Virtuell investering i aktier och valutor

Har du aldrig investerat tidigare, men skulle vilja göra det? I sådant fall kan virtuell börsinvestering vara lösningen för dig! Numera kan du prova virtuell online handel utan risk. Men hur fungerar virtuell handel?

Vad är virtuell handel?

Med virtuell handel , använder du ett online -handelsprogram. Med ett virtuellt program kan du testa möjligheterna utan risk. Börsen simuleras och du kan handla till exempel aktier, råvaror, Forex och optioner.

Hur kan du göra virtuella aktiva investeringar?

Du kan handla praktiskt taget med hjälp av fri mjukvara från en mäklare som eToro. EToro erbjuder CFD -handel på populära värdepapper. Du kan öppna ett konto genom att lämna din e-postadress och ett lösenord. Sedan kan du börja handla med finansiella värdepapper direkt.

Vill du prova? Använd knappen nedan för att skapa ditt virtuella konto på eToro omedelbart.

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Varför virtuell handel?

Allt är 100% virtuellt. Det betyder att det inte finns någon risk att förlora pengar. Ändå kan du också välja att investera med riktiga pengar. I programvaran kan du enkelt växla till ett konto för riktiga pengar.

Det virtuella kontot är perfekt för att träna dina färdigheter. Genom att handla praktiskt taget blir du bekant med programvaran och upptäcker hur handeln fungerar.

virgin Plus500

Virtuell handel på Plus500. Illustrativa priser.

Kan vem som helst handla virtuellt

Handel med aktier brukade äga rum fysiskt, med börsmäklare som reste till börsen för att köpa och sälja aktier på handelsgolvet. Men med den snabba utvecklingen inom kommunikationsområdet är det mer och mer möjligt att göra det effektivare på en plattform. Nu förtiden, kan alla handla virtuella aktier, och eftersom marknaden blir mer och mer digital har kostnaderna för att göra det sjunkit enormt.

På eToro kan du till exempel handla utan att betala fasta provisioner på dina transaktioner. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett gratis virtuellt demokonto på eToro:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Visste du att allt detta är möjligt?

  • Alla kan blanka : du satsar då på ett fallande pris!
  • Du kan handla med aktier från så lite som hundra pund.
  • Du betalar inga kurtage vid handel med CFD.
  • Du får helt enkelt en utdelning vid betalningstillfället.
  • Du kan försöka investera i aktier 100% gratis med en demo!

Vill du prova virtuell handel själv? Använd sedan knappen nedan för att öppna en gratis demo:

Vad ska du kolla efter i aktier?

Aktier i allmänhet rör sig mer oregelbundet än valutapar. Eftersom marknaden för aktier är mindre kan en artikel i en välrenommerad dagstidning redan ha stort inflytande på aktiekursen. Genom att hålla ett öga på Nyheter, kan du tjäna på dessa plötsliga rörelser, eftersom du snabbt kan köpa och sälja aktier praktiskt taget.

När du köper en aktie anger du faktiskt att du förväntar dig att aktien ska stiga. Om så är fallet kommer pengarna du tjänar att krediteras på ditt konto. Du kan också ange att du tror att aktien kommer att falla , i så fall kommer du att tjäna pengar när priset sjunker.

Vill du lära dig mer om att förutsäga priset på en aktie? Följande artiklar kan hjälpa dig:

Bättre resultat med virtuella investeringar

Det finns två anledningar till varför virtuell investering kan vara mer lönsamt än det gammaldags sättet att köpa upp aktier. Den första anledningen är det faktum att du kan använda hävstång . Genom att använda hävstång kan du också köpa upp ett betydande antal aktier med ett relativt lågt belopp och därmed dra nytta av hela prisrörelsen. Det är dock viktigt att komma ihåg att ett hävstångsinstrument också innebär risker: du kan förlora hela din insättning snabbare som ett resultat.

En andra anledning till att virtuella börsinvesteringar kan hjälpa dig att göra mer lönsamma investeringar är att du lär dig praktiska lektioner som du kan tillämpa på dina investeringar med riktiga pengar. Genom att hålla koll på de misstag du gör kan du förhindra att du gör dem igen. På så sätt kan du se till att du uppnår bättre investeringsresultat över tid.

Vad är det bästa sättet att förstå aktier?

Att investera i aktier kan vara lite överväldigande i början: alternativen är ändlösa! Du kan handla med aktier noterade på FTSE, men också i aktier som handlas i Grekland, till exempel. Själv började jag med att följa några specifika aktier: genom att göra det kommer du automatiskt att lära känna igen mönster, och du kan öka chansen att uppnå lönsamma resultat.

I sista hand, övning är det bästa sättet att lära sig att tjäna pengar med aktier. Hos en mäklare kan du enkelt öppna ett virtuellt konto som du kan testa aktiehandel helt utan risk. Genom att öppna positioner på ditt konto får du reda på om du kan handla lönsamt också!

Vill du jämföra mäklare där du kan öppna ett virtuellt konto? Använd knappen nedan för att jämföra de bästa mäklarna.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *