Hur investerar jag 100 000 kronor av ditt sparande?

Har du 100 000 kronor på ditt bankkonto som du inte använder? Naturligtvis är det bra, men också lite slöseri. Du kan också få dina pengar att fungera för dig och växa dina tillgångar avsevärt på kort sikt. Allt du behöver göra är att investera dem 100 000 kronor i rätta investering produkter. I den här artikeln kommer vi att diskutera de 14 bästa sätten att investera 100 000 i besparingar.

Hur investerar man bäst 100 000 kronor av sina besparingar?

Tack vare internetuppgången finns det fler sätt än någonsin att sätta dina pengar på jobbet. Innan du bestämmer dig för att investera i något av de 14 alternativen på den här sidan är det viktigt att komma ihåg att investering är ett åtagande. Tålamod är varje investerares viktigaste vapen: om du investerar pengar konsekvent kan du bygga upp en stor mängd kapital på lång sikt.

Alternativ 1: Handel med autopilot

Man tjänar bra belopp på aktiemarknaden varje dag: Du kan uppnå hög avkastning genom att köpa och sälja aktier på ett smart sätt. 10 000 kronor är ett bra belopp för att börja handla med aktier. Men om du inte har tillräcklig kunskap kan det vara bättre att ignorera aktiemarknaden.

Lyckligtvis finns det plattformar där du kan använda kunskapen från andra investerare. En jämförbar tjänst kan jämföras med ”investeringens” Twitter: Du kopierar investeringar från andra begåvade människor så att du inte behöver fatta de svåra besluten själv.

En bra plattform för kopiering av investeringar är eToro. På eToro kan du använda social handel: Du kan omedelbart se vilka investeringar någon gör. Eftersom plattformen ger tillräcklig information om investerarens resultat kan du avgöra om strategin är rätt för dig. Exempelvis skiljer sig investerare mycket på i vilken utsträckning de tar risker.

Du kan prova detta sätt att investera helt gratis med en virtuell demo. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis konto med eToro:

76 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.76 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.

copy investing 10000 euros

Alternativ 2: Att köpa aktier själv

Om du inte är rädd att köpa aktier själv kan det också vara ett intressant sätt att komma igång. Även med ett belopp på 100 000 kronor är det viktigt att sprida dina möjligheter så mycket som möjligt: du gör det genom att investera i olika regioner och sektorer. När en sektor eller region underpresterar kan de gynnsamma resultaten i en annan region öka dina investeringsresultat.

Förresten är det smart att inte investera hela 100 000 kronor omedelbart. Du kan välja att investera ett visst belopp i aktier varje månad eller varje år. På så sätt undviker du att komma in vid fel tidpunkt: om du gör det kan det ta lång tid innan du uppnår en positiv avkastning.

Det är också viktigt att undersöka de företag du vill investera i tillräckligt. Du kan göra detta själv genom att titta på företagets ekonomiska data. Du kan också välja att få råd på en webbplats som Fool.com: för en månatlig betalning kan du få köptips där.

En bra och pålitlig part där du kan köpa aktier utan transaktionsavgifter är eToro. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett konto med eToro och prova möjligheterna:

76 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.76 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.

Alternativ 3: Investera i en fond

Har du 100 000 kronor, men har du inte tid eller motivation att hålla koll på aktiemarknaderna själv? Då kan du också välja att investera pengar i en fond. Många väljer en aktiv förvaltad fond i sin bank: det här är ofta inte det bästa valet. Aktiva fonder slår sällan marknaden medan förvaltningskostnaderna är höga.

Följaktligen är det smartare för de flesta att köpa en indexfond eller ETF. En ETF är en fond som handlas på börsen som du kan köpa och sälja när som helst. Med en ETF kan du investera i allt och allt: många väljer att spåra ett index som S&P 500 eller Dow Jones. Du kan dock också välja att investera i en viss sektor (till exempel spelbranschen) eller i en speciell region (Ryssland).

Eftersom en indexfond förvaltas passivt betalar du inte höga förvaltningskostnader vilket ökar din potentiella avkastning. Genom att regelbundet investera ett belopp förhindrar du också att du investerar alla dina pengar vid fel tidpunkt.

Vill du också investera (en del av) dina 100 000 kronor i sparande i en fond? Då är det lämpligt att skapa ett konto hos DEGIRO. På DEGIRO betalar du inga inköps- och försäljningskostnader för medel från deras val:

Alternativ 4: Låna pengar till bekanta

100 000 är en bra summa pengar som du kan hjälpa någon annan med. Finns det till exempel någon i din familj som vill starta ett företag eller känner du en familjemedlem som behöver hjälp med att köpa ett hus? Då kan du uppnå en bra extraavkastning genom att låna ut pengarna.

Att låna ut pengar till bekanta har de nödvändiga fördelarna: den lånande parten stör inte de begränsningar som en finansiell part inför och eftersom det inte finns någon tredje part däremellan kan du uppnå en högre avkastning som låntagande part.

Det är naturligtvis särskilt viktigt att bara låna ut dina pengar till en pålitlig part. Även om du känner den andra personen väl är det klokt att kontraktera allt ordentligt. Stridigheter och konflikter uppstår regelbundet på grund av pengar.

Alternativt kan du välja att låna ut dina pengar genom att använda P2P-upplåning. Det finns olika plattformar där du kan låna ut pengar till andra parter. Plattformen ser sedan till att betalningarna utförs korrekt. Med P2P-plattformar måste du också vara försiktig: tidigare hände det ofta att en part inte betalade. Exempel på dessa typer av plattformar är Fast Invest, Mintos och Lender & Spender.

Alternativ 5: Kryptovalutor

Du kan också välja att investera en del av de 100 000 kronor i kryptomynt. Jag skulle inte rekommendera de flesta att de investerar alla sina besparingar i krytovalutor. Det finns fortfarande för mycket osäkerhet om framtiden för de flesta kryptomynt och priset kan kollapsa tio procent eller mer på en dag.

Med detta sagt kan en investering i ett kryptomynt fungera mycket bra. Nya mynt ökar ibland i värde med 100 procent eller mer inom några dagar. På så sätt kan du uppnå en extremt hög avkastning.

Om du inte har något emot att aktivt handla kan du uppnå en mycket högre avkastning med kryptomynt. Du gör detta genom att svara direkt på de senaste nyheterna. Om till exempel ett visst kryptomynt nyligen har omfamnats av ett stort parti kan detta omedelbart ge priset en betydande boost.

När du börjar investera i kryptos är det särskilt viktigt att noggrant undersöka den underliggande parten. Inte alla kryptomäklare är lika tillförlitliga: undvik att förlora ett betydande belopp eftersom företaget bakom kryptomyntet går av med dina pengar.

investerar 100000 kronor besparingar

Alternativ 6: Spekulera aktivt

Du kan också välja att aktivt spekulera i prisförändringar på börsen. Många köper aktier och håller dem under en längre period, så du kan förvänta dig en långsiktig avkastning på sex till åtta procent. Om du aktivt spekulerar på ett smart sätt kan du snabbt uppnå sex till åtta procent i avkastning på en investering. Naturligtvis kan du också förlora hela din investering i ett slag genom att aktivt spekulera. Därför är det viktigt att bara välja det här alternativet om du vet vad du gör.

Många som aktivt spekulerar använder teknisk analys: du letar sedan efter horisontella nivåer som priset regelbundet svarar på. Genom att på ett smart sätt att svara på detta, kan du bygga en bra strategi som du regelbundet kan använda till din fördel!

Ett bra sätt att handla aktivt är att använda CFD. När du handlar aktivt med CFD, kan du ta en kort eller en lång position. Du kan också använda hävstång så att du kan investera upp till 3 000 000 med 100 000. Notera även att risken kan öka parallellt när du använder hävstång.

Du kan prova att spekulera på aktiemarknaden gratis med en demo på Plus500. Det är verkligen tillrådligt att först testa om spekulation passar dig: på det sättet undviker du stora förluster. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett gratis demokonto på Plus500:

82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Alternativ 7: Flytta pengar till ett offshore bankkonto

Om du inte vill investera aktivt men ändå vill uppnå en högre avkastning med ditt sparande kan du välja att överföra ditt sparande till ett utländsk bankkonto. I Europa ger bankkonton bara en begränsad avkastning: Det är utan tvekan smart att byta till andra banker som erbjuder en högre ränta.

Det är viktigt att välja en bank som omfattas av insättningsgarantisystemet. Detta system garanterar att du inte bara tappar de första 100 000 på ditt konto. Banker utomlands kan vara mindre tillförlitliga, vilket gör det extra viktigt att se upp för detta felsäkra.

Det finns olika jämförelsewebbplatser där du omedelbart kan se i vilken bank du får högst ränta. För Europa kan du till exempel titta på Raisin.

Alternativ 8: Investera i fastigheter

Historiskt sett har fastigheter alltid varit en smart investering. Naturligtvis har fastigheter också gått igenom svåra tider: Bostadskrisen 2008 visade tydligt att fastigheter inte bara kommer att öka i värde. Ändå kommer efterfrågan på hus inte bara att försvinna eftersom människor fortfarande behöver en plats att bo.

Att investera 100 000 kronor i fastigheter är därför ett intressant alternativ. Tyvärr räcker 100 000 kronor inte för att köpa en fastighet själv. När du själv kan köpa en fastighet drar du nytta av hyresintäkterna och du kan också uppnå en positiv avkastning när huspriserna stiger.

Du kan dock investera i fastighetsprojekt från andra parter med 10 000 kronor. Du kan göra detta till exempel genom att investera i en fastighetsfond eller genom att köpa aktier i ett företag som är aktivt i fastighetsvärlden. Du kan också leta efter ett fastighetsprojekt själv: detta kan vara mer riskabelt, eftersom dessa typer av konstruktioner ofta inte omfattas av en tillsynsmyndighet.

När du investerar i fastigheter är det fortfarande viktigt att vara skarp. Det finns många opålitliga siffror på marknaden och inte alla fastighetsobjekt är lika intressanta. Undersök därför alltid om fastigheten du investerar i kan ge en bra avkastning. Håll också koll på ekonomin och undvik att investera i fastigheter precis innan en ny bubbla spricker.

Alternativ 9: En investering i dig själv

Med 100 000 kronor kan du också välja att investera i dig själv. Till exempel, med 100 000 kronor kan du (delvis) slutföra en universitetsstudie. Visst, du kommer inte att ta examen från Oxford eller Cambridge för det beloppet. Detta förändrar inte det faktum att extra akademisk kunskap kan ge din lön en betydande boost. På internet kan du också hitta olika kurser som kan lära dig nya färdigheter.

Inte alla dessa kurser kostar 100 000 kronor: ibland kan du lära dig enormt värdefulla färdigheter för några hundra kronor. En investering i dig själv går aldrig till spillo. Se till att du investerar dina pengar på en part som verkligen är kunnig inom ett visst område. Du kan också hitta många människor på internet som säljer kurser om att bli rika och som bara blir rika genom att sälja kurserna.

invest10000 pounds

Alternativ 10: Investera i obligationer

Obligationer kan också vara en intressant investering. På grund av de låga räntorna är dock en investering i en obligation sällan det bästa alternativet: Intresset för aktier har ökat mer än intresset för obligationer.

Trots denna situation kan du fortfarande välja att placera en del av dina tillgångar i obligationer. Speciellt i osäkra tider är det trevligt att kunna räkna med en något stabil inkomst i form av ränta. Om du vågar kan du också köpa obligationer från företag som betalar en högre ränta.

Alternativ 11: Starta ett företag

Att starta ett företag kan vara den bästa investeringen du kan göra. Med 100 000 kronor kan du verkligen göra en bra start. Med internetuppgången behöver du till och med mycket mindre pengar för att uppnå ett bra resultat med ditt företag.

Det kan till exempel vara intressant att starta en online-blogg. För ett tag sedan hjälpte jag till exempel min mamma att skapa en webbplats för trädgårdsskötsel. Nuförtiden får hon tiotusentals besökare per månad på sin webbplats och lämnar henne med en trevlig extrainkomst. Den totala investeringen för detta företag var bara några kronor, så avkastningen uppgår till tusentals procent.

Således, om du har lite tid och pengar att spara, kan du starta en online-blogg. Det här är inte särskilt svårt och om du lyckas attrahera tillräckligt många besökare kan du göra en bra spekulera med det. Det är smart att välja ett ämne som du är mycket intresserad av och som du tycker om att skriva om.

När du investerar i att starta ett företag måste du ta hänsyn till att du också måste investera mycket tid. Att starta ett företag är därför verkligen inte för alla.

Alternativ 12: Återbetala skulder

Har du 100 000 i sparande och har du fortfarande skuld? Då är det smart att betala av skulderna först. När allt kommer omkring, genom att betala av dina skulder får du omedelbart en avkastning. När räntan eller din skuld är sex procent tjänar du sex procent på årsbasis genom att betala av skulden.

Det är därför oklokt att investera i till exempel aktier när du fortfarande har skulder. Du måste uppnå en mycket hög avkastning om du vill förbättra på bottenlinjen. Först när du tjänar mer än sex procent på årsbasis skulle du i detta fall uppnå ett positivt resultat.

Investera därför bara med pengar som är dina och som du kan skona. På det sättet uppnår du maximal avkastning med en investering på 100 000 kronor.

Alternativ 13: Sälj produkter

Ett annat sätt att tjäna extra pengar på är att sälja produkter via internet. Du kan göra detta i liten skala via till exempel eBay: genom att köpa upp smarta produkter kan du sedan sälja dem med spekulera. Det finns dock mer attraktiva sätt på vilka du kan få positiv avkastning genom att köpa och sälja produkter.

Ett nytt intressant sätt att tjäna pengar är dropshipping. Med dropshipping säljer du produkter från en annan part under ditt namn. Inom detta affärsidé behöver du inte själv bygga upp ett lager: du ansvarar bara för marknadsföringen.

När du har hittat en produkt som presterar bra kan du också fylla på 100 000. Observera att det kan vara svårt att konkurrera med andra stora webbshoppar med en jämförbar mängd. Det rekommenderas därför starkt att utarbeta en tydlig plan innan du börjar köpa och sälja produkter online.

Alternativ 14: Köp guld eller andra råvaror

Du kan också välja att investera dina pengar i en vara som guld. Guld ses ofta som en säker investeringsprodukt: Du kan se att guld fungerar särskilt bra när det råder stor osäkerhet om den ekonomiska framtiden.

Vissa människor väljer att alltid ta med lite guld i sin investeringsportfölj. På detta sätt säkrar du dig mot risker i en ekonomisk kris: när saker plötsligt går mindre bra kompenserar spekuleraen från ditt guld för förlusterna du gör med dina aktier.

När du har mer tid att tänka på dina investeringar kan du också handla guld mer aktivt. Sälj guld när ett nytt rekordpris träffar och köpa guld när osäkerheten på de finansiella marknaderna ökar. Du kan också välja att investera i andra varor som olja och silver.

Tänk och planera framåt

Det är viktigt att planera i god tid när du ska investera med ett belopp på 100 000 kronor. Se till att du har tillräckligt med pengar till hands för att lösa eventuella problem. På detta sätt undviker du att behöva sälja dina investeringar i ett ogynnsamt ögonblick, vilket resulterar i en negativ avkastning.

Det är också viktigt att tydligt definiera din tidshorisont. Vissa människor investerar främst på kort sikt medan andra är upptagna med att bygga pension. Den strategi som fungerar bäst för dig beror mycket på dina personliga preferenser och mål.

Hur lång tid tar det att fördubbla 100 000 kronor?

När du investerar pengar på börsen kan du fördubbla pengarna vid ett givet tillfälle till 200 000 kronor. Det tar ofta mindre tid än du tror att fördubbla dina pengar: detta beror på fenomenet avkastning vid avkastning.

När du når 10% avkastning på dina aktier och du återinvesterar detta belopp i aktier får du också avkastning på din spekulera. På så sätt växer din avkastning exponentiellt vilket är bra för dina placeringsresultat på lång sikt.

Hur lång tid det tar för din investering på 100 000 kronor att fördubblas beror på din avkastning. Med en genomsnittlig avkastning på 8% tar det 9 år för dina tillgångar att fördubblas, medan det vid 4% tar 17,7 år. Som du kan se kan några procent göra stor skillnad! Det är därför viktigt att alltid investera till en låg kostnad: detta ökar den hastighet med vilken dina pengar fördubblas i värde.

Vill du veta var du kan investera billigast? På vår sida om billiga investeringar kan du läsa allt du behöver veta:

Riskprofil

Innan jag avslutar den här artikeln om att investera 100 000 kronor skulle jag vilja diskutera riskprofilerna. Risk och avkastning är kopplade: som investerare får du en belöning för den risk du tar. Lyckligtvis har du fullt inflytande över vilken risknivå du är villig att ta. Vi skiljer ofta mellan tre nivåer:

  • Defensiv: där du investerar i säkra investeringsprodukter som obligationer.
  • Neutral: där du investerar i en blandning av investeringsprodukter.
  • Risker: där du investerar i mer riskfyllda produkter.

Med de mer riskfyllda investeringsprodukterna förväntas du uppnå en högre avkastning på längre sikt. Visst, på kort sikt kan du också förlora mycket mer pengar med denna typ av investering. Det är därför viktigt att välja en riskprofil som passar dig.

Slutsats: Vad ska du göra med 100 000 i besparingar?

Bli inte avskräckt eftersom du bara har 10 000 kronor i besparingar. Rikedom måste börja någonstans och genom att börja investera dina pengar smart idag kan du bygga upp en stor summa pengar i framtiden.

Som du har läst i den här artikeln finns det olika metoder för att investera smart med 100 000 kronor. Det kan verkligen vara smart att kombinera de olika alternativen: på det sättet diversifierar du och dina resultat blir mindre volatila.

Håll dig skarp när du ska investera via internet: inte alla företag vill ha det bästa för dig. När något verkar för bra för att vara sant, så är det ofta fallet. Undvik att bli lurad och utarbeta en omfattande plan: på det sättet kommer du att uppnå bästa resultat.

4 investeringstips för att smart investera 100 000 kronor

Vi hjälper dig gärna att investera 100 000 kronor på rätt sätt. Vi gör detta genom att ge fyra tips i den här artikeln för att investera dina tillgångar smart.

Tips 1: Bestäm din strategi

Du kan bara lägga de 100 000 kronor på ditt bankkonto i några slumpmässiga aktier, men det är inte klokt. De mest framgångsrika investerarna investerar alltid sina pengar med en viss strategi. Om du verkligen vill tjäna mycket pengar med de 100 000 kronor på ditt bankkonto är det klokt att bestämma din investeringsstrategi först.

Det finns många investeringsstrategier. Vilken strategi som passar dig bäst beror helt på hur du vill investera dina pengar. Är du glada att ta några extra risker? Sedan väljer du en stötande investeringsstrategi. Föredrar du säkerhet, säkerhet och begränsande risker? Då kan du välja en av de många defensiva investeringsstrategierna.

Tips 2: Bestäm vilka investeringsprodukter du vill investera i

När du väl har bestämt din investeringsstrategi måste du bestämma i vilka investeringsprodukter du vill investera 100 000 kronor. Du kan investera i aktier, men också i fastigheter, i guld, i utländsk valuta eller i optioner. Vilka investeringsprodukter du väljer beror bland annat på din investeringsstrategi.

Det är klokt att investera i flera investeringsprodukter. Genom att sprida dessa 100 000 kronor över flera investeringar sprider du dina möjligheter och dina risker. Om det går mindre bra med en investering kompenseras denna förlust av en annan investering som ger bättre resultat.

investerar 100 000 kronor

Tips 3: Jämför mäklare

När du har bestämt dig för vilka investeringsprodukter du vill investera i måste du fortfarande hitta en aktiemäklare där du kan göra investeringarna. Jämförande av olika mäklare hittar du automatiskt billigaste leverantören. Detta är viktigt, för med låga investeringskostnader har du mer pengar kvar som spekulera.

Observera att inte alla mäklare är lika tillförlitliga. Arbeta alltid med en pålitlig mäklare, speciellt om du ska investera 100 000 kronor med parten. Om du investerar dina pengar hos en opålitlig mäklare riskerar du att förlora dina tillgångar, vilket du uppenbarligen vill förhindra.

Vill du veta med vilka mäklare vi vill investera själva? I vår översikt över de bästa mäklarna diskuterar vi de olika möjligheterna:

Tips 4: Utvärdera och lär dig

Slutligen är det klokt att regelbundet utvärdera dina investeringar. Vad är din delårsresultat ? Vilka investeringsprodukter fungerar bra och vilka investeringsprodukter fungerar mindre bra? Vilken investeringsstrategi ger dig högst spekulera?

Genom att ställa dig själv dessa frågor kan du potentiellt förbättra din investeringsstrategi. Om du upptäcker sätt att förbättra din investeringsstrategi kan du göra ännu mer spekuleraer med din investering på 100 000. Vi rekommenderar verkligen att du tar en närmare titt på dina investeringar då och då.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *