Hur kan du köpa ASML aktier?

ASML är ett avancerat teknologiföretag som utvecklar maskiner som behövs för att producera marker. Chips används till exempel i de senaste smartphonesna. Detta är därför en intressant marknad i en tid då tekniken blir allt viktigare. Vill du investera i ASML-aktier? I den här artikeln kan du läsa var du kan köpa ASML-aktier. Du kan också kolla in aktuellt aktiekurs för ASML.

Vart kan du köpa ASML-aktien?

Chips kommer att bli allt viktigare. En stark tillverkare av maskiner som producerar marker kan därför vara en bra investering. Vill du köpa ASML-aktier? Du kan direkt köpa ASML-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”ASML-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på ASML?

Är du nyfiken på aktiekursen på ASML? I grafen nedan kan du se hur ASML-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för ASML

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för ASML.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för ASML för de senaste 5 dagarna:

Är det klokt att investera i ASML?

En investering i ASML-aktier kan verkligen bli bra. Stora företag som Samsung och Intel är beroende av den utrustning som produceras av företaget. Båda företagen har köpt ASML-aktier: det här är bra eftersom det betyder att ASML kan räkna med lojala kunder i framtiden.

ASML: s aktier kan göra det bra även i framtiden: efterfrågan på marker och tekniska lösningar fortsätter att öka. Om ASML lyckas fortsätta att förnya sig kan företagets lönsamhet öka ytterligare. ASML räknar med att 160 biljoner gigabyte skapas årligen år 2025: för att kunna hantera all denna information behövs många nya chip.

Här ser du en uppdelning mellan logik- och minnesbaserade chips för artificiell intelligens och big data. Andra processer kräver enklare, billigare chip: tänk till exempel på lösningar för sakernas internet. Denna utveckling kan naturligtvis vara utmärkt för ASMLs lönsamhet och kan därför vara en bra anledning att köpa aktierna.

En annan bra anledning att köpa ASML-aktier är dess hållbarhetspolicy. Hållbarhet blir allt viktigare och investerare gillar att köpa aktier i företag som tar hänsyn till alla intressenter. Om ASML fortsätter den här trenden kan det ge aktiekursen ytterligare boost.

Företaget letar också alltid efter intressanta fusioner och förvärv. Även detta kan stödja den fortsatta utvecklingen av företaget. Ett sista argument för att köpa ASML-aktier är utdelningsutbetalningarna: utdelningsutbetalningarna kan hjälpa dig att bygga upp en fin inkomst med dina aktier.

Hackare

Ett möjligt hot mot ASML är hackare. Trots allt är företagets hemligheter värda sin vikt i guld. Tidigare har detta till exempel gjorts av företaget XTAL. XTAL dömdes dock och gick i konkurs. De var tvungna att betala 865 miljoner till ASML. Att skydda sina servrar mot cyberattacker måste vara en prioritet för företaget.

Framtiden

ASML investerar ständigt i ny teknik. Tillverkare av smartphones ställer till exempel allt högre krav på sina chip. Det nya systemet kommer att komma ut på marknaden 2024 och kan litografera upp till 3 nanometer.

Tror du att ASML kommer att fortsätta att lyckas med att utveckla de bästa chipmaskinerna? I så fall kan det vara ett bra beslut att köpa ASML-aktier.

ASML

Hur stort är företaget?

ASML verkar i 14 länder med 60 servicepunkter, som stöder placering och leverans av maskiner och reservdelar.

ASML skapades 1984 från ett joint venture mellan Koninklijke Philips Electronics och ASM International. Det primära målet vid tidpunkten för upprättandet var att marknadsföra Philips stegmaskin SIRA III. I början var företaget beläget i en nödsituation i trä på den tidigare Philips Natlab-anläggningen i Eindhoven. Philips köpte sedan Philips Automatic Stepper PAS2000 från ASML.

Vad gör ASML?

ASML är ett holländskt högteknologiskt företag med sitt huvudkontor och affärskomplex i Veldhoven. Företaget är en av huvudleverantörerna av komplexa maskiner för halvledarindustrin, särskilt stegmaskiner och skannrar som används vid tillverkning av chips. De flesta av ASML: s kunder är därför chiptillverkare.

Snabb tillväxt av ASML

Företaget växte snabbt och hade redan 100 anställda 1985. På grund av denna tillväxt öppnades ett nytt huvudkontor i Veldhoven, Nederländerna. Dessutom öppnades ett kontor i Tempe, Arizona.

PAS2500 lanserades av ASML 1986. Detta var ett g-linjesystem med ultraviolett ljus med en våglängd på 436 nm. Företaget ingick sedan också ett partnerskap med Carl Zeiss.

ABB är börsnoterat.

Sedan 1995 har företaget noterats på AEX och NASDAQ under symbolen ASM. Dess främsta konkurrenter är Nikon och Canon.

ASMLs största förvärv ägde rum 2012 då det tog över den amerikanska ljuskälleleverantören Cymer. Detta bör leda till ökad effektivitet i försörjningskedjan och inom forskning och utveckling.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *