Öppettider för den Amerikanska börsen

Letar du efter aktuella öppettider för Amerikanska börsen? Då är den här sidan rätt plats för dig! Här kan du hitta börsens normala öppettider på din lokala tid. Med denna information vet du när du aktivt kan investera i USA.

Vi använder ett program som automatiskt konverterar handelstiden för den amerikanska börsen till din lokala tid. Är det inte bekvämt!

När öppnar den amerikanska börsen?

I Amerika öppnar börserna 9:30 lokal tid och stänger 4:00 lokal tid. På din lokala tid innebär detta att börserna i Amerika öppnar ##T|15:30## och stänger igen vid ##T|22:00##.

Tips: var uppmärksam på dessa tider!

Det är lämpligt att vara noga med dessa öppettider. Den amerikanska börsen är den största börsen i världen. Nivån på vad den öppnas kan därför ha en direkt effekt på andra internationella börser.

Många aktiva investerare håller därför ett noggrant öga på den amerikanska aktiemarknaden. Går det bra i USA? Då är börsen i andra länder mer benägna att prestera bra.

Investera i Amerika

När öppnar / stänger den amerikanska börsen?

I timern nedan kan du se när börsen öppnas eller stängs igen. På så sätt är du alltid redo för en ny handelssession!

När stänger USA:s börs?

USA:s börs är stängd vid speciella tillfällen. Nedan hittar du en kronologisk översikt över de dagar då du inte kan handla på den amerikanska börsen.

Datum
HelgdagÖppettider
1 januari
NyårsdagenStängt
15 januari
Martin Luter King JuniordagStängt
19 februari
Washingtons födelsedagstängt
29 mars
Långfredag ​​Stängt
27 maj
Memorial Day Stängt
19 juni
JuneteenthStängt
3 juli
självständighetsdagen9.30–13.00
3-4 juli
självständighetsdagenstängt
2 september Labor Day
Stängt
28 november Thanksgiving Day
29 november
Thanksgiving Day 9.30–13.00
24 december juldagen 9.30–13.00
25 december Julstängtstängt

Thanksgiving och jul kommer att innebära att marknaderna kommer att vara delvis öppna. De stänger tidigare än vanligt på dessa dagar.

Oväntade stängningar

Det kan också hända att USA: s börs stängs oväntat. Detta händer ofta under en speciell händelse som rör marknaderna starkt. När en storskalig katastrof inträffar kan det påverka aktiemarknadens priser avsevärt. Till exempel stängde börsen efter att två flygplan kraschade in i World Trade Center. Med en liknande stängning görs ett försök att förhindra en alltför stor krasch.

De mest kända amerikanska börserna

I de flesta länder finns det bara en välkänd börs. I Amerika finns det flera. Nedan kan du läsa vad de mest kända amerikanska börserna är:

New York-börsen

New York Stock Exchange, eller kort sagt NYSE, är den största börsen i världen. På NYSE sker handel både live på golvet och digitalt. På NYSE noteras främst de mer traditionella stora företagen. Tänk till exempel på Coca-Cola och Ford Motor. Vill du studera NYSE: s öppettider i detalj? Klicka här för en tydlig översikt!

NASDAQ

NASDAQ är en helt digital handelsbörs. Många moderna teknikaktier handlas på denna börs. Tänk till exempel på företag som Apple och Microsoft. Även om denna börs är helt digital är den fortfarande inte öppen 24/7. Vill du studera NASDAQ: s öppettider i detalj? Klicka här för en tydlig översikt!

Tips: med hjälp av Dow Jones Kan du investera i de 30 största amerikanska företagen.

Investera under stängning

Även när börserna är stängda kan du ofta redan investera. Du kan handla på de så kallade förmarknaderna. Men hur fungerar investering på förmarknaderna exakt? I den här artikeln tittar vi på hur du också kan investera på börsen när den faktiskt är stängd.

Var kan du investera i den amerikanska börsen?

Nedan ser du vilka mäklare du kan investera till de mest fördelaktiga kurserna på den amerikanska börsen:

Vilken valuta används på den amerikanska börsen?

Aktier på den amerikanska börsen handlas i dollar. Tänk på att din investering kan minska i värde när din valuta stärks i förhållande till Amerikanska valutan.

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *