Hur blir du en framgångsrik daytrader?

Trading är ingen inkomstkälla och är en riskabel aktivitet som kan leda till förlust av ditt kapital.

Daytrader kan vara ett mycket intressant sätt att tjäna pengar. Kraven är enkla att uppfylla: Det finns ingen lång utdragen process för att bli en daytrader. Allt du behöver är en dator och viljan att lära sig. Men vad är daytrader? Och hur kan du bli en stark och framgångsrik daytrader?

Denna utvidgade daytrader guide kommer att berätta om allt du behöver veta för att starta din egen framgångsrika handelsaktivitet! Kanske så är du den nästa anställd som avgår och som lutar sig tillbaka, slappnar av och tjänar en inkomst där du har uppnått ekonomisk frihet

Innan du börjar med den här guiden är det klokt att öppna en kostnadsfri testversion med en mäklare. Med detta kan du riskfritt pröva daytrader. Använd knappen nedan för att jämföra de bästa testkontona:

Vad är daytrader?

daytrader är en investeringsaktivitet där du öppnar och stänger din position samma dag. Genom handel på kort sikt kan du tjäna på små prisändringar.

Den här guiden visar dig i praktiken hur daytrader fungerar. Du kan läsa och följa dessa praktiska riktlinjer om du vill börja daytrader snart.

Hur blir du en daytrader?

Kan du leva en daytrader underbara liv? Ge dig själv lite tid och tålamod innan du lämnar ditt nuvarande jobb! Olika mäklare erbjuder demokonton för att prova lära sig daytrader in och ut gratis, så att du enkelt kan testa om detta sätt att investera fungerar för dig.

eToro är en bra handelsplattform för daytrader. På eToro tillåter CFD: er att handla med små prisskillnader. Med knappen nedan kan du öppna ett gratis konto på eToro:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

På Plus500 kan du placera CFD-order på alla kända aktier och valutapar. Du kan också utföra omfattande analyser och göra beställningar. Med beställningar kan du öppna en position automatiskt när en viss prisnivå uppnås. Men hur kan du faktiskt uppnå goda resultat med daytrader?

daytrader kurs: vad vill du veta?

daytraders Strategier

Om du vill bli en framgångsrik daytrader är det viktigt att tillämpa rätt teknik. På den här sidan lär du dig allt du behöver veta för att bli en bra daytrader. I det första avsnittet av artikeln kommer vi att diskutera de olika daytrader strategierna som du kan tillämpa.

Det finns olika daytraders strategier som du kan tillämpa. Det är viktigt att överväga vilken strategi som passar dig bäst. Vi kommer att diskutera scalping,”momentum trading”, fading och daytraders pivotpunkter.

Scalping

Scalping är en daytraders strategi där positioner hålls öppna från några sekunder till några minuter. Scalpers tenderar att öppna tiotals till hundratals positioner per dag för att göra många små spekuleraer. Scalping är en arbetsintensiv teknik som inte riktigt rekommenderas för nya handlare.

Momentum

Momentumhandlaren letar kontinuerligt efter de så kallade stora rörliga pris växlarna. Många mäklare låter dig enkelt kontrollera vilka aktier som har upplevt en stark ökning eller fall. Momentuminvesteraren handlar i linje med den nuvarande trenden. Du seglar till exempel upp i toppen av en stark prisökningsvåg och några ögonblick senare, innan den faller, lämnar du vågen.

Momentum_dags_handlare

Fading

Fading är en kontrarisk investering som syftar till att dra nytta av handeln mot den rådande trenden. Priserna är ibland extremt instabila. Negativa nyheter kan till exempel vara en allvarlig orsak av volatilitet. Människor som får panik kan orsaka allvarliga priskollapser. En smart daytrader tar sin handels bräda och hoppar i rätt ögonblick på vågen tillbaka till toppen.

Kontrarisk daytrader är inte helt riskfri. Det finns alltid risken för ett ytterligare prisutvecklande. Dessutom finns det en risk att din stoppförlust, i det ögonblick du gör en förlust, inte uppträder som förväntat när du konfronteras med ett starkt drag. Det är viktigt att öva handeln mot trenden först.

Kontrarisk_daytrader

Den kontrariska tar ställning mot den allmänna trenden.

Pivot Point daytrading

Pivot point daytrader letar efter vissa stöd- och motståndsnivåer. Dessa nivåer avser prisnivåer, höja och låga, som normalt inte lätt bryts. Detta kan till exempel vara dagens lägsta och högsta prisnivå eller typiska vändpunkter där prisrörelsen ändras till den andra riktningen. Som investerare kan du placera din beställning vid en viss pivotpunkt.

När en nivå bryts kan du välja att ta en position som följer trenden och du kan ställa in en stoppförlust precis under motståndsnivån.

pivot motstånd

När priset, på andra sidan, skulle röra sig i motsatt riktning, kan du välja att ta en kontrarisk position och du ställer stoppförlusten rätt över motståndsnivån.

Pivot_motstånd_inte_bruten

Bli den ultimata guiden för ”daytrader”

I den här delen av artikeln kommer du att lära dig allt du behöver veta om daytrader.

Början på din business

Om du vill bli en framgångsrik daytrader bör du hantera din handel som om du driver ett företag. Handlare som slumpmässigt öppnar investeringar utan ordentlig planering tillhör slutligen inte den lilla gruppen människor som tjänar miljoner på daytrader. För att bli en framgångsrik daytrader måste du göra en detaljerad och omfattande plan.

Specialisera

Ett första avgörande steg är att formulera en ordentlig handelsplan. En ordentlig plan kan ändå endast formuleras när du har bestämt din specialisering av daytrader. Daytrading kan tillämpas bland annat på:

Även inom dessa kategorier finns det tusentals värdepapper att välja mellan. Specialisering är därför den första nyckeln till framgång. När du till exempel väljer att gå för aktier, kan du välja en handfull aktier som du vill handla i. Se till att det  valda värdepappret har hög likviditet (tillräckligt många som handlar med det) och en hög volatilitet (en säkerhet som ofta rör sig upp och ner).

Formulera en långsiktig plan

Inga affärer utan e tydlig affärsplan; ta din tid att definiera en riktig plan. Din plan bör innehålla ditt startkapital, de pengar som du kommer att använda för handel. Nästa steg i processen är att sätta upp några mål. Bestäm en realistisk tidsram där du vill uppnå dina mål. Genom att sätta realistiska och tydliga mål kan du utvärdera dina framsteg en gång i taget för att säkerställa att du är på rätt väg.

Välj din mäklare

När du har formulerat en långsiktig plan bör du välja en mäklare. En mäklare är ett företag som kan utföra dina investeringar. Det är viktigt att välja en pålitlig och professionell mäklare. När du börjar daytrader är transaktionskostnaderna avgörande. Som daytrader kommer du att utöva ett betydande antal beställningar. Vi rekommenderar dig därför att öppna ett konto hos en mäklare som inte debiterar provisioner.

För det andra är plattformens hastighet är av största vikt. Eftersom daytrader vanligtvis är ett kortvarigt handelskoncept är det viktigt att snabbt kunna öppna och stänga dina positioner. Tillförlitlighet är nyckeln!

Vill du veta vilka mäklare som bäst används för aktiv handel? Vi har samlat de bästa mäklarna för daytrader. Använd knappen nedan för att direkt jämföra de bästa mäklarna för daytrader:

Skapa ditt system

Medan du grundar din daytrader, är det dags att fundera över ditt system. Ett bra investeringssystem anger tydliga regler för olika marknadsförhållanden. Genom att ange tydliga regler kommer du att kunna utvärdera dina handels resultat.

Möjliga marknadstrender

Varje marknad har tre möjliga riktningar:

  • Stigande trend
  • Fallande trend
  • Konsoliderande trend (ingen tydlig riktning)

En marknad kan också ha en låg volatilitet eller en hög volatilitet. Du bör göra en plan för alla typer av marknadssituationer.

daytrader_trender

Definiera regler

I din plan är det viktigt att definiera tydliga regler. När öppnar du en handel? När stänger du handeln igen? Tänk på verktygen du använder för att fatta dina beslut och försök att utesluta alla andra informationskällor. Handlar kan öppnas baserat på två typer av analyser:

Börja testa

En annan viktig fas för att bli en daytrader är testfasen. Testning kan göras genom att skriva ut grafer och testa dem mot dina definierade regler. Skulle din uppsatta strategi ha lett till en positiv avkastning ifall du skulle ha använd dessa historiska scenarier?

Efter detta kan du pröva möjligheterna med en gratis demo. En demo simulerar den verkliga situationen och ger dig en anständig uppfattning om de resultat du kan uppnå. Klicka här för att upptäcka var du kan öppna en gratis demo.

Tolk resultaten som om du tolkade ett roulette bord. Om en roulett boll landar tio gånger i nummer 10-kortplatsen kommer du fortfarande att betrakta det som en slump. Endast långsiktiga resultat kommer tydligt att berätta och visa om ditt system fungerar. Var därför inte avskräckt från att investera när du inte uppnår bra resultat i enskilda situationer. Det är viktigt att ta ett bra prov för att avgöra om din strategi kommer att leda till goda resultat på lång sikt.

När du är redo att börja handla kan du göra en liten insättning och prova ditt första system med riktiga pengar. Det är viktigt att börja handla med små belopp i lågriskinvesteringar. Först när ditt system har bevisat sitt värde kan du börja investera med större mängder pengar.

Några användbara tips för daytrader

I det här avsnittet kommer vi att ge dig några daytrader tips som kan hjälpa dig att få bättre resultat.

Använd olika tidsramar

Genom att använda olika tidsramar, får du en bättre uppfattning av den större bilden. Kortsiktiga marknadsrörelser kan skilja sig mycket från den långsiktiga marknadsrörelsen.

Håll ditt system simpelt

Effektivitet fungerar! Leta inte efter de mest komplicerade kombinationerna av indikatorer och regler. Ju enklare systemet, desto större är chansen att det fungerar. När allt kommer omkring minskar chansen att göra ett fel med ett enklare system. När systemet inte fungerar måste du göra ändringar för att förbättra dina resultat.

Håll utkik efter nyheterna

Viktiga nyheter kan ha en allvarlig inverkan på finansmarknaderna. Därför måste du verifiera dagligen om några speciella tillkännagivanden kommer att göras om värdepappret du handlar med. En annons  från centralbanken om räntor kan till exempel ha ett allvarligt inflytande på valutakursen när du handlar med Forex.

När du tränar på daytrader är det viktigt att komma ihåg inverkan av viktiga nyheter. Det kan vara smart att pausa handeln ett tag när sådana nyheter släpps. Viktiga nyheter kan skapa hög volatilitet och detta kan orsaka allvarliga och plötsliga förluster på dina öppna affärer.

Dags_handel_aktier_nyheter

Nyheter kan ha en betydande inverkan på börskurserna

Gå inte efter frekventa spekuleraer

När det gäller att dricka alkohol, är måttlighet nyckeln. Detsamma gäller för handel. När allt kommer omkring betalar du transaktionskostnader för varje investering. Endast öppna affärer när de verkligen uppfyller dina uppsatta regler.

Det är också viktigt att flytta din uppmärksamhet från spekulera frekvensen. Det är viktigare att vara lönsam än att tjäna på varje separat transaktion. Trots allt, 5 gånger en investering med 5% spekulera per investering är mycket bättre än 20 gånger en investering med 1% spekulera. Detta är definitivt fallet när du i det senare tillfället också öppnar flera affärer som skulle generera en förlust.

Utvärdera som en forskare

När du utövar 100 köp baserat på ditt system är det viktigt att utvärdera och analysera resultaten som en riktig forskare. Kontrollera först om du har gjort spekulera. När du inte har gjort någon spekulera är det viktigt att kontrollera om du har gjort misstag eller om dina regler inte har lett till lönsamma resultat.

Du måste också kontrollera om spekuleraen främst kan bidra till en framgångsrik investering. Ditt system är förmodligen inte bra när det resulterade i en succé och många andra förlorade affärer. Var uppmärksam på den större bilden och se till att dina definierade regler också kommer att leda till goda resultat på lång sikt.

Det är också viktigt att göra några anteckningar. Skriv ner vad som gick bra, men skriv också ner vad som inte gick bra. Detta gör att du kan bestämma tydliga förbättringsområden för att öka din spekulera som daytrader.

Rätt riskhantering

Om du vill bli en daytrader är korrekt riskhantering av avgörande betydelse. Som daytrader är det naturligtvis omöjligt att helt undvika risker. Vad du kan göra är att hantera dem ordentligt, precis som en VD förvaltar sitt företag.

Använd alltid en stoppförlust

Det är viktigt att alltid använda en stoppförlust. En stoppförlust är det värde som din position stängs på automatiskt. Innan du öppnar en handel, bestäm dig på vilken nivå du tar din förlust. Det är viktigt att på rätt sätt motivera bestämningen av denna nivå. Finns det till exempel en motståndsnivå eller vändpunkt där priset ofta ändrar riktning?

Det är viktigt att respektera stoppförlusten. Flytta inte stoppförlusten under en handel. Det är också viktigt att förhindra att du ökar din position när du tappar pengar på det. Många handlare anser att de måste kompensera för sin förlorade position. I slutändan kommer denna strategi endast att begränsa lönsamheten för din handelsstrategi. Följ alltid systemets regler!

Håll koll på risk och belöning

Kontrollera med varje position om du kan få ett gynnsamt risk: belöningsförhållande. Om du skulle bli konfronterad med en förlust på 1 $ på stoppförlustnivån, skulle du idealiskt och minimalt vilja göra en spekulera på $ 2 på nivån för profitering. Om du tillämpar denna princip behöver du bara ha rätt i mindre än hälften av fallen för att uppnå ett positivt handelsresultat.

När du inte kan få en gynnsam risk: belöningsgrad vid din daytrader är det bättre att inte öppna positionen alls. Det handlar ju inte om antalet positioner du öppnar utan om spekuleraen du tjänar med dem.

Limitera din risk

Den största risken för varje daytrader är att förlora hela kontosaldot. Trots allt, finns det inga medel att fortsätta handla med. Beroende på ditt system kan du bestämma hur mycket pengar du vill riskera för en handel och hur mycket du vill riskera för alla dina öppna affärer.

Om du vill spela det säkert, bör du riskera högst 1% per position. Låt oss anta att du handlar med en saldo på $ 10.000. I så fall kan du inte förlora mer än $ 100 på en handel när stoppförlusten drabbas. Om du har i genomsnitt 5 öppna positioner, är din förlust begränsad till högst 5% när som helst.

Dessa procentsatser är bland annat beroende av din riskvilja. Förutom din riskvilja är mängden pengar du handlar med också en faktor för att bestämma risken du tar per handel. Personer som använder mindre mängder pengar i daytrader väljer ofta en högre risk procent.

Utveckla det rätta daytrading tankesätt

Det stora problemet för nästan varje daytrader är hans eller hennes tankesätt. När din handel ger ett negativt resultat är det aldrig marknadens fel. I de flesta fall är det inte ens handelssystemet som är felaktigt. Oftast handlar det om enkla mänskliga misstag. Om du vill bli en daytrader är det viktigt att inse att rätt psykologiskt tankesätt är av största vikt.

Acceptera en förlust

Som daytrader är det av avgörande betydelse att acceptera förluster. Du bör inte försöka ha rätt hela tiden som daytrader. Fokusera därför på det långsiktiga resultatet och behandla dina förluster och spekuleraer på samma sätt.

Bli inte avskräckt av flera efterföljande olönsamma affärer. Detta betyder inte automatiskt att ditt system inte fungerar korrekt. En olönsam handel kan vara resultatet av otur, medan en lönsam handel kan vara ren tur. Det är viktigare att kontrollera om du har fattat rätt beslut. Belöna dig själv när du har följt ditt system och belöna dig inte när du fattade ett dåligt beslut som visade sig vara bra på grund av tur.

Endast på lång sikt är det viktigt att analysera dina daytrader. När du uppnår en negativ avkastning kontinuerligt och konsekvent kan det vara klokt att ändra ditt system.

Kontrollera dina känslor

Känslor kan vara den största fienden för varje daytrader. Känslor som ilska och girighet kan påverka dina handelsbeslut negativt. Det är viktigt att alltid ta dina handelsbeslut baserade på rationell tanke och inte på känslor. Du kan läsa mer om hur känslor kan påverka dina affärer i vår artikel om känslopåverkan på investeringar.

Förbli optimistisk, fokusera på slutspelet

Det är viktigt att alltid vara optimistisk. Visualisera alltid den framgången du vill uppnå. Tänk på varför. Varför blev du en daytrader? Vad uppnår du när du har ett fullt fungerande och väl fungerande system som genererar mycket pengar? Tänk på dessa frågor och deras svar dagligen och bli surrad av förnyad energi som du kan lägga till daytrader.

Förbli dock realistiskt. Sätt uppnåeliga mål och bli inte frustrerad när du inte kan nå dem direkt. Rom byggdes inte heller på en dag!Du kan också belöna dig själv om du har utövat en serie felfria (så inte nödvändigtvis lönsamma) affärer. Tänk regelbundet på vad du har uppnått och hur du har vuxit. Det kommer långsamt att göra dig till den framgångsrika och välmående daytrader som du alltid har velat vara!

Fördelar och nackdelar med att bli en daytrader

En stor fördel av att leva ditt liv som en daytrader är det faktum att du har full kontroll över ditt eget arbetsschema. Ingen storebror tittar på dig, inga irriterande avbrott av kollegor eller din handledare och full frihet att fatta dina beslut. När du känner dig stressad kan du ta en paus och när du är angelägen om att arbeta kan du fortsätta så länge du vill. Faktum är att din fantasi är det enda tillgängliga hindret när du lever livet av en daytrader.

Ändå har en daytrader liv också några svaga punkter. daytrader är ett ganska stressande jobb. Kan du hantera dina nummer som går in i den röda zonen medan du vet att det är dina pengar och är du tillräckligt stark för att avsluta dina förluster och fortsätta dina spekuleraer?

Det kan även vara synd att man saknar charmen med ett riktig jobb; att tänk på det trevliga umgänget och småpratet man hade med sina kollegor. Lyckligtvis finns det ett brett utbud av möjligheter att underhålla och till och med förlänga ditt sociala liv utanför arbetet. Tänk på att gå med i en sportklubb eller resa till en vacker semestermål.

Alla kan göra det … teoretiskt sett

Teoretiskt sett kan alla bli en daytrader. Trots allt handlar daytrading om att köpa och sälja finansiella värdepapper, varvid det enda du behöver är en dator och två händer med en anständig uppsättning fingrar. Det finns alltid tre möjligheter: att köpa, sälja eller göra ingenting.

Det sista alternativet tjänar man inte så mycket pengar men ibland kan det vara det bästa beslutet att ta. Vid slumpmässigt och utan underbyggnad att köpa eller sälja något har du 50% chans att vara korrekt. Men det är naturligtvis inte det som en daytrader siktar på och du måste öka denna procentsats.

Det är viktigt att komma ihåg att daytrader inte är en exakt vetenskap. Priserna rör sig kontinuerligt på grund av åtgärder som utförs av olika personer, varigenom dessa åtgärder inte alltid kan förklaras rationellt. Du är också en mänsklig skådespelare som spelar en begränsad roll i detta spel med utbud och efterfrågan.

Anledningen till att inte alla tar en flygande handelsstart, är att inte alla spelar spelet enligt hans eller hennes regler. I slutändan handlar daytrader om att definiera ditt system och systematiskt följa systemets regler.

Definiera ditt system

För att bygga ett framgångsrikt handelssystem måste du först få några saker rätt. Först måste du veta exakt vad du ska göra: vi råder alla att läsa vår gratis kurs som investerar i CFD: er. Så snart du är bekant med alla olika investeringsvillkor och möjligheter, är du redo att träffa investerings vägen genom att skapa ett gratis demokonto.

När du väljer att börja handla är det viktigt att utveckla din plan. Det är upp till dig att bestämma grunden och specifikationerna för ditt system. Du kan till exempel välja kort- eller långsiktig handel och du kan välja mellan olika slags analyser. I slutändan spelar det ingen roll hur ditt system passar ihop. I slutändan handlar det om att respektera ditt systems regler och lära av dina misstag.

Vad är sannolikheten till att bli framgångsrik?

Din sannolika framgångsgrad kan ses från olika vinklar. När du bara fokuserar på bara siffror kan det tyckas att oddsen är mot dig. Forskning har nämligen visat att majoriteten av de som börjar handla med början av dagen gör en förlust och avslutar handelsbranschen ganska snabbt. Ändå tjänar en grupp människor, cirka 10 procent.

Dessutom är det också viktigt att titta på de exakta siffrorna. Många handlare ger daytrader ett försök på kort sikt och uppnår en liten förlust. Samtidigt finns det framgångsrika daytrader som i slutändan får miljoner dollar. Så du kan säkert uppnå goda resultat med daytrader, men det är inte ett snabbt bli-rik system. Precis som med alla andra jobb måste du arbeta hårt för att vara en daytrader.

Därför fortsätter vi att upprepa för att noggrant överväga om daytrader är din kopp te. Förutom intäkterna från daytrader måste du också ta hänsyn till de så kallade möjlighet kostnaderna. Om du skulle använda tiden på daytrading för att utföra ett normalt jobb skulle du också få en lön. Därför drar du din lön från de inkomster du tjänar från daytrader. Denna logik hjälper dig att korrekt avgöra om din daytrader är framgångsrik eller inte.

En daytraders tankesätt

Du behöver ett visst tankesätt: låt oss kalla det daytrader tankesätt. Med detta tankesätt är det viktigt att gå emot din natur. Vi är naturligtvis programmerade att undvika förluster så mycket som möjligt, och att undvika förluster i det dagliga livet känns bara bra. När en bil närmar sig kommer din hjärna att förhindra smärta genom att skicka signaler som får dig att stanna vid kanten av trottoaren. Tyvärr är dessa instinktiva reaktioner bara fördelaktiga för en daytrader.

Trots allt, fortfarande är det vanligaste misstaget av handlare att hålla förlusterna öppna för länge och stänga dina spekuleraer för snabbt. Förlusterna hålls öppna under en längre period eftersom handlare fortfarande hoppas på att priset ska öka i ett senare skede. Hoppet är ändå en dålig handelsstrategi. När en liknande situation inträffar måste du stänga positionen och det kan ibland vara klokt att öppna en ny position i motsatt riktning.

Å andra sidan, för att spela det säkert, tenderar många att stänga sin spekulera så snart som möjligt. Föreställ dig vad som skulle hända om priset skulle förändras igen och din spekulera skulle försvinna i tunn luft eller ännu värre skulle bli en förlust. Detta är uppenbarligen en irriterande situation, men så snart du har gjort en uppskattning och du förutspår ett pris att öka till en viss nivå är det viktigt att hålla din mark.

I slutändan är en framgångsrik daytrader en daytrader vars spekuleraer är högre än hans / hennes förluster. Om du respekterar denna princip kommer det att vara lönsam, när du har rätt i bara 50% av fallen.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.