Hur kan du köpa Nikola Corporation-aktier?

Nikola kan bli nästa Tesla. En blygsam investering i Nikola Corporation skulle därför kunna vara intressant. Men vad är det bästa stället att investera i Nikola? Och vad är Nikolas nuvarande pris? I den här artikeln kan du läsa allt om företaget!

Var kan du köpa Nikola-aktier?

Är du säker på Nikolas framtid? Företaget har verkligen intressanta och innovativa idéer. Eftersom företaget fortfarande är ganska nytt råder det fortfarande mycket osäkerhet om dess framtid. Tesla har dock redan bevisat att innovativa företag som detta plötsligt kan göra mycket bra ifrån sig. Vill du köpa Nikola Corporation-aktier? Du kan direkt köpa Nikola Corporation-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Nikola aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Nikola?

Är du nyfiken på aktiekursen på Nikola? I grafen nedan kan du se hur Nikola -aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Nikola

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Nikola.

Analys av Nikola

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Nikola är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Nikola-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Nikola för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Nikola aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Nikola kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Nikola prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Om företaget Nikola

Sedan el- och klimatneutral körning blir allt mer norm har tillverkare av moderna fordon inte suttit stilla. Detta har till och med lett till skapandet av Nikola Corporation 2016. Detta är ett företag som grundats i Phoenix i delstaten Arizona i USA. Nikola Corporation står för att vara hållbar och är därför inriktade på att tillverka nollutsläppsfordon, eller med andra ord fordon som man kan köra många mil på utan att skada ozonskiktet och klimatet.

Namnet Nikola Corporation kommer från den berömda uppfinnaren Nikola Tesla , samt en annan stor aktör inom området för utsläppsfri körning. 2015 startade grundaren Trevor Milton konceptet under namnet Nikola Motor Company och bytte detta namn ett år senare för att kunna fokusera på marknaden lite bredare.

Köp Nikola-aktier

Företagets tillväxt

Nikola Corporation har vuxit enormt i storlek och värde på kort tid. Där det började som ett enskilt företag tillkom snart ytterligare dotterbolag. Välkända dotterbolag är Nikola One och Nikola Tre, som främst fokuserar på lastbilar med sex hjul som går på vätgas. Dessa lastbilar är främst avsedda för den europeiska marknaden. Andra dotterbolag till Nikola Corporation är Nikola Powersports och Nikola Energy Company, som fokuserar på miljövänliga sportbilar och familjebilar som drivs med el.

Nikola Corporations tillväxt beror främst på många samarbeten och uppköp. De vätgasdrivna lastbilarna möjliggjordes till exempel genom ett samarbete med Iveco, en italiensk tillverkare av stora fordon som lastbilar och bussar. Under 2020 steg värdet på Nikola Corporation exponentiellt genom att bland annat ingå ett samarbete med General Motors , USA:s största och mest kända biltillverkare, för att gemensamt designa en pick-up.

2020 blev Nikola Corporation ett börsnoterat företag. Detta var möjligt eftersom Milton hade gjort en affär med VectoIQ, ett befintligt börsbolag som inte hade många aktiviteter på börsen. Genom ett så kallat omvänt övertagande kan Nikola Corporation förvärva VectoIQ för att konkurrera på den amerikanska teknikbörsen NASDAQ .

Aktierna i Nikola Corporation

Miljövänlig körning i alla former blir allt mer populärt och det är också tydligt på Nikola Corporation. Bolagets aktier på börsen steg ganska snabbt det första året. Värdet av Nikola Corporation innan börsnoteringen uppskattades till cirka 13 miljarder dollar, med en försäljning på 80 miljoner dollar bara under första halvåret i år.

Eftersom Nikola Corporation bara varit börsnoterat en kort tid går det ännu inte att säga hur mycket bolaget kommer att öka i värde. Framtiden ser dock mycket ljus ut för Nikola Corporation, och därmed även för dess aktieägare. Elbilar blir mer och mer populära och entreprenörer och privatpersoner letar efter sätt att minimera sitt koldioxidavtryck. På grund av detta kommer företag som Nikola Corporation att vinna mer och mer mark, särskilt när elektrisk körning blir standard.

En aktie i Nikola Corporation är ett bra alternativ för dem som fortfarande vill komma in på denna marknad. På grund av det kända namnet och populariteten för eldrift kan Nikolas aktiekurs stiga ytterligare. Grundaren Trevor Milton är ett levande exempel på detta. Han arbetar inte längre som ägare av företaget, men tjänar ändå bra på sin del av realiseringen av företaget.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *