Investera med en investeringssimulator

Det är inte klokt att hoppa rakt in i djupet som nybörjare: lyckligtvis är det numera möjligt att använda en investeringssimulator att pröva att investera helt utan risk. I den här artikeln tittar vi på hur du använder investeringssimulatorn och hur du gör din första investering med den.

Använd gratishandelssimulatorn

Du behöver speciell programvara för handel med CFD-aktier och råvaror. Denna programvara levereras ofta av en mäklare. Hos mäklaren eToro kan du enkelt träna dina investeringsfärdigheter genom att handla med ett fiktivt startbelopp på $100 000.

Innan vi förklarar hur du kan investera med detta programvara , vi ska först titta på var du kan använda den.

Komma igång med simulatorn

Så snart du har laddat ner mjukvarupaket och skapat ditt konto kan du börja handla omedelbart. Det är viktigt att veta att allt du gör i simulator med demo pengar är riskfritt: du kan aldrig förlora riktiga pengar om du inte har satt in pengar själv.

På vänster sida av skärmen ser du en översikt över värdepapper där du kan handla. Du kan välja mellan CFD-aktier, Forex (valutor), råvaror, indexfonder (FTSE, Dow Jones) och EFT. För varje värdepapper ser du köp- och säljpriset, för vilket du kan handla det aktuella värdepapperet.

Köp pris är priset som du kan köpa säkerheten . När du trycker på köp spekulerar du i en prishöjning. Men inom simulatorn kan du också sälja säkerheten . När du trycker på sälj eller kort spekulerar du i en kursnedgång.

handelsimulator

Gör din första investering

För att öppna din första handelsposition behöver du bara trycka på köp- eller säljknappen. Så fort du har gjort ett val kan du välja ett belopp som du vill ta ställning för. Dessutom är det klokt att sätta ett värde till vilket du automatiskt tar din förlust.

En stor fördel med handelsmjukvaran är att det även går att placera en sk beställning. Med en beställning öppnas positionen först när ett visst pris har uppnåtts. När du ser ett mönster i diagrammet kan du spekulera genom att köpa CFD-aktien till lägsta pris eller genom att sälja CFD-aktien vid högsta tillfälle.

Investeringsordersimulator

Vad är en investeringssimulator?

Chansen är stor att du har använt en simulator tidigare. Ett exempel på en populär simulator är Fifa. Med Fifa simulerar du som om du vore en fotbollsspelare och du kan delta i Premier League. Egentligen kan en investeringssimulator jämföras med detta. Med en investeringssimulator kan du köp och sälja aktier med en fiktiv summa pengar.

En handels- eller investeringssimulator är väldigt attraktiv. Med en simulator kan du trots allt pröva möjligheterna utan risk. Detta gör att du kan tillämpa alla möjliga olika strategier och se vad som fungerar och inte. När du är säker på att du kan investera bra kan du öppna ett konto hos en riktig mäklare.

Vad gör en simulering bra?

Alla simuleringar är inte lika bra. Det finns olika faktorer som avgör om en aktiesimulator är stark. När du letar efter en stark och pålitlig börssimulator bör du se till att:

  • Marknadsförhållandena motsvarar verkliga förhållanden.
  • Utbudet av värdepapper som erbjuds är tillräckligt omfattande
  • Användbara analysalternativ finns tillgängliga
  • Programvaran är användarvänlig

Alla simuleringar är därför inte lika användbara. Det är därför klokt att först noga undersöka vilken simulering som bäst passar dina önskemål.

Vad är bra handelssimuleringar?

Nedan kommer vi att diskutera sex starka handelssimuleringar som försöker replikera aktiehandeln en till en.

Plus500: för CFD-handel

Plus500 är den perfekta matchningen för den aktiva handlaren som vill simulera handel in CFD:er . Plus500 erbjuder CFD-handel på alla större aktier, indexfonder och valutor. Med CFD:er kan du lägga beställningar på både stigande och fallande marknader. Denna metod för handel är idealisk för alla som funderar på att bli en daytrader.

Plus500 är en mäklare själv. Är du nöjd med resultaten i denna simulering? Då kan du direkt sätta in pengar och börja handla. Resultaten du uppnår inom simuleringen är 100 % lika med de resultat du skulle uppnå i verkligheten. Detta gör simuleringen mycket användbar. Använd knappen nedan för att öppna en gratis demo på Plus500.

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Wall Street Survivor: upptäck att investera på ett lekfullt sätt

En nackdel med Plus500-simulatorn är att du måste ta reda på allt själv. Detta är inte fallet med Wall Street Survivor. Wall Street Survivor är ett gratispaket där du lekfullt kan upptäcka hur investeringar i aktier fungerar.

WallStreetSurvivor simulator

Inom webbplatsen kan du följa de grundläggande investeringskurserna gratis. Du kommer också att få ett virtuellt konto med $100 000 och några videor som hjälper dig att investera. Webbplatsen anordnar även tävlingar. När du uppnår bra resultat har du chans att vinna tusentals dollar. På så sätt kan du vinna ett fint startkapital genom att öva.

Inom hemsidan kan du även teckna ett abonnemang. Med prenumerationen får du tillgång till många omfattande kurser. Detta är idealiskt om du vill lära dig mer om att investera i aktier. Tonvikten hos Wall Street survivor ligger mer på att bygga en portfölj och investera på lång sikt. Allt som allt är Wall Street survivor en rolig simulering för alla investerare som vill lära sig mer:

eToro aktiesimulator

eToro, precis som Plus500, är ett parti där du kan handla med demo såväl som riktiga pengar. På eToro kan du simulera investeringar i riktiga aktier. Detta ger dig många extra möjligheter att prova investeringssimuleringen.

eToro copytrader

På eToro kan du enkelt spåra andra investerare

En praktisk extra funktion är den sociala plattformen. Med den sociala plattformen kan du diskutera specifika aktier med andra investerare. På så sätt kan du dela din strategi eller vision och se om andra människor kan lägga till något till den. Hos eToro är det till och med möjligt att följa andra investerare. De investeringar de gör öppnas sedan automatiskt på ditt konto.

Är du nöjd med resultaten som uppnåtts inom simuleringen? Då kan du välja att sätta in riktiga pengar när som helst.

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

HowTheMarketWorks

En annan kraftfull simulator är HowTheMarketWorks. På den här webbplatsen får du många möjligheter… för inga pengar alls! Webbplatsen erbjuder ett överflöd av användbara handledningar och information som kan hjälpa nybörjarinvesteraren att komma igång. Detta gör sajten också mycket lämplig för lärare som vill introducera sina elever till börsen.

HowTheMarketWorks investeringssimulator

Ändå är det ett misstag att anta att HowTheMarketWorks endast är lämplig för nybörjarinvesterare. Du kan också investera i alla typer av avancerade värdepapper. Tänk till exempel alternativ eller terminer på råvaror. Speciellt roligt är det faktum att du kan ställa upp tävlingar med ditt kompisgäng.

Vill du lära dig mer om aktiehandel och vill du sätta upp din konkurrens? Öppna sedan ett gratis konto på HowTheMarketWorks:

Marketwatch

På Marketwatch kan du bygga en portfölj. Du väljer dina aktier och sedan kan du se hur ditt innehav med aktier presterar mot andra spelares innehav. På Marketwatch kan du använda dig av avancerade alternativ. Tänk till exempel på en stop loss-order med vilken du kan begränsa dina förluster så mycket som möjligt.

MarketWatch simulatorspel

Den sociala aspekten av Marketswatch är anmärkningsvärd. Du kan kommunicera med andra aktörer så att du kan lära dig en-mot-en från de bästa investerarna. Du har även möjlighet att starta matcher och du kan välja att starta en bevakningslista. Med en bevakningslista kan du hålla koll på alternativa portföljer och använda denna information för att förbättra dina investeringar.

Vad bör du vara uppmärksam på i en investeringssimulering?

Många investerare tar resultaten inom en investeringssimulering eller aktiesimulering för bokstavligt. De antar att de starka resultaten de uppnår i simuleringen också kommer att ske i verkligheten. I praktiken kan detta vara en besvikelse.

När allt kommer omkring handla med falska pengar är alltid bekvämare än att investera med riktiga pengar. Människor gör konstiga saker när de ser sina pengar sakta försvinna. Du behöver mycket emotionell stabilitet och självförtroende för detta.

När det går bra i en investeringssimulator är det viktigt att behålla lugnet. Börja inte investera stora summor pengar direkt och försök att investera med en liten summa pengar först. På så sätt kommer du automatiskt att upptäcka om de verkliga resultaten matchar de i simulatorn.

Börja på riktigt?

Så fort du förstår hur investeringssimulatorn fungerar kan du börja investera med verkliga pengar . Många investerare upptäcker att det känns annorlunda att investera med riktiga pengar. Det beror på att känslor spelar en viktigare roll än när du handlar med fiktiva pengar. Du kan läsa mer om detta i vår artikel om investeringspsykologi.

Genom att öva med gratis demo inom simuleringen lär du dig hur du hanterar pengar och hur du gör de bästa investeringarna. När du har bemästrat detta kan du enkelt sätta in riktiga pengar och börja handla! Klicka här för att se var du kan testa att investera med en gratis demo.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *