Online Investeringar i börsen: manual för nybörjare

Med tillkomsten av internet har online-investeringar blivit mer tillgängliga än någonsin. För många nya investerare kan det ibland vara svårt att se träet för träden. Med den här guiden skulle vi vilja hjälpa dig på väg i världen av online investeringar: innan du vet ordet av kommer du att köpa din första aktie.

Hur fungerar online investeringar?

Online Investeringar är mycket tillgängliga idag: när du har öppnat ett investeringskonto kan du öppna flera investeringar med ett musklick. Du kan till exempel köpa aktier eller delta i en investeringsfond. Du kan välja att spekulera eller köpa aktier på lång sikt. Vi diskuterar kort de bästa parterna att investera med på börsen!

Hur kan du aktivt handla online?

Vissa människor vill aktivt investera på internet: du spekulerar i prisstegringar och fall på kort sikt. En bra part att spekulera i på kort sikt är eToro. eToro CFD låter dig öppna positioner på både stigande och fallande priser. Vill du testa att handla online med eToro gratis med en demo? Använd knappen för att omedelbart öppna en gratis obegränsad demo:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Vad är de bästa mäklarna att investera online?

Vill du investera dina pengar på lång sikt och letar du efter en bra mäklare? I så fall behöver du ett konto hos en mäklare. En aktiemäklare är en part som köper aktier och andra investeringsprodukter för din räkning. Vi har listat de bästa möjligheterna för dig:

Alternativ 1: onlinemäklare DEGIRO

För många människor är DEGIRO det bästa alternativet. Med DEGIRO betalar du låga transaktionskostnader när du köper aktier: dessa kostnader uppgår till 1,75 £ + 0,014% jämfört med aktier. Om du föredrar att investera i en fond finns det många fonder som du inte betalar några transaktionskostnader för alls. Använd knappen för att försöka investera med DEGIRO:

Alternativ 2: eToro

eToro är en pålitlig nätmäklare när du själv vill köpa och sälja aktier med mindre pengar. På eToro betalar du absolut inga courtage, vilket innebär att du kan uppnå bra resultat även med en relativt liten summa. Använd knappen nedan för att öppna ett konto hos den här mäklaren:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Vad ska du vara uppmärksam på när du vill investera online?

Om du vill investera online är det klokt att ta hänsyn till följande.

Din investeringsupplevelse

Alla har inte mycket investerings erfarenhet. När du investerar i en fond eller ETF behöver du inte mycket erfarenhet. Om du föredrar att handla aktivt själv är det viktigt att studera marknaderna tillräckligt först. Om du ska investera själv behöver du lite mer erfarenhet.

Kostnaderna

Det är viktigt att uppmärksamma kostnaderna. Många nya investerare låter sig frestas av sina banker att investera pengar till rejäla räntor. Det är synd. När du väljer rätt mäklare betalar du ofta låga transaktionsavgifter. Många passiva fonder tar också ut låga avgifter: tänk till exempel på 0,2% på årsbasis.

Distribution

När du investerar online är det klokt att sprida dina risker så mycket som möjligt. Det kan säkert vara kul att investera online själv. Lägg dock inte alla dina pengar i dina investeringar: välj till exempel att investera en del av dina pengar i en fond. På så sätt slipper du förlora en stor summa pengar om en typ av investering inte fungerar bra.

Minska riskerna

Det kan vara smart att minska dina risker någon gång. När du fortfarande är ung kan du ta de nödvändiga riskerna: när marknaderna kollapsar har du ju tillräckligt med tid att vänta på återhämtning. När din pensionering eller ett annat slutmål närmar sig har du mindre tid att vänta på återhämtning. Gör därför en tydlig plan och överväg hur stor risk du vill ta på olika punkter.

onlineinvestering

Hur uppnår du bra resultat med online investeringar?

För många människor börjar de investera online med förväntan på bli rik. Detta är inte rätt tänkesätt: det kan låta tråkigt, men en bra investerare förbereder sig också bra. Till exempel är det viktigt att först tänka på vilken typ av investeringsprodukter du vill investera i:

 • Aktier: du blir delägare i ett företag.
 • CFD: du spekulerar aktivt i prisutvecklingen på värdepapper.
 • ETF: en annan part investerar dina pengar i till exempel ett index.

När du väl har bestämt vilken typ av investeringsprodukt du vill investera i behöver du fortfarande välja en bra nätmäklare. I vår översikt över bästa mäklare, kan du omedelbart ta reda på vilka parter som ger dig de bästa resultaten.

Innan du börjar investera med riktiga pengar är det klokt att träna med en demo först. På så sätt kommer du att upptäcka om du kan uppnå goda resultat med onlinehandel med till exempel aktier. Vi har listat de bästa demos för dig, så att du kan komma igång direkt:

När du har öppnat en demo är det viktigt att utforma en bra plan. I denna plan bestämmer du när det är smart att köpa eller sälja vissa aktier. Sätt upp regler och arbeta mot ett visst mål. En smart och framgångsrik investerare är en investerare som vet vad han eller hon gör.

Du kan investera online med så lite som 1000 kronor!

Många väntar på att investera eftersom de tror att det inte kan vara lönsamt med en liten summa pengar. Detta är synd: när du börjar tidigt har du mer tid att växa dina tillgångar. Därför kan det i många fall vara smart att investera lite varje månad. Vill du veta hur du kan investera med en liten summa på 1000 kronor? Läs vår artikel om att investera med 1000 kronor:

framgångsrik online investering

Vad är riskerna med att investera online?

Investeringar online är verkligen inte utan risker. Speciellt när du inte har en aning om vad du gör kan du förlora mycket pengar. Börsen rör sig ständigt upp och ner, och du måste sluta fred med detta. Om du börjar investera med övertygelsen om att du alltid kommer att tjäna pengar blir du besviken. Sådana felaktiga föreställningar kan till och med påverka dina investeringsresultat negativt.

Tänk därför först på de risker du är beredd att ta. Om du föredrar att investera i relativt säkra investeringsprodukter blir din potentiella avkastning också låg. Om du inte har något emot (potentiellt) att förlora mycket pengar kan du också investera i mer riskfyllda produkter. Med derivat kan du i vissa fall förlora det totala beloppet på ditt konto med bara en investering.

Investeringsprodukter med en relativt låg risk är (stats) obligationer, sparkonton och penningmarknadsfonder. Om du gärna tar lite mer risk kan du investera i aktier, indexfonder, ETF och företagsobligationer. Din avkastning är då mellan tre och åtta procent, men du kan också förlora mycket mer. Vill du verkligen uppnå en hög avkastning? I så fall kan du handla med fastigheter, råvaror, penny aktier, obligationer med hög ränta och kryptovalutor.

Vad kan du investera online?

Aktier: Köpa och sälja aktier är fortfarande den mest populära investeringen. När du köp en aktie, blir du delägare i det företaget. Vissa företag delar också ut en del av spekuleraen i goda tider: du får då utdelning.

Fonder: investeringsfonder finns i alla former och storlekar. Fonder kan till exempel investera i aktier, obligationer och fastigheter. Investeringsfonder försöker ofta slå marknaden: inte alla lyckas! Därför bör du först ta reda på hur fonden du vill investera i presterar.

Indexfond: en indexfond försöker inte slå marknaden utan följer den så nära som möjligt. Till exempel kan du investera i en indexfond som spårar FTSE. Transaktionskostnaderna på en indexfond är vanligtvis mycket lägre.

Target date funds: detta är en speciell typ av indexfond där sammansättningen justeras när du blir äldre. Du anger själv ett datum som du planerar att avsluta. När det datumet kommer fram säljs allt fler riskfyllda investeringar för att byta till mindre riskfyllda alternativ.

ETF: en ETF liknar en investeringsfond eller indexfond. En stor fördel med en ETF är att du enkelt kan handla dem, precis som aktier. Detta gör att du kan komma in och ut snabbare.

Obligationer: företag och regeringar använder obligationer att låna pengar. När du köper en obligation får du en årlig ränta på den. Priset på en obligation kan också fluktuera under tiden under påverkan av räntor.

Derivat: Du kan också investera online genom att använda ett derivat. Exempel på derivat är CFD , optioner och futures. Det här är de mer spekulativa investerings produkterna.

Vad du ska göra och inte göra när du investerar online själv

När du gör det rätt är investering en av de smartaste och klokaste sakerna du kan göra. För att uppnå bästa resultat är det dock viktigt att fatta rätt beslut.

Gör: investera i det du förstår

Investera bara i produkter som du förstår. Köp inte aktier i ett företag som du inte förstår och invester inte i komplexa investeringsprodukter som du inte förstår. Håll det enkelt: så kommer du snabbt att uppnå bästa investeringsresultat.

Gör: Sprid dina investeringar

Satsa inte alla dina pengar på samma häst: genom att sprida dina investeringar undviker du att förlora en stor del av din investering eftersom ett företag inte klarar sig så bra som det borde.

Gör inte: få inte panik

Många nybörjare får panik när det går snett ett tag. En bra investerare vet att detta är just en tid för att ta tillfällen i akt: när börserna faller kan du leta efter fynd. Fokusera därför inte på det kortsiktiga resultatet: den långsiktiga horisonten är mycket viktigare.

Gör inte: investera med pengar du inte kan förlora

Att investera online med pengar som du inte kan missa är det dummaste du kan göra. Om du vill uppnå en god avkastning med investeringar är det viktigt att ta dig tid att göra det. Naturligtvis kan du inte göra detta när du måste sälja aktier under tiden eftersom tvättmaskinen gick sönder.

Gör inte: vänta med att investera

Många fördröjer och väntar på det goda ögonblicket för att börja investera. Den stora hemligheten är att detta ögonblick aldrig kommer. Man vet aldrig vad framtiden kommer att ge. Om du trampar in förskjutet vet du att om du kliver in tidigare blir det lättare att bygga upp en stor förmögenhet senare. Du kommer att få ränta på ränta, så ditt kapital kommer att växa i längden.

lära sig att investera online

Vad innebär det att investera själv?

När du börjar investera online öppnar du ett konto hos en mäklare som ger dig direkt tillgång till börsen. Inom ditt investeringskonto kan du handla med alla typer av investering produkter, såsom aktier, obligationer, optioner och ETF: er. När du sedan gör en beställning kommer mäklaren att lägga till värdepapperen på ditt konto för dina räkning.

I det här fallet är aktiemäklaren bara en mellanhand: du är själv ansvarig för att ta dina beslut och resultaten. Detta kallas också en endast utförande mäklare. Vissa mäklare låter dig dock använda analysverktyg för att göra ett klokt beslut.

Att investera online själv är särskilt attraktivt för oberoende människor som gillar att fatta alla beslut själva. Alla som är 18 år eller äldre kan öppna ett investeringskonto: det betyder naturligtvis inte att alla ska göra det. Därför bör du först tänka på om investeringar online verkligen passar dig.

Kort sagt: varför investera online?

 • Investeringar online är tillgänglig, även med små summor.
 • Du kan använda användarvänlig programvara via internet.
 • Du får omedelbart en demo som du kan försöka investera med.
 • Du kan automatisera din investeringar online med beställningar.

Online CFD -handel

En intressant, ganska ny investeringsmetod är handel med CFD . Med CFD kan du handla online med aktier, valutapar (Forex), indexfonder och råvaror. Du kan investera i CFD från så lite som $ 100. Eftersom du kan använda hävstång kan du också öppna en stor position med en liten summa pengar. Du kan dock snabbt förlora en stor del av din insättning. Vilka är de främsta fördelarna med online CFD -handel?

tick Svara på stigande och sjunkande priser – du kan antingen öppna en lång eller kort handelsposition. När du öppnar en lång position tjänar du pengar när aktiekursen stiger, medan när du öppnar en kort position kan du tjäna pengar när aktiekursen faller. Denna möjlighet gör denna metod för att investera 100% lågkonjunktur!

tick Gynnsamma priser – du kan handla CFD med en liten summa pengar. Till skillnad från andra leverantörer, Plus500 tar de inte ut fast courtage. Du betalar inte ett minimibelopp per investering, vilket gör att du kan spekulera i prisrörelser på kort sikt.

tick Öka din avkastning med hävstång – du kan använda hävstång när du investerar i CFD online. Om du till exempel sätter in $ 100 kan du öppna en investering värd $ 1000 utan att riskera mer än din insättning. Skillnaden i pris på positionen avgör i slutändan din spekulera eller förlust.

tick Låga insättningar – när du köper aktier behöver du en anständig mängd kapital; detta är inte fallet med CFD. På grund av de relativa kostnaderna kan du börja handla från så lite som $ 100.

Varje dag finns det möjligheter

Principen bakom onlinehandel är inte komplicerad. Ändå lyckas många människor inte uppnå bra resultat med sina investeringar.

När du börjar investera online är det viktigt att du känner igen olika trender:

 • Upp: stigande trend , priset stiger främst. Att köpa är vettigt.
 • Ner: nedåtgående trend , priset sjunker främst. Att sälja är vettigt.
 • I sidled: priset rör sig fram och tillbaka mellan två punkter, att köpa på den lägsta punkten och sälja på den högsta punkten är tillrådligt.

När du börjar investera online är det klokt att inte börja handla med alla slags komplicerade tekniska indikatorer. Dessa indikatorer kan hjälpa dig med din timing, men genom att titta noga på diagram först bygger du upp den nödvändiga intuitionen! Fastställande av prisets allmänna riktning eller trend är en viktig del av en investeringsstrategi.

Här kan du regelbundet dra två linjer: motstånd och stöd. Motstånd är den linje genom vilken priset bara inte slår igenom: säljarna vinner alltid det från köparna. Support är den linje genom vilken priset aldrig går genom: köparna vinner alltid från säljarna.

Ju oftare ett sådant mönster återkommer, desto starkare är linjen och desto mindre är chansen att den bryts. När du investerar är det klokt att leta efter en tydlig trend ; det spelar ingen roll vilken av de tre trenderna du upptäcker, så länge du svarar bra på det.

Ett exempel:

Antag att du vill köpa Kemira -aktien, och du ser grafen nedan … vilken riktning tar kursutvecklingen i grafen?

kemira 2

Höger, upp ! Låt mig dra några linjer där. Som du kan se finns det två ögonblick då priset klart överstiger motståndsnivån. Det gamla motståndet blir sedan det nya stödet och det här är trevliga inträdes stunder.

kemira resistance support 2

Om du verkligen vill göra en seriös online -investering är detta redan en mycket trevlig strategi: att titta på diagrammet och bestämma attraktiva ingångspunkter för dina affärer. Med en gratis demo -konto, kan du komma igång och testa om du kan göra detta själv!

Onlinehandel, 10 minuter om dagen?

Strategin som jag kort har diskuterat här behöver inte ta mer än tio minuter om dagen . När du investerar i CFD kan du arbeta med order. Till exempel kan du ställa dig själv att köpa en aktie så snart den stiger precis över det motstånd du känner igen.

Det är då viktigt att ställa in en stop loss, det här är ögonblicket när du automatiskt tar din förlust. Ställ in detta ögonblick strax under motståndet, på detta sätt stängs positioner baserade på falska genombrott snabbt. Tricket är då att se till att din spekulera är högre än dina förluster.

För detta använder jag ett minsta belöning: riskförhållande på 2:1. Till exempel, om jag vill ta en förlust på $100 på en investering, ser jag till att jag tjänar minst $ 200 på den investeringen. Du stänger inte investeringen förrän ett av dessa mål har uppnåtts! Genom att ange en take profit och stop loss kan du helt automatiskt inte ta några känslomässiga beslut.

Till sist, hantera risker är viktigt. Genom att aldrig riskera mer än två procent av din kontostorlek på en investering ser du till att du inte förlorar allt innan dina investeringar går tillbaka i rätt riktning.

När du konsekvent börjar känner igen ett mönster och ta hänsyn till dina risker, kan du uppnå strukturellt bra resultat. Alla framgångsrika och professionella day trader arbetar enligt principen ”spekuleramedel, lägre förluster”.

Vilken typ av resultat kan du uppnå?

Jag förstår att du är nyfiken på de möjliga resultaten när du tillämpar en så stark riskhantering nivå! Antag att 6 av dina 10 affärer är lönsamma, och du ser till att dina spekuleraer är högre än dina förluster:

 • 6 X 4% (2X maximal risk) = 24% spekulera
 • 4 X 2% (maximal risk) = 8% förlust
 • Avkastning = 16%

Visst, ingen dålig avkastning för tio affärer! Vad skulle hända om du gjorde spekulera på bara 4 av 10 investeringar?

 • 4 X 4% (2x maximal risk) = 16% spekulera
 • 6 X 2% (maximal risk) = 12% förlust
 • Avkastning = 4%

Även om du gör det ganska dåligt, uppnår du fortfarande en positiv avkastning med dessa siffror! Styrkan hos en riktig investerare ligger inte i intelligens, hög utbildningsnivå eller ett stort kapital … Nej, det handlar om penninghantering!

Vill du börja handla online?

I slutändan är det bästa tipset jag kan ge dig börja handla online själv. Du vet nu grunderna, fördelarna och möjligheterna att investera i CFD: nu är det viktigt att få praktisk erfarenhet. Genom att öva med en demo kommer du att upptäcka om handel online på börsen är det rätta för dig. Ta en titt på vår översikt över demokonton direkt för att börja handla med en solid leverantör:

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *