Hur kan du köpa Subway-aktier?

Den amerikanska multinationella snabbmatskedjan Subway säljer främst smörgåsar. Företaget skiljer sig från andra smörgåsbutiker genom att låta sina kunder komponera sina egna smörgåsar. Det är ett framgångsrikt företag med mer än 45 000 filialer över hela världen. Dessa filialer drivs av franchisetagare. Skulle du vilja investera i Subway-aktier? I den här artikeln tittar vi på om det är möjligt att köpa Subway-aktier.

Hur kan du investera i Subway?

Det går för närvarande inte att investera i Subway. Det beror på att företaget är ett privat företag. Om företaget någonsin blir börsnoterat kommer vi att meddela dig direkt. Däremot kan du välja att investera i konkurrenterna som McDonalds eller Burger King.

Vill du lära dig att köpa aktier? I vår artikel om att köpa aktier kommer du att lära dig hur du gör detta:

Historian om Subway

Fred DeLuca ville starta en smörgåsbutik 1965 vid sjutton års ålder. Med sin butik vill han gärna finansiera sina läkarstudier. Han bad Pete Buck, en vän till familjen, att låna honom pengar. Buck föreslog att DeLuca skulle öppna en smörgåsbutik för ubåtar.

En ubåtssmörgås är en hembakad stor bit baguette som kunden kan designa efter sin egen smak genom att använda ingredienser som han själv väljer. Buck bestämde sig för att investera tusen dollar i smörgåsaffären. Kort därefter öppnades den första smörgåsbutiken i Bridgport, Connecticut. Namnet på butiken var Pete’s Super Submarines.

Tunnelbaneformeln, som fyllde en bit med baguette med ingredienser som kunderna valt, visade sig vara en succé. Antalet smörgåsbutiker växte stadigt. 1974 bestämde sig DeLuca för att arbeta med franchiseformeln, vilket accelererade tillväxten. 1978 fanns det hundra butiker och 1988 öppnades den 1000:e Subway.

köp Subway aktier

Petes superubåtar blir Subway

DeLuca använde radiokampanjer för att marknadsföra sitt företag. Det gav inte många nya kunder. Han upptäckte att Petes ubåtar lät som Pizza Marine för många lyssnare. Det var därför han bestämde sig för att byta namn på företaget till Pete’s Subway. 1968 blev namnet på företaget Subway.

Platser i många länder

Filialer öppnades även utanför Nordamerika. Subways första utländska filial öppnades i Bahrain 1984.

Subway har nu mer än 43 000 filialer i mer än 111 länder. Som ett resultat av detta har företaget fler filialer än snabbmatsjätten McDonald’s. För konsumenter som letar efter billig mat är Subways nygjorda smörgåsar ett hälsosamt alternativ till McDonalds hamburgare och pommes frites.

Produkterna som säljs av Subway

Subway säljer inte bara smörgåsar. Företaget säljer även wraps, sallad, kakor, munkar, kakor och engelska muffins. Pizzor säljs även i amerikanska filialer sedan 2006.

Den mest sålda produkten är BMT. Ingredienserna i den populära italienska BMT är skinka, salami och pepperoni. Bokstäverna BMT brukade vara Brooklyn Manhattan Transit. Nu står bokstäverna BMT för Bigger, Meatier, Tastier. Den mest populära produkten är större, köttigare och godare.

Felbehandlade kycklingar på Subway

I slutet av 2019 startade tjugo djurorganisationer från hela världen en kampanj mot Subway. De vill att snabbmatskedjan ska sluta använda illa behandlade kycklingar. Enligt djurskyddsorganisationerna lever och dör köttkycklingarna på menyn på detta företag på ett outhärdligt sätt. Genom sitt agerande på olika platser vill de att företaget ska uppnå högsta möjliga standard för kycklingvälfärd.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *