Hur kan du köpa Oracle Corporation-aktier?

Oracle är ett amerikanskt mjukvaruföretag som är verksamt inom molntjänster. Företaget kommer sannolikt att ta över den välkända TikTok, vilket naturligtvis kommer att gynna företagets lönsamhet. Vill du veta hur du själv kan investera i Oracle genom att köpa aktierna? I den här artikeln diskuterar vi hur du själv kan köpa Oracle Corporation-aktier.

Var kan du köpa Oracle-aktier?

Oracle är ett framgångsrikt företag som har uppnått bra resultat under lång tid. Dessutom förnyar företaget ständigt och de olika förvärven av företaget kan vara till nytta för det framtida aktiekursen. Vill du köpa Oracle-aktier? Du kan direkt köpa Oracle-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
Degiro€2,50 per transaktion

Hur kan du aktivt handla i Oracle Corporation?

Oracle-aktiekursen har faktiskt gått uppåt sedan 2001. Denna uppåtgående trend beror på att företaget förvaltas framgångsrikt och smart förutspår de senaste trenderna. En aktiv investering i Oracle-aktier kan vara attraktiv, eftersom aktiekursen fortfarande kan falla kraftigt däremellan. Du kan dra nytta av detta genom att aktivt spekulera.

Med Plus500 CFD-mäklaren kan du både öppna långa och korta positioner beroende på hur marknaden rör sig. Du kan också använda hävstång för att öka både din potentiella vinst och din potentiella förlust. Vill du prova möjligheterna till aktiv handel gratis med en obegränsad demo? Använd knappen nedan för att öppna en gratis demo:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vad är Oracles aktiekurs?

Är du nyfiken på utvecklingen av Oracles aktiekurs? I diagrammet nedan kan du direkt se det aktuella CFD-priset på Oracle-aktier:

Om Oracle

Huvudkontoret för det amerikanska mjukvaruföretaget Oracle Corporations ligger i Redwood, Kalifornien. Oracle Corporation säljer databasprogramvara och -teknik, företagsprogramvaruprodukter och molnproducerade system. Företaget är mest känt som leverantör av Oracles proprietära databassystem. Förutom databaser är företaget också en leverantör av affärsprogramvara som utvecklats av företaget. Denna affärsprogramvara levereras under namnet Oracle E-business Suite.

Buying Oracle shares

Företagets historia

Företaget grundades 1977 av Larry Ellison, Bob Miner och Ed Oates. Namnet på företaget vid den tiden var Software Development Laboratories (SDL). Larry Ellison hade läst en artikel om IBM-system-R-databasen. Han misslyckades med att göra databasen utvecklad av Oracle kompatibel med IBMs system-R -databas. Felkoderna i den databasen hölls hemliga av IBM.

1979 ändrades företagets namn till Relational Software, Inc. RSI 1983 ändrades företagets namn till Oracle System Corporation. Det namnet var mer i linje med Oracle-databasen som utvecklats av företaget, som var företagets huvudprodukt. Från 1995 heter företaget Oracle Corporation.

Företag som förvärvats av Oracle

Oracle har förvärvat flera mjukvaruföretag. 2005 förvärvades PeopleSoft, ett företag som utvecklar och stöder administrativ programvara. Genom att köpa Siebel köpte Oracle sig en plats på CRM-marknaden. Andra företag som förvärvades är Hyperion (2007), Bea Systems (2008) och Sun Micro Systems (2009). Ett belopp på 7,4 miljarder dollar betalades för förvärvet av Sun Micro Systems.

Grundades 1988 förvärvades mjukvaruföretaget NetSuite, som huvudsakligen arbetar för amerikanska små och medelstora företag, 2016. Detta förvärv stärker molnapplikationerna för båda företagen. Oracles ambition är att öka andelen omsättning som genereras av molntjänster.

Tror du att Oracle kommer att kunna uppnå en större närvaro på molnmarknaden? I så fall kan det vara intressant att investera i Oracle genom att köpa aktierna.

Övertagande av videoappen TikTok

Vita huset ser den kinesiska videoappen TikTok som en säkerhetsrisk eftersom data från amerikanska användare kan delas med det kinesiska kommunistpartiet. President Trump tillkännagav september 2020 att han stöder planen för en affär mellan Oracle och TikTok ägare Byte Dance.

Enligt Trump har alla frågor om nationell säkerhet besvarats av Oracle: säkerhet är 100% efter övertagandet. Enligt Trump är företaget TikTok säkert när det kontrolleras av Oracle och den amerikanska stormarknadskedjan Walmart.

Tror du att övertagandet av TikTok-videoapplikationen kommer att bidra till Oracles affärsresultat? I så fall kan det vara smart att köpa Oracle-aktier.

Tips: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *