Hur kan du köpa Aphria-aktier?

Weed eller cannabis är en hype bland investerare. Ett exempel på ett företag som har haft stor nytta av denna trend är Aphria. Det kanadensiska företaget producerar, levererar och säljer medicinsk cannabis i Kanada och andra regioner. Företaget har haft en officiell licens sedan 2014, varefter dess aktiekurs har ökat tio gånger. Är du också säker på företagets framtid? Om detta är fallet kan det vara intressant alternativ att köpa Aphria-aktier. Du kan läsa företagets aktuella aktiekurs på denna sida.

Var kan du köpa Aphria-aktier?

Är du säker på Aphria framtid? Företaget har helt klart en stark vision. Med de olika förvärven har marknaden som företaget betjänat ökat avsevärt. Vill du veta var du kan köpa Aphri-aktier mot låga avgifter? Enligt vår åsikt är eToro det bästa alternativet! Denna mäklare tar inga fasta avgifter när du köper och säljer Aphria-aktier. Med knappen nedan kan du öppna ett konto omedelbart:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Hur kan du aktivt handla i Aphria?

Vissa människor vill aktivt handla med aktier. Genom att handla aktivt drar du nytta av en större grad av flexibilitet. Men med denna investeringsmetod är det extra viktigt att hålla sig på toppen av marknaderna. Varje nyhetshändelse kan få priset att stiga eller sjunka med en procent, och som day trader försöker du naturligtvis dra nytta av detta.

Vill du aktivt handla Aphria och andra cannabisaktier själv? Plus500 är ett bra ställe att börja på. På Plus500 kan du använda CFD: er för att handla prisdifferenser på aktien. Du kan prova möjligheterna till aktiv handel helt gratis med en demo. Använd knappen nedan för att öppna ett konto på Plus500:

72% av CFD-investerare i förlorar pengar.

Är det klokt att investera i Aphria?

Aphria är ett relativt stabilt och säkert cannabisföretag. Till skillnad från många konkurrenter har Aphria lyckats uppnå lönsamma resultat. Under coronapandemin var Aphria resultat också negativa, men jämfört med konkurrensen var skadan inte så dålig. Om du letar efter en investering i ett relativt stabilt cannabisföretag kan Aphria vara ett intressant alternativ.

Det är dock viktigt att vara uppmärksam när du ska investera i Aphria genom att köpa sina aktier. Företaget har meddelat att det kommer att gå samman med Tilray. Tilrays rykte är annorlunda: det här företaget är mycket mer aggressivt och har ännu inte gjort någon vinst. Dessutom är det Tilrays aktieägare som kommer att få en premie vid fusionen.

Icke desto mindre är sammanslagningen av de två företagen inte nödvändigtvis en dålig utveckling. Företagen kan dela vissa processer, vilket minskar kostnaderna och ökar effektiviteten i produktionsprocessen. Dessutom kommer Aphria att få tillgång till den lukrativa amerikanska hampmarknaden genom Tilray. En investering i Aprhia är därför inte nödvändigtvis oklokt, men säkert riskabelt.

Om företaget Aphria

Aphria är en licensierad produkt av medicinsk cannabis. Medicinsk cannabis odlas helt i växthus. Cannabis växer med solljus och skapar de bästa naturliga odlingsförhållandena för att producera säkra medicinska cannabisprodukter. Det är möjligt att odla växterna under de bästa förhållandena i växthuset.

Aphria går också utöver industristandarder. De ser till att patienter får de bästa, renaste och renaste medicinska cannabisprodukter som finns på marknaden. Patienten kommer först i hela processen att tillverka produkterna.

aphria

Hur uppstod Aphria?

Företaget Aphria har funnits sedan 2014, då det grundades av Cole Cacciavillani och John Cervini. I början noterades företaget på Toronto Venture Exchange. År 2017 fick bolaget en mer prestigefylld notering under Toronto Stock Exchange.

2014 var ett viktigt år för Aphria. Företaget lyckades få en licens för handel med cannabis. Denna licens beviljades av Health Canada. År 2015 fick Aphria sin första stora order och har sedan dess kunnat öka produktionen genom att investera i växthus.

Därefter har företaget arbetat hårt. Aphria undersökte möjligheterna att expandera till Amerika. Det förvärvade också Broken Coast och Nuuvera, företag som redan var aktiva inom cannabissektorn. Tror du att Aphria kommer att fortsätta göra en imponerande utveckling i framtiden? I så fall kan en investering i denna cannabisproducent verkligen vara intressant!

Investera i Aphria

Det kanadensiska företaget Aphria har fått en investering på 100 miljoner kanadensiska dollar från en institutionell investerare. Investeraren har köpt 14 miljoner aktier i företaget. Pengarna kommer att användas för internationell expansion och för att få mer rörelsekapital. Tror du att Aphria vet hur man använder detta kapital effektivt? I så fall kan det vara attraktivt att köpa Aphria-aktier online.

Ändrade lagar i Nordamerika

I Nordamerika ser vi att reglerna och lagarna kring medicinsk cannabis och även för hemmabruk förändras. Cannabis blir lagligt på fler och fler områden, och ett företag som Aphria har goda förutsättningar att dra nytta av denna utveckling.

Naturligtvis gäller strikta regler. Cannabisprodukterna måste först godkännas av behöriga myndigheter. Det betyder dock möjligheter för Aphria, eftersom marknaden blir större och mer tillgänglig.

En större marknad betyder en potentiellt större försäljningsmarknad. Tror du att Aphria kan dra nytta av denna marknad? I så fall bör du definitivt överväga att investera genom att köpa aktier.

Aphria som en indikator för marknaden

Aphria har blivit en viktig aktiemarknadsbarometer för hela cannabissektorn. Emellertid är känslan kring cannabisbestånden fortfarande mycket blandad. Aphria har gjort nedskärningar och dess aktiekurs har sjunkit som svar. aktieägarna verkar nu ta en väntan-och-se-attityd och behåller aktierna i sina portföljer.

Tror du att nedskärningarna kommer att ha en positiv inverkan på Aphria verksamhet? Genom att investera aktivt kan du ständigt förutse den senaste utvecklingen. Genom att göra det kan du fatta rätt beslut även i händelse av dåliga nyheter.

En stark aktör på marknaden

Aphria är fortfarande en stark aktör inom marijuanamarknaden. Det är inte nödvändigtvis det bästa eller det största, men det är en stark spelare med ett smart spel. Det finns andra aktier inom sektorn som potentiellt kan erbjuda högre avkastning. Det är viktigt att undersöka dessa konkurrenter noggrant: vissa cannabisföretag tar också stora risker.

Speciellt ur ett risk- och avkastningsperspektiv verkar aktien vara mycket attraktiv. Balansen är sund och Aphria har till och med tillräckligt med pengar för att ta över andra företag.

Det är dock klokt att hålla koll på tävlingen. När andra företag dominerar marknaden för mycket kanske inte aktiekursen går så bra.

Konkurrens

Aphria anses inte vara ett så splashy aktie som konkurrenterna. Aurora har ett stort globalt nätverk medan Cronos, Tilray och Canopy har gott om pengar till deras förfogande.

Aphria kan dock vara en intressant investering. Företaget lyckades behålla ett bra aktie, vilket är ett tecken på ett bra företag i denna sektor. Det är därför en aktie som erbjuder möjligheter. Naturligtvis är det bra att hålla koll på marknaden och utvecklingen inom företaget självt. Hur som helst är Aphria verkligen ett alternativ om du funderar på en investering i cannabis.

Användbara länkar: börja med trading direkt!

Tip: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *