Perfekt investering: vilken är den bästa investeringen?

Letar du efter den perfekta investeringen? Som investerare letar du efter den mest lönsamma investeringen. I den här artikeln undersöker vi de bästa investeringarna som passar dig.

Finns det en perfekt investering?

Det finns ingen universell perfekt investering. Det finns dock en perfekt investering för dig som privatperson. Det är därför viktigt att själv bestämma vad du vill uppnå med dina investeringar. Vissa investeringsprodukter har högre risker, men ger också högre potentiell avkastning, medan andra investeringsprodukter i huvudsak ger en stabil avkastning. I den här artikeln diskuterar vi de mest lönsamma investeringarna.

Är aktier den bästa investeringen?

För många personer, investera i aktier är den perfekta investeringen. I både Europa och USA är spekulerautsikterna för företagen fortfarande goda. Speciellt när man jämför aktier med andra investeringar så presterar de mycket bättre än många andra investeringsprodukter i det långa loppet.

Du kan välja att investera i aktier hos en provisionsfri mäklare. På så sätt förlorar du inga pengar i transaktionskostnader, vilket gör att du kan uppnå bättre resultat. En pålitlig provisionsfri aktiemäklare är eToro, använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Lönsam investering i derivat

För aktiva investerare som inte är rädda för lite risk är derivat den perfekta investeringen. Derivat kommer i alla former och storlekar: optioner, terminer och CFD:er är några exempel. Särskilt CFD:er blir allt populärare, delvis på grund av den transparenta prissättningen av värdepapperet.

Med CFD:er kan du aktivt spekulera i kursuppgångar och -fall på till exempel aktier. Med derivat kan du uppnå en avsevärd kursspekulera på kort sikt: det gör du genom att öppna positioner på både stigande och fallande priser. Med en kort position kan du dra nytta av en fallande aktiekurs, vilket gör att du kan uppnå ett bra resultat även i sämre ekonomiska tider.

Med DEGIRO kan du prova att handla CFD:er helt riskfritt med en gratis demo. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna en demo på DEGIRO:

Att investera i en fond är för många det bästa investeringsalternativet

För de allra flesta investerare är det bästa alternativet att investera pengar i en investeringsfond. Speciellt indexfonder eller ETF:er är attraktiva, eftersom kostnaderna är låga för denna typ av fonder. Med en indexfond kan du automatiskt handla i en korg med aktier. Detta gör att du kan sprida din risk: om en investeringsprodukt inte fungerar bra kan du absorbera fallet med gynnsamt resultat i en annan investeringsprodukt.

Det som gör ETF:er lönsamma är det faktum att du kan köpa dem med jämna mellanrum med en liten summa pengar. Som ett resultat kliver du aldrig in med alla dina pengar på toppen av marknaden, vilket ökar dina chanser att nå ett lönsamt resultat.

Vill du själv testa att investera i ETF:er? I så fall bör du öppna ett konto hos DEGIRO! Hos DEGIRO betalar du inga transaktionskostnader när du köper fonder från kärnutbudet. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto hos DEGIRO:

Råvaruhandel

Om du just nu letar efter den perfekta investeringen, då handelsvaror kan också vara ett attraktivt alternativ. När den globala ekonomin tar fart kommer efterfrågan på råvaror att öka och deras likaså priser. Men även om konjunkturen mattas av kommer det fortfarande att finnas en efterfrågan på vissa råvaror. Tänk till exempel på olja, vilket fortfarande är enormt viktigt för vår ekonomi, eller guld, som ofta används som en fristad.

Som investerare kan du investera i råvaror i kristider, vilket kan kompensera för förluster på till exempel aktier. Säkert på lång sikt kommer det alltid att finnas en efterfrågan på råvaror.

bästa investeringen

Hur investerar man i råvaror?

Det är viktigt att välja rätt råvara. I tider av osäkerhet stiger guld ofta, medan efterfrågan på ett byggmaterial som stål stiger när ekonomin går bra. Pågrund av brist av många råvaror kommer priserna att fortsätta stiga kraftigt på lång sikt, vilket gör att råvaror kan ses som den perfekta investeringen.

Handel med CFD-råvaror görs bäst med mäklaren eToro. eToro låter dig handel utan att betala provision och med en demo på $100 000 . På lång sikt är det klokare att investera i råvaror antingen fysiskt eller genom en fond. Vill du veta var du ska investera i råvaror? Ta en titt på vår översikt över mäklare:

Investera i obligationer

Investeringar i obligationer har inte varit det bästa valet, åtminstone under de senaste 100 åren. Lönsamheten för obligationer släpar efter lönsamheten för aktier. Obligationer har en säker bild: inte heller detta är helt motiverat. Du kan förlora mycket pengar med obligationer, speciellt när räntorna stiger. Priset på obligationen sjunker då, och du kan inte lägga pengarna som fastnat i obligationen i mer lönsamma alternativ.

Dessutom kan de högsta spekuleraerna bara uppnås med de mycket riskabla obligationerna. Ett exempel på en sådan riskabel investering är att köpa en obligation från ett okänt sydamerikanskt företag. Om detta företag sedan går i konkurs, förlorar du hela beloppet av din investering.

Bitcoins är den perfekta investeringen för vissa

För vissa investerare Bitcoins är den perfekta investeringen. När du köper en Bitcoin investerar du faktiskt i hopp. Valutan i sig används knappt, men blockkedjan bakom Bitcoin är mycket lovande. Du måste ta en aktiv hållning för att få ett bra resultat med en investering i Bitcoin: kliver du in vid fel tidpunkt kan du snabbt förlora många tusen dollar.

Bitcoins är därför inte på något sätt en säker investering och enligt min mening förtjänar kryptovalutan ännu inte predikatet perfekt investering . Ändå, för investeraren som inte har något emot att ta större risker, kan det vara attraktivt att investera en liten del av sina tillgångar i kryptovalutan.

Är guld det mest lönsamma?

Guld är den perfekta investeringen för den evige pessimisten. Om du tror att systemet kommer att kollapsa kan du investera i guld. I praktiken går guld särskilt bra när börserna faller i värde. Vid en sådan tidpunkt kan en investering i guld skydda din investeringsportfölj: vi kallar en liknande konstruktion för en hedge.

En stor nackdel med investering i guld är det faktum att du inte får någon inkomst. Guld förvaras i ett kassaskåp och genererar inget mervärde. Med en investering i guld får du alltså ingen inkomst i form av utdelning eller ränta. Enligt min åsikt är det därför inte perfekt att investera i guld: ändå kan guld vara det bästa investeringsalternativet i kristider.

Gör det inte (för mycket): spara

Att spara är aldrig det bästa eller mest lönsamma. Till följd av inflationen stiger prisnivån varje år. Räntan på sparandet är låg, vilket bara minskar värdet på dina tillgångar.

Det betyder för övrigt inte att du inte ska spara alls: det är förstås viktigt att avsätta tillräckligt med pengar för att kunna betala till exempel oväntade reparationer.

Att investera i fastigheter är perfekt för de med mycket kapital

En fastighetsinvestering kan vara mycket attraktiv, så länge du har tillräckligt med kapital och inkomster för att få in pengarna. När så är fallet låter fastigheter dig dra nytta av fullständig kontroll. Du kan både bygga upp en inkomst genom att hyra ut fastigheten och du kommer att dra nytta av värdestegringar på lång sikt. Dessutom skyddar fastigheter dig mot inflation.

Att investera i bostäder är mycket attraktivt, men det är viktigt att göra gedigen forskning. Att investera i fastigheter är bara lönsamt för investeraren som undersöker möjligheterna. Det tar mycket tid att hitta det perfekta hemmet, och du måste också vidta nödvändiga åtgärder för att hantera det. Tänk därför inte för lättsam om investeringar i fastigheter!

Vilken är den bästa tiden att investera?

Om du vill göra den perfekta investeringen måste du också välja en bra ingångspunkt. Om du aktivt vill slå marknaden måste du analysera marknaden noggrant. Genom att kliva in i ett relativt billigt ögonblick kan du uppnå en prisspekulera. I de flesta fall är det inte lätt att förutsäga marknaden väl: för de flesta är inträdesögonblicket därför inte kritiskt.

För de flesta är den bästa strategin att investera pengar på aktiemarknaden med jämna mellanrum. Att slå marknaden är mycket svårt och börsen kan krascha när som helst. Det är synd att förlora en stor del av sin investering när kursen sjunker kraftigt. Genom att investera ett mindre belopp månadsvis investerar du pengar både när börsen är under- och överpresterande. Det gör det möjligt att dra nytta av den genomsnittliga börsavkastningen som ligger på mellan sex och åtta procent på årsbasis.

Kom dessutom ihåg att tid är viktigare än tajming. Om du råkar tajma en investering väl kan du förvänta dig en hög prisspekulera på den. Men om du kliver in i ett mindre lyckosamt ögonblick, är detta inte heller en katastrof. Så länge du har tillräckligt med tid att vänta på återhämtning kan du uppnå ett positivt investeringsresultat på lång sikt.

perfekt investering

Hur avgör du vad som är den bästa investeringen för dig?

Vad som är den bästa investeringen är ganska personligt. Vi hjälper dig därför gärna att avgöra vad som är den perfekta investeringen för dig. Detta behöver för övrigt inte alltid vara den mest lönsamma investeringen: du ska fortfarande kunna sova lite på natten.

Definiera ditt mål

Innan du kan bestämma den perfekta investeringen för dig måste du först bestämma vad du vill uppnå med dina pengar. Vill du komma åt dina pengar om några år eller har du decennier? Om du har mer tid har du råd att ta högre risker. Genom att göra upp en plan med tydligt mål och tidsram kan du avgöra vilken investeringsprodukt som passar dig bäst.

Kvantifiera dina investeringar

Investeringar uttrycks i hårda siffror: din avkastning är en procentsats och pengarna du spenderar är en siffra. Det är därför klokt att bedöma hur mycket pengar du kan investera (periodiskt). Detta gör att du kan avgöra i vilken utsträckning du kan sprida dina pengar över olika investeringsprodukter och strategier.

Vad är din riskaptit?

Innan du bestämmer dig för vad som är den bästa investeringen för dig måste du fastställa din riskaptit. Riskaptiten varierar mycket från person till person. Om du inte har något emot att ta större risker är din vilja att ta risker högre. Mer spekulativa investeringsprodukter som bitcoins och derivat är det bästa alternativet för dig. Föredrar du att bygga upp lite mer kapital på ett försiktigt sätt? I så fall är det bättre att investera i relativt säkra aktier och obligationer.

Var uppmärksam på kostnaderna

Många glömmer att uppmärksamma kostnaderna i sitt sökande efter den perfekta investeringen vilket är synd. När du slösar mycket pengar på höga transaktionsavgifter minskar du chansen att nå ett lönsamt resultat. Studera därför alltid kostnaderna för den investeringsprodukt du vill investera i först.

Diversifiera och håll dig alert

Om du letar efter den perfekta investeringen är det extra viktigt att sprida dina investeringar över olika produkter & tid. En smart investerare förblir alltid alert: framtiden är trots allt oviss och att hantera dina risker ökar din chans att lyckas. Utöver dina fysiska investeringar kan du använda optioner för att skydda din portfölj. Det är alltid tillrådligt att ha tillräckligt med kontanter på ett sparkonto, så att du kan komma in på marknaden så snart det finns en chans att uppnå hög avkastning.

Om du letar efter den perfekta investeringen, kom alltid ihåg att diversifiera dina investeringar för att minska risken för förlust. Ett annat bra tips är att utforska möjligheter att investera i tillväxtländer . Dessutom, när du gör ditt val, var alltid mycket uppmärksam på direktavkastning av företag.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *