Öppningspositioner vid handel med CFD: er

Om du vill investera i viss säkerhet via CFD: er, kan du öppna en position. I den här artikeln kommer vi att förklara hur du kan öppna och hantera en handelsposition. För den här handledningen använde vi Plus500s handelsplattform. När du förstår hur du öppnar en position med inflytande fungerar, är du redo att börja investera med en online-mäklare .

Lång eller kort: köp eller sälj

Med CFD-mäklare kan du gå lång och kort. När du går lång (köper) spekulerar du i en ökning av priset på till exempel en aktie. När du kort försäljning , du spekulerar i ett prisfall på en aktie.

Du kan använda köpa och sälja knapparna på Plus500-plattformen.

köp eller sälj Plus500

Illustrativa priser

Öppningsposition och hävstång

När du investerar måste du bestämma hur mycket du vill köpa eller sälja. Om du vill handla Dow Jones med en hävstångseffekt på 1: 5 och ett kapital på $  1 000 öppnar du en CFD-position värt $ 5 000 på Dow Jones.

När du öppnar en position, värde anger investeringens totala värde. De erforderlig marginal anger det minsta belopp som måste finnas på ditt konto för att förhindra ett marginalsamtal. Med ett marginalanrop tappar du hela din handelsposition.

Vill du veta mer om att investera med hävstångseffekt? I vår artikel om handel med hävstång läser du allt du behöver veta:

öppen position Plus500

Illustrativa priser. Öppna en position vid Plus500

Take profit / stop-loss

Det är alltid lämpligt att ange en take profit och stop loss. Det här är värdena där du stänger positionen automatiskt.

Inom Plus500-plattformen gör du detta med nära till spekulera och nära till förlust knappar.

CFD-stop loss

Beställningar: köp till ett visst pris

Det fina med att handla med CFD är att du också kan använda order. Du köper eller säljer bara ett värdepapper när ett visst värde har uppnåtts. När du kombinerar order med spekulera och stop loss kan du själv utveckla en automatisk investeringsstrategi där du bara behöver uppdatera dina order några gånger i veckan.

För detta kan du använda alternativet bara att köpa när priset är på Plus500 under avancerad.

Hantera öppna positioner

Med en öppen position kan du alltid se spekuleraen eller förlusten. Du kan stänga en position manuellt när som helst. Men gör alltid detta eftersom det passar din strategi. Det är också möjligt att justera andra aspekter av din handel som take profit och stop loss.

När en position är stängd ser du resultatet under stängda positioner. Din spekulera eller förlust uppdateras automatiskt när du handlar med CFD. Du kan läsa hur detta fungerar här .

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *