtage för svenska kunder investeringar. Därför kan handel med små belopp fortfarande vara möjligt när du väljer denna CFD-mäklare. Klicka här för att prova alla funktioner gratis med en demo:

ingen provision på Plus500

Varför är det gratis att investera i Plus500?

Plus500 tjänar fortfarande pengar från sina kunder. De tjänar pengar genom en finansieringsavgift som tillämpas på positioner som har varit öppna i mer än en dag. Förutom det betalar du också en så kallad spread som är skillnaden mellan köp och försäljningspris. Därför måste du noga överväga kostnad – avkastning på investeringskvoten när du investerar på Plus500.

Markets.com: Gratis obegränsad demo

På Markets.com får du nu ett gratis demokonto så att du kan testa möjligheterna gratis. Markets.com är en av de större mäklarna där du aktivt kan handla bland annat aktier och valutor. Tack vare de utökade analysfunktionerna och funktionerna och den omfattande programvaran, så är det bara och flyga iväg. Klicka här för att öppna ett gratis konto:

Varför erbjuder Markets.com en gratis demo?

Markets.coms avsikt är att locka nya kunder genom att erbjuda en gratis demo. Du kan testa plattformens möjligheter genom att använda en demo. Uppnår du bra resultat med demo? Då finns det en god chans att du kommer att sätta in pengar på Markets.com-plattformen och börja investera. I slutändan kommer Markets.com att tjäna pengar tack vare transaktionskostnaderna för dina investeringar.

Är gratis investering 100% gratis?

För bra för att vara sant … ett uttryck som ofta förknippas med gratis onlinetjänster. Ett uttryck som i många fall också kan associeras med gratis handel. I många fall har de parter som erbjuder gratis investering specifika dolda motiv. Många mäklare erbjuder gratisinvesteringar för att locka kunder till andra investeringsprodukter.

Det är därför av avgörande betydelse att ta reda på de bakomliggande skälen till varför deras investeringstjänster erbjuds gratis, i vissa fall är det verkligen gratis att investera gratis. Däremot ska man alltid vara vaksamma. Kontrollera noggrant om andra ”dolda” kostnader debiteras och avgör om du vill betala ”priset” för gratis investering.

gratis investering

Kan du få en gratis bonus?

Tidigare erbjöd många mäklare en gratis bonus för att testa att investera. Dessa tider är tyvärr över. Nya lagar, regler och förordningar har förbjudit gratis bonusar för nya investerare. Har du fortfarande stött på ett gratis bonuserbjudande? Lämna denna mäklare i fred! Mäklare som lovar gratis bonusar bryter mot lagen eftersom nya investerare kan inte få en gratis bonus.

För vem är fria investeringar mest attraktiva?

Gratis investeringar är särskilt intressanta för människor som har en liten summa att investera. Att köpa aktier med lite pengar kan leda till höga transaktionskostnader. $ 3 i kostnader för en $ 100-transaktion motsvarar en 3% förlust på din transaktion. Denna procentsats minskar drastiskt till 0,03% när du gör en transaktion på $ 10.000. Chansen att du uppnår en avkastning på 3% är mycket lägre än chansen att du får en avkastning på 0,03%.

Om du planerar att bara investera en liten summa pengar är en part som erbjuder gratis investeringar extra attraktiv. På det sättet kan du fortfarande uppnå en bra avkastning på investeringen genom att bara investera en liten summa pengar.

Varför bör du noga överväga kostnaderna?

Det är viktigt att välja en mäklare som tar ut låga kostnader. Transaktionskostnader kan ha en allvarlig inverkan på din avkasting. På lång sikt kan en dyrare mäklare kosta dig tusentals euro. Är du intresserad av att se vilken mäklare som är den mest gynnsamma parten i din specifika situation? Använd vårt jämförelsesverktyg för att omedelbart jämföra alla transaktionskostnader som debiteras av de olika mäklarna:

Investera för gratis tips

Det är viktigt att använda din gratis erbjudande på ett ordentligt och smart sätt! Dessa pengar låter dig nämligen upptäcka om onlineinvesteringar är din kopp te och om du kan uppnå en hög avkastning på investeringen. Vilken skillnad skulle en avkastning på $ 100, $ 1000 eller till och med $ 10.000 betyda för dig?

Det är därför av yttersta vikt att ansvarsfullt använda din gratis demo. Testa alla möjligheter noga och börja först med den riktiga affären (läs: riktiga pengar) när du har samlat tillräckligt med kunskap. Kolla vår kurs lära sig att investera lönsamt för att förbättra dina färdigheter. Övning och erfarenhet är nycklarna till investeringsframgång!

Information om online handel

Det är klokt att använda din gratis demo av Markets.com eller Plus 500! Genom att göra det kan du upptäcka om onlinehandel är något för dig. Onlinehandel kan ge en positiv avkastning. Men många handlare lyckas inte handla lönsamt till slut.

Av den anledningen är det klokt att använda din gratis demo så ansvarsfullt som möjligt. Riskera inte hela din bonus på en gång. Läs artikeln lära sig att handla och lär dig av dina framgångar och misstag. Handel är något du lär dig genom att göra!

Kostnader för handel med CFD: er

När du handlar med CFD: er måste du betala transaktionsavgifter. En stor fördel med CFD är att dina transaktionskostnader är relativt det belopp du handlar med. Som ett resultat är det också möjligt att uppnå ett positivt resultat när du handlar med en liten summa. Men vilka kostnader måste du betala när du börjar investera i CFD?

Var kan du handla kostnadseffektivt med CFD?

När du öppnar många positioner är det viktigt att välja en CFD-mäklare med låga avgifter. När allt kommer omkring betalar du avgifterna för varje separat transaktion. Även till låga kostnader kan dina totala transaktionskostnader stiga snabbt. För att hjälpa dig har vi listat några högkvalitativa och användarvänliga CFD-mäklare åt dig. Tryck på knappen nedan för att direkt jämföra de mest fördelaktiga mäklarna:

Måste du betala provision?

Hos de flesta banker betalar du ett fast belopp per transaktion. När du köper ett visst antal aktier i din lokala bank betalar du alltid en minsta fasta provision oavsett din handelsvolym. Detta gör det nästan omöjligt för konsumenter att investera med några hundra dollar.

Vissa CFD-mäklare tar också ut en fast provision. Det har man brutit mot i många fall. För de allra flesta CFD-mäklare betalar du inte provision alls när du handlar med aktier. Detta gör att du kan uppnå bra resultat även med små summor pengar.

Spridningen

När du handlar med CFD kommer du direkt att märka att transaktionskostnaderna alltid är relativt den investering du gör. Kostnaderna hänvisas att sprida, vad är skillnaden mellan inköps- och försäljningspris.

När man handlar med flera valutor så är spread ofta tydligt markerad. Om spread är två punkter betyder det att du betalar 0,0002 cent per handlad enhet. Vid EUR / USD är en handlad enhet 1000. Så när du handlar i EUR / USD med en spridning på 2 punkter betalar du tjugo cent i transaktionsavgifter (0,0002 X 1000).

C:\Users\Administrator\Desktop\MOsha\total_costs_spread_CFD.png

Det betyder att du kommer att tjäna pengar så snart priset stiger med mer än 0,0002 cent! Transaktionskostnaderna är mycket låga, så du kan också investera lönsamt med ett mindre belopp.

Du betalar också en spread på aktier och råvaror. Hos din mäklare kan du alltid se vad kostnaden spread är. Den exakta spread kan ibland vara dynamisk: det betyder att transaktionskostnaderna kan öka eller minska beroende på handelsvolymen. Det är därför alltid tillrådligt att kontrollera spridningen innan du öppnar en position.

CFD_costs

Det är viktigt att komma ihåg att du betalar spread på varje aktie du köper. Med hävstång kan du ibland köpa $ 1000 i aktier med $ 100. Du betalar sedan transaktionsavgiften för hela transaktionsbeloppet. När du öppnar en position på 10 aktier om 100 $ och transaktionskostnaderna per aktie är 0,20 $ blir dina totala transaktionskostnader 1 $. På en total investering på 100 $ skulle detta uppgå till 1% i transaktionsavgifter.

Finansieringsavgifter

När du handlar med CFD kan du använda en hävstångsverkan. Hävstång gör det möjligt att investera på marginal. Mäklaren finansierar sedan en stor del av investeringen åt dig. När du använder en hävstång på 1: 5 behöver du bara lägga in 20% av det totala beloppet. Genom att använda hävstång kan du uppnå en potentiellt högre avkastning med en mindre summa pengar. Notera även att risken kan öka parallellt när du använder hävstång.

Användningen av en spak är dock inte gratis. När du använder en spak betalar du finansieringsränta. Denna ränta beräknas endast om du lämnar positionen öppen i mer än en dag. Som en day trader behöver du inte betala några finansieringskostnader.

För korta positioner får du ibland en finansieringspremie och för långa positioner dras finansieringspremie av. Det är klokt att kontrollera finansierings villkoren och kostnaderna för varje instrument. Dessa kostnader beräknas ofta genom att ta ut en markering över marknadsräntan. Dessa kostnader divideras sedan med 365 (antalet dagar under ett år).

Finansieringskostnaderna per dag är vanligtvis låga och beror helt och hållet på mäklarens specifika villkor. På Plus500 du hittar enkelt den exakta finansieringspremie per CFD. På bilden ser du ett exempel på hur detta ser ut med Plus500. Även om handel med CFD vanligtvis huvudsakligen används under korta perioder (1-30 dagar), gör de låga finansieringskostnaderna det också möjligt att investera i CFD under en längre tid.

På grund av finansieringskostnaderna är CFD särskilt lämpade för kortfristiga investeringar. Finansieringskostnader kan avsevärt minska den långsiktiga avkastningen. Det är viktigt att komma ihåg att du betalar finansieringskostnaderna under tre dagar under helgen. På helgerna är utbytet stängt, så din position förblir automatiskt öppen i flera dagar.

cost_Plus500_CFDs

De premie du betalar och får deklareras som dag premie. Illustrativa priser.

Notera kostnaden för glidning

När du investerar kan du behöva hantera glidning. När du anger en stop loss anger du att du vill sälja aktien till ett visst pris. Om marknaden är mycket volatil kan priset röra sig lite innan positionen faktiskt säljs. Som ett resultat kan förlusten på din handelsposition vara högre än förväntat.

Du kan lösa detta med hjälp av en garanterad stoppförlust. Användningen av en garanterad stoppförlust är dock inte gratis. Du betalar för detta genom att till exempel betala en högre spread. Använd därför denna typ av stoppförlust endast när du förväntar dig hög volatilitet.

Skuld konverteringskostnad

Vissa mäklare betalar avgifter för investeringar i utländsk valuta. Ditt investeringskonto finns alltid i en viss valuta. När du äger ett eurokonto måste du först köpa dollar innan du kan köpa en aktie noterad i dollar. Ta därför en titt på hur mycket du betalar när du byter en valuta mot en annan.

Akta dig för andra kostnader

Vissa CFD-mäklare kan vara väldigt lömska. De tar till exempel extra ut när du vill ta ut pengarna eller om du inte använder plattformen under en viss tid. Innan du öppnar ett konto, undersök därför ordentligt om mäklaren tar ut irriterande dolda avgifter.

Hur dyr är trading med CFD i praktiken?

I det här exemplet visar vi hur dyrt att investera i CFD: er kan vara. I det här exemplet investerar vi i olja med en hävstång på 1:10. Vi investerar i med ett belopp på $ 1000 och priset på ett fat olja är $ 40. Vår totala investering är värd 10 000 dollar. För detta belopp handlar vi med 250 oljefat.

Vi betalar en omedelbar fördelning över oljefat. I vårt test är spridningen 0,08 cent per fat. Vi betalar sedan totalt $ 20 i direkta transaktionsavgifter. Detta uppgår till 2% på vår investering på 1 000 $.

Vi kommer att hålla positionen i detta exempel öppen i en vecka. Vi betalar en natt premie – köp 0,0055% per dag. Totalt betalar vi 0,0385% i ränta på det totala beloppet för vår position på en vecka. Vår position är värt $ 10.000 * 0,0385% vilket motsvarar $ 3,85. I procent av vår investering är finansieringskostnaderna ytterligare 0,385%.

Våra totala transaktionsavgifter är $ 20 plus $ 3,85, vilket motsvarar $ 23,85. På vår investering på 1 000 USD betalar vi 2,385% i transaktionsavgifter. Vi får dock investera med ett belopp på 10 000 USD och våra potentiella spekuleraer är tio gånger så höga. Som du kan se behöver handel med CFD inte alls vara dyrt! Vi gör redan spekulera med vår investering när oljefat ökar minst 0,40 dollar i värde.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.