Hur kan du köpa aktier i Kellogg Company?

Kellogg Company var ursprungligen känt för sina frukostflingor . Numera är företaget mycket mer än det och konkurrerar till exempel också på marknaden för köttersättningar. Överväger du en investering i Kellogg Company? I så fall är det klokt att först läsa mer om att köpa och sälja aktier i Kellogg Company här.

Var kan du köpa Kellogg-aktier?

Har du förtroende för Kellogg? Letar du efter en aktie med en bra utdelningsavkastning och ambitionen att växa på nya marknader? I så fall kan en investering i Kellogg-aktier bli bra. Vill du köpa Kellogg-aktier? Du kan direkt köpa Kellogg-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Kellog-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för Kellogg?

Är du nyfiken på hur aktiekursen på Kellogg utvecklas? I grafen nedan kan du se direkt till vilket pris du kan köpa och sälja Kellogg-aktier:

Företagsprofil för Kellogg Company

Nedan kan du se de viktigaste företagsdata från Kellogg Company.

Analys av Kellogg Company

Innan du bestämmer dig för om du vill köpa eller sälja Kellogg Company-aktier är det klokt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Kellogg Company har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för Kellogg under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Kellogg Company för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer att hända med aktiekursen för Kellogg Company under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Kellogg Company kommer att göra under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers prognoser med data från Alpha Vantage. Tänk på att detta nummer bara är en förutsägelse av aktiekursrörelsen för Kellogg Company, och denna förutsägelse behöver inte nödvändigtvis gå i uppfyllelse.

Är det klokt att investera i Kellogg?

En investering i Kellogg kan verkligen bli bra. Företaget startade ursprungligen med frukostflingor, men har idag ett mycket mer varierat produktsortiment. Exempel på produkter som företaget säljer är snacks, frysta livsmedel och till och med vegetariska hamburgare. Detta gör en investering i Kellogg till en bra investering med en god spridning av risker.

En annan bra anledning att köpa Kellogg-aktier är den attraktiva utdelningen som företaget betalar. Om du letar efter ett stabilt aktie att bygga en inkomst med, kanske du vill överväga Kellogg. Dessutom kan den nya vegetariska Incogmeato-hamburgaren konkurrera med Beyond Meat, vilket kan öka företagets lönsamhet i framtiden.

Om Kellogg Company

Kellogg Company, ofta kallat Kellogg’s, är en livsmedeltillverkare. På över hundra år har företaget vuxit till ett multinationellt företag. Utbudet av frukostflingor och spannmålsbarer produceras nu i fabriker i 19 länder. Frukostflingorna och spannmålsbarerna säljs i mer än 180 länder. Idag omfattar företagets produktsortiment frukostflingor, kex, kex och snacks.

Huvudkontoret för detta företag ligger i Battle Greek, Michigan. Huvudkontoret ligger alltså på samma plats som företaget grundades.

Köp Kellogg-aktier

Företagets historia

Grundaren av företaget är William Keith Kellogg. Han var orolig för sina medmäns hälsa. I slutet av 1800-talet siktade han på att skapa en produkt som skulle bidra till allas hälsa. Tillsammans med sin äldre bror, Dr Harvey Kellogg, lade han grunden för frukostflingosindustrin.

De två bröderna driver ett sanatorium i Battle Creek. Där utvecklar de nya, spannmålsbaserade livsmedelsprodukter. De letar efter lätta produkter. 1894 bestämde de sig för att koka vetekorn. De av misstag lät vete kornen koka för länge, vilket fick dem att upptäcka att de härdade vetekornen hade blivit krispiga flingor när de rullades ut. När WK Kellogg gör samma process med majs skapas en skål med läckra och krispiga majsflingor: på så vis upptäckte han cornflakes.

WK Kellogg bestämmer sig för att flytta till en fabrik nära sanatoriet. Han utvecklade sin produkt och förberedde den för marknaden. 1906 grundade han Battle Creek Toasted Corn Flake Company. Han visade sig vara en född marknadsförare. När konkurrensen växte bestämde han sig för att tydligt sätta sin signatur WK Kellogg på sina produkter. På så sätt kan konsumenten enkelt välja den ursprungliga produkten med högsta kvalitet från det växande utbudet.

I mer än 90 år fanns den signaturen på alla Kelloggs förpackningar. Dagens Kelloggs logotyp är en stiliserad version av hans signatur. Detta starka varumärkesigenkänning kan vara en bra anledning att investera i Kellogg’s.

En förvärvad verksamhet och en såld verksamhet

År 2012 köpte Kellogg Company Pringels crisp-varumärke från Procter and Gamble för 2,17 miljarder dollar. Med detta köp blev företaget den näst största tillverkaren av snacks i världen efter PepsiCo.

Kelloggs kexdivision köptes av Ferrero 2019. För detta förvärv betalade detta italienska företag 1,3 miljarder USD.

Kellogg Company räknade med en no-deal Brexit

I slutet av 2020 slogs en Brexit-överenskommelse mellan Storbritannien och EU. Under lång tid var det osäkert om en affär skulle göras. Därför hade Kellogg, det näst mest populära saltmärket i Storbritannien, vidtagit försiktighetsåtgärder.

I Storbritannien lagrade företaget på Pringles chips och cornflakes. Nya lager öppnades till och med för att kunna göra det. Dessa extra lager byggdes för att undvika eventuella problem med importtullar som ska betalas vid gränsen i händelse av ett Brexit utan avtal.

Nu när det finns ett tydligare Brexit-avtal har oro minskat igen. Detta kan vara en anledning att investera i Kellogg-aktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *