Hur kan du köpa BNP Paribas-aktier?

Vill du investera i BPN Paribas ? Genom att köpa BPN Paribas aktier investerar du i en av de största bankerna i världen. Samtidigt investerar du också i en bank med inte alltför etiska affärsmetoder. I den här artikeln kan du läsa om företagets huvudsakliga verksamhet. Du kan också se direkt här var du kan köpa aktierna, och du kan konsultera den aktuella aktiekursen för BNP Paribas här.

Var kan man köpa BNP Paribas-aktier?

Har du förtroende för BNP Paribas framtid? Bankaktier är ofta mycket cykliska. När det går bra ekonomiskt går aktiekursen i en bank som BNP Paribas ofta också bra. När ekonomin går dåligt kommer du som aktieägare i en bankaktie genast att känna av konsekvenserna. Vill du köpa BNP Paribas? Du kan direkt köpa BNP Paribas? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla BNP Paribas aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på BPN Paribas?

Är du nyfiken på aktiekursen på BPN Paribas? I grafen nedan kan du se hur BPN Paribas-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för BPN Paribas

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för BPN Paribas.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för BPN Paribas för de senaste 5 dagarna:

Om företaget BNP Paribas

Den 23 maj 2000 slogs Banque Nationale de Paris och Paribas samman för att bilda BNP Paribas. Detta företag, en av de största bankkoncernerna i världen, har sitt huvudkontor i Paris. Filialer till denna bankgrupp finns i 75 länder. 2009 förvärvades belgiska Fortis. BNP Paribas blev då den största banken i Europa när det gäller förvaltade tillgångar. Sedan 2010 har BNP Paribas varit den största banken i världen i termer av balansomslutning.

BNP Paribas

Förvärvet av Fortis

I och med förvärvet av Fortis-banken förvärvade BNP Paribas 75 % av aktierna. Den belgiska regeringen förvärvade resten av aktierna. Dessutom förvärvade BNP Paribas 25 % av Fortis Insurance. 25 % av aktierna i BNB Parisbas Fortis såldes 2013 av den belgiska federala regeringen till BNP Paribas Fortis för vilket banken betalade 3,25 miljoner euro. Detta gav den franska banken full äganderätt till den tidigare Fortis-banken.

Fortis Investments är Fortis kapitalförvaltningsarm. BNP Paribas förvärvade också Fortis Investments. När Fortis Investments förvärvades av BNP Paribas förvaltades mer än 200 investeringsfonder av Fortis Investments världen över.

Problem i Europa och USA

BNP Paribas rapporterade inte sin andel i Volta Frankrike på nästan ett år. Därför gav Financial Markets Authority BNP Paribas administrativa böter på 120 000€ under 2009.

I USA räknade BNP Paribas med att behöva betala 10 miljarder USD i juni 2014. Detta var en uppgörelse för förbjuden vapenhandel med Sudan och Iran. Den 28 juni 2014 träffades ett förlikningsavtal med de amerikanska myndigheterna: banken fick betala 8,9 miljarder USD.

Böterna var så höga eftersom BNP Paribas, trots varningar, hade fortsatt med de olagliga metoderna. 2013 hade banken fortfarande en nettospekulera på 4,8 miljarder euro, så det höga vitet 2014 hotade inte bankens kreditvärdighet.

Ändå är det viktigt när du börjar investera i BNP Paribas att vara uppmärksam på den här typen av utveckling. Skandaler kan ha stor inverkan på priset på en aktie. Genom att aktivt investera kan du svara bra på både stigande och fallande aktiekurser.

Dålig etisk policy

BNP Paribas presterar dåligt när det gäller sin etiska policy. Banken följde knappast riktlinjer inom bland annat områdena mänskliga rättigheter, naturvård, minskning av växthusgaser och investeringar i vapenindustrin.

Banken finansierade länder som producerar, designar och säljer vapen. Under 2016 ägde banken även 120 dotterbolag belägna i skatteparadis. Om du letar efter en etisk investering är BNP Paribas därför inte det bästa valet.

Digitalisering

BNP Paribas har, liksom många andra banker, märkt att kunder besöker en fysisk plats allt mer sällan. Företaget svarar på detta genom att kontinuerligt utveckla sina digitala tjänster. Mer än 50 % av all kontakt sker numera via internet, vilket gör det till ett strategiskt smart drag att allt mer digitalisera tjänsten. Tror du att digitaliseringen kommer att bidra till BNP Paribas affärsresultat? I så fall kan det vara smart att köpa BNP Paribas-aktier

Airbus
Airbus
Altice
Altice
AXA
AXA
Danone
Danone
Christian Dior
Christian Dior
Hermès
Hermès
L'Oréal
L'Oréal
Louis Vuitton
Louis Vuitton

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *