Warren Buffetts Investeringsstrategi

Warren Buffett och hans företag Berkshire Hathaway har varit framgångsrika investera i aktier i över 50 år. Hans investeringar gjorde honom till en av de rikaste människorna på planeten. Enligt affärstidningen Forbes år 2019 var Warren Buffetts förmögenhet hela 85,9 miljarder dollar. Därför är det inte förvånande att många investerare vill lära sig Warren Buffetts investeringsstrategi. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur Warren Buffett blev så rik.

Em är Warren Buffett?

Warren Buffett är min personliga hjälte. Denna amerikanska investerare är enormt framgångsrik. Han är huvudägare i investeringsbolaget Berkshire Hathaway. Om du bara hade investerat 1 000 dollar i detta företag på 1960-talet hade du haft över tio miljoner dollar idag!

Det stora med Warren Buffett är att han, trots sin enorma framgång, har varit mycket jordnära. Hans personliga förmögenhet uppskattas till över 90 miljarder dollar, men han bor fortfarande i det första huset han någonsin köpte för 31 500 dollar i Omaha.

Han köpte sin första aktie vid 11 års ålder. När han var 13 lämnade han in sin första skattedeklaration. Sedan 2010 har han varit engagerad i Giving Pledge och ber andra miljardärer att ge hälften av sin förmögenhet till välgörenhet.

Hembuffé

Warren Buffetts mycket blygsamma hem

Som Buffetts lärare

Inget barn är född som en genial investerare. Buffett fick mycket av sin börsvisdom från Graham. När han var ung jobbade han under Grahams vingar. Men vad lärde han sig exakt av Graham?

Båda investerarna tror att du bara köper aktier när företagets egenvärde överstiger värdet på marknaden. Därför letar de inte efter spekulativa aktier som kan tjäna enormt mycket på ett slag. Fokus ligger snarare på att leta efter aktier som är undervärderade.

Buffett lärde sig av Graham att vara väldigt tålmodig. Det är viktigt att studera det företag du vill köpa. Och det är ännu viktigare att bara ta nästa steg när det finns goda skäl till det. De bästa investerarna är mycket tålmodiga och gör ibland ingenting i flera år. Denna metod för investering kallas också värdeinvestering.

Buffett har ändå optimerat Grahams strategi ytterligare. Buffett strävar faktiskt aldrig efter att sälja aktierna i de företag han investerar i. Graham sålde regelbundet sin andel med spekulera för att leta efter nya investeringsmöjligheter. Buffett letar dock verkligen efter företag som han litar på fullt och när han gör det håller han på aktierna. Så länge han tycker att företaget har en bra framtidsvision kommer han inte bara att sälja aktien.

Warren Buffet investerar

Vilka aktier ska du köpa enligt Warren Buffett?

Buffett har flera regler som han använder för att avgöra om du ska köpa en aktie. Det här är reglerna som Buffett tillämpar när han överväger att köpa en aktie:

 • Investera i aktier som är förutsägbara. När ett företags framtid är osäker är det bättre att inte förvärva aktier i det.
 • Investera i företag du förstår. Buffett föredrar att investera i glass snarare än komplexa teknikföretag.
 • Investera inte i aktier med stora forsknings- eller kapitalkostnader. Framtidsutsikterna för dessa företag är för osäkra enligt Warren Buffett.
 • Köp aktier i företag som kan absorbera kostnadsökningar med högre spekuleramarginaler. För att göra detta måste företaget kunna höja priserna.
 • Warren Buffett investerar endast i företag med en stark och stabil ledningsgrupp.

Dessutom har Warren Buffett några specifika regler. Till exempel kommer han att sälja sina aktier när ett företag har negativa kassaflöden eller när det krävs höga investeringar för att förbli lönsamma.

När ett företag köper egna aktier ser han detta som en positiv signal. När allt kommer omkring kommer ett företag bara att göra detta när det har förtroende för framtiden. Företaget tror också tydligt att aktierna är underprissatta. Och vem har en bättre uppfattning om vad som händer inom företaget än företagsledningen?

Urvalskriterier

När Warren Buffett förbereder sig för att göra en ny investering använder han fundamental analys. fundamental analys tittar på företagets siffror och tillväxtpotential. Nedan täcker vi de kriterier som han använder för att betygsätta en andel:

 • Aktien måste ha en positiv spekulera per aktie
 • spekuleraen måste ha vuxit långsamt och stabilt under de senaste tio åren
 • Den långfristiga skulden ligger idealt under 2X-intäkterna och aldrig mer än 5X-intäkterna
 • Avkastningen på totala tillgångar är 12%
 • ROE (avkastning på eget kapital) är 15%
 • Företagets fria kassaflöde är positivt
 • Företaget bör inte vara beroende av stora investeringar

Warren Buffetts strategi

Enligt investeraren själv behöver du inte en exceptionell IQ för att lyckas med aktieinvesteringar. Vad du behöver är en handlingsplan. Det är viktigt att din plan inte påverkas av dina känslor. Av den anledningen består Warren Buffetts investeringsstrategi av ett antal fundamentala begrepp. På denna sida diskuterar vi några av dem.

Investera i dig själv också

Du kommer inte plötsligt vakna rik. Du behöver en bra plan och en sund inställning för att få resultat. För att uppnå dina mål måste du fortsätta lära dig. Du gör detta genom att öva och ständigt sträva efter att förbättra dina resultat.

Vill du öva på att investera? Då är det klokt att starta en gratis demo. Genom en demo kan du testa möjligheterna att investera helt utan risk. Klicka på knappen för att prova de bästa demo-kontona:

Kapitalisering

En annan viktig aspekt av Buffetts strategi är den så kallade snöbollseffekten. Hans citat sammanfattar detta snyggt: ”Livet är som en snöboll. Det viktiga är att hitta våt snö och en riktigt lång kulle”. När du börjar med en snöflinga kommer du att ha en snöboll i slutet av resan. Så fungerar också investeringar.

Varje liten investering kan växa till en stor investering med tillräckligt med tid. Detta beror på att du också får ränta på ränta. När du återinvesterar avkastningen växer dina totala investeringar exponentiellt. Av den anledningen är det klokt att investera ett fast belopp varje månad. Varje bit kan hjälpa dig att uppnå ditt slutmål.

Diversifierande investeringar

Det kan hända att en sektor plötsligt presterar mindre bra. Warren Buffett betonar att det är viktigt att sprida dina investeringar så mycket som möjligt. På så sätt kan din förlust i en sektor eller region absorberas av en framgång i en annan sektor eller region.

När du vill uppnå bra resultat är det viktigt att köpa aktier i företag i olika länder. När allt kommer omkring kan länder införa ogynnsam lagstiftning som gör företag mindre välbärgade. Ett lands ekonomi kan också kollapsa medan ett annat lands ekonomi blomstrar.

Men med det är din strategi ännu inte komplett. Det är också viktigt att sprida dina investeringar över olika sektorer. Trots allt kan banksektorn utvecklas dåligt de närmaste åren, medan turistsektorn presterar optimalt. Genom att diversifiera dina investeringar över olika sektorer ser du till att du inte är sårbar för problem med en typ av företag.

Warren Buffett råder många nybörjare att investera i en indexfond. När allt kommer omkring, med en indexfond drar du nytta av maximal diversifiering. Även med mindre belopp kan du investera i olika regioner och sektorer. Vill du veta var du kan investera i indexfonder? Använd knappen nedan för att jämföra de bästa mäklarna:

Se aktier för vad de är

I Warren Buffetts investeringsstrategi vill han först och främst att människor ska förstå vad aktier är innan de köper dem. En aktie är faktiskt en del av ett företag som du kan köpa. Det är också nödvändigt att avgöra vilka typer av företag som ska fortsätta växa i långsiktigt. Det här är de typer av företag som Warren Buffett vill köpa aktier i.

Investera bara i saker som du förstår

Om ett företag är aktivt i en marknad som du inte förstår är det inte smart att investera i det. Warren Buffett rekommenderar att bara investera i saker du förstå.

Under tiden som ledde till finanskrisen 2008 investerade många människor i komplexa finansiella obligationer. Många investerade sina sparande för att kunna njuta av avkastningen utan att förstå exakt vad de hade investerat i. Vi vet nu att dessa produkter var inteckningar och lån som såldes flera gånger och aldrig kunde lösas in av låntagarna. Detta var orsaken till den senaste finanskrisen där många förlorade sitt sparande.

Investera på lång sikt

Warren Buffett är en stor förespråkare för investera i långsiktighet. När han köper aktier planerar han att behålla dem länge. Han investerar därför bara i starka företag med ett bra framtidsperspektiv. Att investera på lång sikt innebär att du inte plötsligt börjar sälja aktierna om priset plötsligt sjunker.

När allt kommer omkring bygger denna investeringsstrategi på tanken att plötsliga droppar och ökningar automatiskt kommer att ske korrekt själva över tiden. På lång sikt kommer det investerade företaget att växa och avkastningen öka med det.

Undvik onödiga kostnader

Ett annat investeringstips från Warren Buffett är att undvika onödiga kostnader. Definitionen av onödiga kostnader är dock ganska vag. Ett exempel på onödiga kostnader är att samla ut kostnader med ett kreditkort. Att spendera pengar du inte har är aldrig en bra idé.

När du börjar investera måste du eliminera kostnaderna så mycket som möjligt. När kostnaderna på ditt investeringskonto är höga får du en mycket lägre avkastning. Vi har listat de billigaste aktiemäklarna åt dig så att du kan lära dig att undvika onödiga kostnader. Använd knappen nedan för personlig rådgivning:

Köp dina aktier vid rätt tidpunkt

Enligt Warren Buffett bör investerare inte frukta plötsliga nedgångar i aktiekursen. Tvärtom, som investerare borde du göra det Välkommen dem. När allt kommer omkring är det rätt tid att köpa aktier i ett visst företag. Köp dina aktier om priset är lägre än företagets värde och ta din spekulera på lång sikt.

Baserat på ovannämnda riktlinjer har Warren Buffett flera starka företag i åtanke som han vill investera i. Med sin strategi köper han dock inte omedelbart aktierna i dessa företag. För att göra så mycket spekulera som möjligt måste han vänta på det ögonblick som pris når en attraktiv nivå

Vilka är bra böcker om Warren Buffett?

Flera böcker har skrivits om min personliga hjälte. En bra bok att läsa är ”The Snowball”; av Alice Schroeder. Denna bok beskriver tydligt Buffetts investeringsfilosofi och investeringsstrategi. Rådgivningen kan enkelt tillämpas på dina investeringar.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *