Hur kan du köpa Novavax-aktier?

Novavax är ett relativt litet schweiziskt företag som inte hittades på någon radar på länge. Företaget är noterat på NASDAQ. På grund av utbrottet av Coronavirus är företaget plötsligt tillbaka i rampljuset. Detta beror på att företaget utvecklar ett vaccin mot det välkända Coronavirus. På denna sida kan du läsa var du kan köpa Novavax-aktier. Du hittar också viktig information om företaget innan du investerar i Novavax.

Var kan jag köpa Novavax-aktier?

Vill du köpa Novavax-aktier? Du kan direkt köpa Novavax-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Novavax-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Novavax och Coronavirus

Företaget är i rampljuset eftersom det utvecklar ett Coronavirus-vaccin. Ingen vet om de kommer att lyckas, vilket gör investeringar i Novavax väldigt spekulativa. På kort sikt kan priset utvecklas enligt följande under påverkan av viruset:

  • Viruset sprider sig snabbare än man misstänker. priset fortsätter att stiga.
  • Viruset sprider sig långsammare än väntat; priset sjunker eller stiger mindre.

På längre sikt beror resultaten främst på resultatet av utvecklingen. Om Novavax lyckas få ett fungerande vaccin på marknaden kommer aktiekursen sannolikt att stiga. Om de misslyckas kan priset kollapsa avsevärt.

Novavax prisutveckling

År 2015 var företaget också i rampljuset. Detta berodde delvis på att Bill Gates gjorde ett belopp på 89 miljoner dollar tillgängligt för företaget för att uppfinna ett botemedel mot ebola. Dessutom utvecklar företaget också ett läkemedel mot förkylningsviruset RSV. När ett av dessa läkemedel kommer ut på marknaden kan det vara fördelaktigt för Novavax.

Prisutveckling

När vi tittar på grafen med prisutvecklingen under de senaste fem åren ser vi en annan bild. Priset har sjunkit avsevärt. Detta beror delvis på att det fanns många komplikationer i utvecklingen av viruset mot Ebola och RSV. Båda läkemedlen är ännu inte på marknaden, så ingen spekulera uppnås ännu.

Novavax 5 år

Vill du spekulera på kort sikt genom att köpa Novavax ? Om du gör det här rätt och går ut vid rätt tidpunkt kan du potentiellt uppnå ett bra resultat. Vill du investera i Novavax på lång sikt? Då måste du också titta noga på de fundamentala aspekterna bakom Novavax-företaget. Coronahype ensam räcker inte för att överväga en investering i Novavax.

Varför köpa Novavax-aktier kan vara oklokt

Problemet med att köpa Novavax-aktier på grund av Coronaviruset är att detta inte är en bra avvägning. Innan ett läkemedel kan marknadsföras måste alla typer av tester utföras. Chansen att ett vaccin bara kommer ut på marknaden är därför osannolikt.

Om Coronavaccinet inte får marknadsföras sjunker aktiekursen kraftigt. Många investerare investerar baserat på känslor under Corona-pandemin och trots goda utsikter för NanoFlu kommer de att vara benägna att sälja sina aktier snabbt. Detta gör en långsiktig investering i Novavax mycket osäker.

NanoFlu

Ändå är Novavax-aktien absolut inte värdelös. Företaget arbetar med NanoFlu, som är ett experimentellt influensavaccin. Om det lyckas ta bort en del av marknaden här kan företaget ändå bli mycket lönsamt. Sanofi är för närvarande den största konkurrenten på denna marknad.

I USA dör mellan 21 000 och 61 000 människor varje år av influensa, och de flesta är över 65 år. Ett bättre influensaläkemedel kan spara mycket pengar och liv. När läkemedlet verkligen fungerar bra kan företaget dra nytta av en marknad värt mer än 4 miljarder dollar.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *