Hur kan du tjäna pengar på fallande aktiekurser?

Många investerare blir oroliga när aktiekurserna sjunker. Av rädsla säljer de ofta en del av sina aktier. Det är synd. Speciellt i tider av fallande aktiekurser kan du uppnå ett bra resultat. Det är möjligt att uppnå ett bra resultat på börsen oavsett prisriktning. Men vad är det bästa sättet att hantera fallande aktiekurser? I den här artikeln kan du hitta all information du behöver för att dra nytta av sjunkande priser!

Hur kan du tjäna pengar på fallande priser?

Tjäna pengar på fallande priser är verkligen möjligt. Det finns flera metoder du kan använda för att spekulera i ett fallande pris. Du kan använda följande metoder:

Metod 1: Ta en kort position

Alla förstår att det är möjligt att tjäna pengar på fallande aktiekurser. När du köper en aktie och priset stiger får du automatiskt ett positivt resultat. Det är dock också möjligt att satsa på ett fallande pris. När du gör detta uppnår du ett positivt resultat när aktiekursen sjunker . När priset på aktien stiger uppnår du ett negativt resultat.

Men hur kan du gå kort på en aktie? Du kan göra detta med ett derivat. CFD är ett populärt alternativ för detta ändamål. En CFD är ett kontrakt om prisdifferensen på en aktie. Du kan ange om du förväntar dig att värdet på den underliggande aktien kommer att stiga eller sjunka. Observera att denna strategi är särskilt lämplig i kortsiktigt.

Du kan prova att handla med derivat helt riskfritt genom att använda en demo. Detta är definitivt tillrådligt: genom att använda en demo kan du vänja dig vid att satsa på stigande och fallande priser. Observera att denna strategi är särskilt lämplig i kortsiktigt . Vill du testa möjligheterna med en gratis demo? Vi har listat de bästa metodkontona för dig:

Tjäna pengar fallande priser CFD

Med en CFD-mäklare kan du enkelt dra nytta av fallande priser

Metod 2: leta efter fynd

Låga aktiekurser kan också vara extremt attraktiva för investerare med en långsiktig strategi. Du behöver dock tillräckligt med pengar för att köpa nya aktier. Man ser ofta att aktiekurser som faller kraftigt stiger igen så småningom. Även efter kraschen 2008 återhämtade sig de flesta aktier på två eller tre år.

När aktiekurserna kraschar är det ofta smart att köpa ytterligare aktier . Genom denna strategi kan du uppnå ännu högre spekuleraer. Genom att köpa aktierna till ett billigt pris kommer du sannolikt att uppnå en högre kursspekulera. Dessutom drar du samtidigt nytta av en högre relativ utdelning avkastning. Företag kan betala ut en del av spekuleraen i utdelning. När företaget blomstrar kan denna procentsats öka avsevärt vilket gör din investering ännu mer lönsam.

När du köper aktier är det lämpligt att välja en billig mäklare. Många människor tappar kostnaden ur sikte. Det är synd: transaktionskostnader kan minska din avkastning avsevärt! På eToro kan du köpa och sälja aktier utan courtage. Använd knappen nedan för att öppna ett konto direkt:

51 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.51 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.

Metod 3: genom optioner

Du kan också använda optioner för att dra nytta av ett fallande pris. För att uppnå detta kan du använda ett så kallat säljoption. En säljoption gör det möjligt att sälja en aktie till ett visst pris. När priset sjunker kan du köpa aktien mot ett billigare pris genom att använda säljoptionen. Därefter kan du sälja aktien mot den högre marknadsräntan. Detta gör det möjligt att dra nytta av ett fall i aktiekursen.

Optioner går ut vid en viss punkt. Endast inom optionens löptid kan du utnyttja det och därmed dra nytta av ett fallande pris. Du betalar en premie för en option, därför måste du köpa en option som blir lönsam före utgångsdatumet. Vill du veta mer om vår specialoption kan du läsa allt du behöver veta:

säljoptions fallande pris

Ett lägre aktiekurs innebär mer spekulera med en säljoption

Är fallande aktiekurser ett problem?

I nyheterna rapporteras fallande aktiekurser ofta som om det är en katastrof. När du tittar närmare på vad som händer är det ofta inte så illa som det är tänkt att vara. Statistiskt sett har aktiemarknaden ett negativt resultat för vart tredje år. Följaktligen har du alltid 33% chans att förlora pengar under ett år på aktiemarknaden.

När vi tittar på en gång i månaden resultat ser vi att cirka 60% av månaderna uppnår ett positivt aktiemarknadsresultat medan 40% av månaderna avslutas med förlust.

Ändå är fallande aktiekurser allt annat än ett problem. De är en vanlig del av handeln. Ingenting stiger för alltid: det kommer alltid att finnas korrigeringar. Vi kan dock se från historien att dessa korrigeringar alltid är tillfällig . Den allmänna riktningen är alltid uppe.

Hur hanterar du fallande aktiekurser?

Under de senaste hundra åren kan du se att aktiekurserna alltid har stigit. Detta kan lätt förklaras. Både befolkning och produktivitet över hela världen ökade. Som ett resultat gör företag mer och mer spekuleraer. Detta betyder dock inte att aktiemarknaden alltid är lönsam: över tiden varierar aktiekurserna. De kommer aldrig att stiga i rak linje.

Som smart aktiehandlare kan du dra nytta av detta faktum. För att lyckas är det viktigt att motverka din naturliga reaktion. I vår hjärna kan du hitta en del som vi kallar amygdala . Detta fruktanscentrum i hjärnan blir mycket aktivt när vi tappar något. Som ett resultat kan du se att många investerare säljer sina aktier massor i krisetider.

investerare fruktar fallande priser

Att sälja dina aktier under en kris är ofta inte en vinnande strategi. Att sälja dina aktier under ett fall är riskabelt, för du vet aldrig säkert var botten är. Din förlust är bara en pappersförlust tills du har sålt det. När du säljer aktierna är förlusten slutgiltig och du sitter fast med den. Det är därför viktigt att bara investera med pengar som du kan sakna under en längre tid. Detta ger dig utrymme att vänta på bättre tider.

Vad är en bra investeringsstrategi?

En bra strategi för att hantera både fallande och stigande priser är diversifiering . Naturligtvis är det klokt att sprida dina investeringar över olika sektorer och regioner. På så sätt undviker du att få ett dåligt resultat eftersom en viss sektor eller region inte går bra. För att motverka den negativa effekten av fallande aktiekurser är det dock också viktigt att sprida dina investeringar över ett tid .

Du gör detta genom att gå ombord på aktiemarknaden vid olika tidpunkter. Genom att investera ett fast belopp varje månad hindrar du dig från att investera ett stort belopp högst upp. Ett bra sätt att förskjuta din post är att köpa upp medel eller ETF. Förbli att investera smart, du kan tjäna pengar under alla marknadsförhållanden.

Hur drar du nytta av kraftiga nedgångar?

Ökningar går ofta ganska gradvis, medan skarpa nedgångar ofta sker på en gång. Du kan tjäna mycket pengar med detta! Negativa nyheter kring en aktie eller ekonomisk zon kan vara en indikation på att aktiekursen kommer att sjunka kraftigt. Detta hände till exempel med Luckin Coffee-aktier när det blev klart att de hade förvrängt företagsuppgifterna.

Luckin kaffe fallande priser

När du förväntar dig en minskning kan du uppnå ännu större resultat genom att använda hävstång. Genom att använda en hävstång kan du investera med en högre summa pengar än du sätter in. Med en hävstång på en till tjugo är ett fall på $ 1 värt en spekulera på $ 20. Naturligtvis ökar din förlust också drastiskt när du använder hävstång. Det är därför viktigt att vara försiktig när du använder hävstång!

När en aktie sjunker med 30 procent kan du få en avkastning på 300 procent när du använder en hävstång på 1:10! Det är dock viktigt att komma ihåg att du också kan förlora din insättning när aktiekursen bara sjunker med 10%.

Under en kris kan du uppnå hög avkastning. Aktiv handel under en ekonomisk kris kan därför vara en bra idé när du vet vad du gör.

Rörelse är allt du behöver!

I slutet av dagen behöver du bara volatilitet för att uppnå ett positivt handelsresultat. Det spelar ingen roll om priserna stiger eller sjunker: Du kan tjäna alltid pengar . Det är dock viktigt att köpa eller sälja vid rätt tidpunkt. Du kan tillämpa denna tidpunkt senast öva mycket med en mäklare genom en demo. Genom att öva mycket kan du lära dig att känna igen vissa mönster. När du får tillräckligt med erfarenhet kan du förutsäga när priserna kan falla.

Köp och sälj: hur gör du det?

Normalt väljer du alternativet att köpa aktier. När du köper tjänar du pengar när priset stiger vilket kan vara mycket lönsamt. På senare tid har det hänt att aktiekursen sjunker avsevärt.

När du förväntar dig att priset ska sjunka är det klokt att välja optioner att kort sälja. När du säljer kort får du ett positivt resultat när aktiekursen sjunker. Detta gör det möjligt att dra nytta av en situation där de flesta förlorar mycket pengar!

köp säljoptioner

Informativ: på aktiemarknadsvillkor kallas också köp lång och försäljning kallas kort.

Slutsats: hur kan du tjäna pengar på fallande priser?

Det finns två strategier du kan använda för att tjäna pengar på fallande aktiekurser. De första strategin är att aktivt handla marknaderna och dra nytta av de starka, nedåtgående rörelserna. Med den andra strategin köper du aktier när priset når en låg punkt.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *