Hur köper jag ChatGPT-aktier? Investera i OpenAI

ChatGPT kan bli det viktigaste verktyget sedan utvecklingen av moderna sökmotorer. Det är intressant att investera i OpenAI ChatGPT-aktie. I den här artikeln förklarar jag i detalj hur man köper ChatGPT-aktier.

Hur köper jag ChatGPT-aktier?

ChatGPT och OpenAI handlas för närvarande inte offentligt: därför kan du inte investera i ChatGPT direkt. Men Microsoft köpte nyligen 49% av aktierna för 10 miljarder dollar. Du kan därför investera i ChatGPT genom att köpa Microsoft-aktier. I framtiden kan ChatGPT bli ett börsnoterat företag. När ChatGPT och OpenAI blir offentligt noterade kan du köpa deras aktier utan problem.

Vilken börsmäklare ska du använda för att investera i aktier? Kolla in listan nedan för att hitta den bästa börsmäklaren för dig:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ChatGPT-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Varför kan ChatGPT vara en smart investering?

ChatGPT är ett AI-företag (artificiell intelligens). AI är ett datorprogram som intelligent kan hantera information. Du kan till exempel ställa ChatGPT-frågor, och programmet kan till och med skriva hela artiklar. ChatGPT kan ha en betydande inverkan i framtiden:

 • ChatGPT tillåter människor att söka på internet på olika sätt. ChatGPT är därför ett direkt hot mot Google.
 • Att skriva innehåll är enklare än någonsin med ChatGPT. Programmet kan även skriva dikter och svara på knepiga frågor.

Det finns också nackdelar med ChatGPT: många skolelever använder programmet för att skriva hela uppgifter. ChatGPT är stark med faktainformation men är inte bra på att utarbeta yttranden. Många elever modifierar något utgången av ChatGPT och lämnar därefter in den AI-genererade uppgiften. ChatGPT skapar unikt innehåll, vilket gör det omöjligt för lärare att upptäcka plagiat.

AI, trots dess nackdelar, kommer att spela en alltmer framträdande roll i vårt samhälle. Detta kan göra det intressant att investera i ChatGPT-aktien.

Alternativa investeringar för ChatGPT & OpenAI

 

Du kan också investera i andra AI-relaterade företag. Här är några alternativa företag du kan investera i:

 • Alfabet: sökresultaten i Google visar en komplicerad algoritm som bestämmer dig. Förvånansvärt nog har företaget inga planer på att utveckla en konkurrent till ChatGPT.
 • Amazon: AI spelar en viktig roll på Amazon. AI förutspår vilka produkter användarna kanske gillar, och robotar ersätter alltmer verkliga arbetare i lager. Dessutom använder deras Alexa-produkt också AI-teknik och ökar i popularitet.
 • Ai: Detta företag erbjuder så kallad enterprise AI, som kan hjälpa företag att omvandla information i molnet.
 • IBM: IBM har utvecklat AI-lösningar i årtionden. Dess superdator Watson är det mest kända exemplet. Denna superdator kan svara på komplicerade frågor.
 • Lemonad: En AI-robot behandlar de flesta försäkringsanspråk och applikationer.
 • Meta Platforms: Metas algoritm avgör vilken information du ser i ditt flöde på sociala medier. Detta skapar ekokammare där du mestadels ser åsikter som matchar dina egna.
 • Nvidia: Nvidia förstår redan vikten av AI och har tagit de rätta stegen för att bygga en stark position.
 • Salesforce: Einstein AI Engine gör hanteringen av kundrelationer mer tillgänglig än någonsin.
 • Tesla: Det är ingen hemlighet att Tesla arbetar på självkörande bilar. Dessutom arbetar företaget också med robottaxi som kan få användarna till sina destinationer snabbt och säkert.

Förutom AI-aktier kan du också välja att investera i en AI ETF. En ETF är ett värdepapper som spårar en korg med värdepapper, så att du kan investera i ett stort antal aktier i ett fall. En AI ETF fokuserar på företag relaterade till AI-utveckling. Några exempel på AI ETF: er är:

 • iShares Automation & Robotics UCITS ETF USD A
 • Wisdom Tree Artificial Intell UNCITS ETF
 • Global X Robotics & Artificial Intelligence UCITS

Vad är AI: s framtid?

AI kommer att spela en allt viktigare roll i vårt samhälle. Visste du till exempel att AI till stor del bedriver antagning vid amerikanska universitet? Datorer kommer nu att utföra fler och fler beslut än människor gjort tidigare. På många företag blir det allt svårare att prata med en riktig person eftersom robotar till stor del har ersatt dem.

Men AI har också sina mörka sidor; till exempel flera skandaler som involverar AI som fattar rasistiska beslut. Denna typ av bias kan lätt uppstå. Till exempel, när invandrare tjänar mindre pengar i genomsnitt, kan AI besluta att alla invandrare förtjänar en lägre kreditpoäng. Detta kan leda till etiska problem som kommer att göra AI allt viktigare i domstolar.

Slutsats: Så här investerar du i ChatGPT

 • Öppna först ett konto med en pålitlig börsmäklare.
 • Välj aktien du vill investera i: till exempel ChatGPT.
 • Undersök om deras aktie passar dig innan du öppnar en investering.
 • Ange det belopp du vill investera och tryck på köpknappen.

Vanliga frågor om ChatGPT

Jag testade detta, men svaret är nej. ChatGPT är programmerad att varna användare när de frågar algoritmen för ekonomisk rådgivning. Algoritmer kan säkert förutsäga börsrörelser, men oförutsägbara händelser kan störa dessa förutsägelser. AI kan i slutändan bara svara på befintlig information, och kreativitet är ännu inte en del av AI.

Fler och fler människor frågar mig om det är möjligt att investera i ChatGPT. I skrivande stund kan du ännu inte köpa ChatGPT-aktier. Microsoft är dock en stor delägare i ChatGPT, så genom att investera i Microsoft investerar du också i ChatGPT. Dessutom finns det flera andra AI-relaterade företag du kan investera i.

ChatGPT (eller i fullständig generativ förtränad transformator) är en chattbot som använder OpenAI. Du kan använda ChatGPT för att ställa komplexa frågor. ChatGPT kan även skriva hela berättelser för dig och utföra olika uppgifter. ChatGPT uppskattas vara värt 29 miljarder dollar år 2022. Företaget som utvecklade ChatGPT är OpenAI.

OpenAI är företaget som utvecklade ChatGPT. Du kan inte köpa aktier i OpenAI eller ChatGPT i skrivande stund. När det blir möjligt att investera i dessa aktier kan du läsa om dem här.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *