Investera med hög avkastning

Naturligtvis investerar vi bara med ett mål i åtanke: att uppnå högsta möjliga avkastning . Men hur kan du faktiskt uppnå högsta möjliga avkastning på ditt sparande? I den här artikeln diskuterar vi vilka investeringsmetoder du kan använda för att uppnå högsta avkastning.

Hur kan du uppnå en hög avkastning från att investera?

Du kan verkligen uppnå en hög avkastning med investeringar. Dock, avkastning och risk är oupplösligt kopplade: en högre avkastning innebär därför en högre risk. Vi börjar artikeln med att diskutera de investeringsprodukter och strategier som du kan uppnå en mycket hög avkastning med. Bestäm själv om du kan bära riskerna med att förlora pengar.

Investera i högavkastningsaktier

Många är övertygade om att investeringar i aktier innebär en stor risk. Denna bild har uppstått på grund av att vissa investerare förlorat besparingar tidigare genom att handla på börsen. Men om du tillämpar en bra strategi kan du uppnå hög avkastning på aktieinvesteringar på lång sikt.

Under de senaste 80 åren har statistik visat att investeringar i aktier ger en högre avkastning än alla andra investeringsformer. Många nybörjare är dock otåliga och hoppas kunna göra stora spekuleraer inom ett eller två år. Detta är dock en mycket orealistisk förväntan: det är därför viktigt att investera i aktier med tålamod.

Öka avkastningen på aktier

Du kan uppnå en hög avkastning med aktier genom att satsa på kursspekuleraer. Om detta är planen är det viktigt att sprida dina chanser. Tålamod är en dygd, eftersom börsen inte alltid kommer att gå uppåt.

Det är också möjligt att uppnå en god avkastning med aktier som betalar högt utdelning. Vissa aktier betalar ut flera procent i utdelning om året. När du köper en stabil utdelningsaktie i all time low får du en fast hög avkastning varje månad!

Om du verkligen vill uppnå en extremt hög avkastning kan du investera i mer exotiska aktier. Tillväxtaktier i nystartade företag kan ibland öka i värde med tiotals eller till och med hundratals procent. Det finns en chans att företaget går i konkurs, vilket leder till att du förlorar hela investeringen. Det är därför viktigt att undersöka företaget bakom aktien väl.

Du kan också uppnå hög avkastning på aktier genom att investera i penny stocks. Penny -aktier är aktier värda några cent: detta gör att de minsta kursfluktuationerna kan ge 100% avkastning. När du investerar i dessa typer av riskfyllda aktier är det också mer troligt att du förlorar din investering.

Om du vill investera i riskfyllda aktier är det bäst att göra det med en aktiemäklare som inte tar ut courtage. Detta gör att du snabbt kan byta och sälja dina aktier vid behov. På Freedom24 kan du köpa och sälja aktier utan att betala courtage, använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto hos denna leverantör:

En hög avkastning med handel med CFD

Med CFD kan du spekulera i kortsiktiga kursfluktuationer på till exempel aktier och valutapar. På kort sikt går aktiekurserna starkt upp och ner: genom att reagera smart på detta kan du uppnå en positiv avkastning under alla marknadsförhållanden.

Det som gör CFD unikt är hävstångseffekt : genom att tillämpa hävstångseffekt kan du uppnå en högre avkastning på kort sikt. Risken är också högre med CFD, vilket gör det viktigt att tillämpa stop loss order.

Med en stop loss order stängs din position automatiskt vid en viss förlust. Detta skyddar dig mot eventuella förluster och låter dig uppnå ett bra investeringsresultat med CFD.

Vill du själv försöka investera i CFD utan att löpa någon risk? Öppna först en gratis demo med en CFD -leverantör som Plus500:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Investera i exotiska ETF: er

ETF: er eller indexfonder är mer kända för sin stabila avkastning snarare än för sin höga avkastning. Med en indexfond kan du automatiskt investera i en korg med aktier: de flesta använder detta sätt att investera för att spåra ett index som FTSE. Men ETF: er låter dig också uppnå en hög avkastning, åtminstone om du är beredd att ta en högre risk.

Det finns ETF: er på mer riskfyllda investeringsprodukter: tänk till exempel på en ETF för kryptovalutor eller en ETF på cannabisaktier. En fördel med att använda en ETF är att även med dessa typer av riskfyllda produkter tillämpar du viss diversifiering: detta minskar chansen att förlora alla dina pengar samtidigt när ett företag går i konkurs.

Vill du själv investera i ETF? En bra mäklare för att investera i ETF är DEGIRO. På DEGIRO betalar du inte transaktionskostnader när du köper pengar från deras urval. Detta gör att du kan uppnå en högre avkastning utan att ta större risker. Använd knappen nedan för att öppna ett konto hos DEGIRO:

Investerar i högavkastningsobligationer

Högräntaobligationer utfärdas av företag med svag finansiell ställning. Dessa bindningar är populärt kända som skräpobligationer. Räntan på dessa obligationer är ofta hög: 7-9% är inte ovanligt. Parten som släpper obligationerna måste betala en högre ränta för att locka investerare. Det finns dock en chans att företaget bakom obligationen går i konkurs, vilket kan leda till att du förlorar hela din investering.

Om du fortfarande vill uppnå en högre avkastning med obligationer, men föredrar att inte köpa obligationer själv, kan du också välja att investera i en ETF som köper obligationer med hög ränta.

öka avkastningen

Spekulera i optioner

Du kan också uppnå en hög avkastning med optioner. Med optioner köper du möjligheten, men inte skyldigheten, att köpa ett visst värdepapper till ett visst pris. Till exempel kan du köpa en option för $ 2 som låter dig köpa en viss aktie för $ 10. Om aktiekursen senare stiger till $ 12 eller mer kan du uppnå en positiv avkastning.

När kursen rör sig i rätt riktning kan du uppnå en enorm avkastning: till en aktiekurs på endast 14 € är din avkastning redan 100% på din initialinvestering på $ 2 per option. Samtidigt kan du också förlora hela din investering med optioner. Optioner löper ut vid ett visst ögonblick och när optionen är värdelöst i slutet av terminen förlorar du hela insättningen.

Du kan ytterligare öka avkastningen på dina befintliga investeringar genom att utfärda optioner. Du får en premie för att skriva en option. Om du fattar fel beslut kan du också förlora mycket pengar genom att skriva option. Vill du veta hur du kan uppnå en hög avkastning genom att investera i optioner? Läs vår guide om att investera i optioner:

Investera i fastigheter

Du kan också uppnå en hög avkastning med investeringar i fastigheter. Naturligtvis kan du köpa aktier i företag som är verksamma inom fastighetssektorn. Det finns också många fastighetsfonder som du kan till exempel samfinansiera en stor kontorsbyggnad med. När du investerar i fastigheter är det viktigt att noggrant analysera den bakomliggande parten: om företaget bakom projektet inte är pålitligt kan du helt enkelt förlora hela investeringsbeloppet.

Har du lite mer eget kapital? I så fall kan du också uppnå en hög avkastning genom att köpa en fastighet själv. Till exempel för ett tag sedan köpte jag en liten lägenhet i Amsterdam än jag hyr ut nu. Det fina med denna konstruktion är att du bara behöver lägga in en liten del av pengarna själv vilket gör att du kan dra nytta av en hävstångseffekt. Över min insättning på 50 000 euro får jag 18 000 euro årligen i hyresintäkter.

Men du måste vara uppmärksam när du investerar i fastigheter själv. När allt kommer omkring tar du på dig skulder och om du väljer fel egendom kan du förlora allt. Vill du veta mer om att investera i fastigheter? Läs vår guide om de olika investeringsmetoderna du kan använda:

Investera i kryptovalutor

Ett annat sätt på vilket du kan uppnå en mycket hög avkastning är genom att investera i kryptovalutor. Vissa människor handlar aktivt priset på krypto: en dag kan en kryptovaluta som Bitcoin gå upp eller ner med så mycket som tio procent. Om du håller ögonen på marknaden kan du uppnå en hög daglig avkastning.

När priset på en lovande krypto är på en låg punkt kan det också vara klokt att köpa det på lång sikt. Efter 2018, till exempel, minskade kryptovalutor kraftigt i värde: vid lågpunkten kan du köpa en Bitcoin för cirka $ 4000. Två år senare, 2020, nådde priset ännu ett nytt rekord som skulle ha gjort att du kunde uppnå en avkastning på nästan 500% på två år.

Innan du investerar i kryptovalutor, är det viktigt att komma ihåg att de är mycket spekulativa och nya investeringsprodukter. Det är därför osäkert vilken valuta som kommer att användas i stor utsträckning i framtiden. Kryptovaluta Investeringar är därför endast lämpliga för personer med högrisklust.

investera hög avkastning

Investera i lån

Numera finns det också plattformar där du kan investera i lån. Detta sätt att investera pengar kallas också P2P -upplåning . Personer eller företag som behöver pengar kan ta ett lån på webbplatsen. På många plattformar slås lånen samman, så du kan minska risken lite. Men dessa typer av P2P -lån är mycket volatila och det finns gott om historier om plattformar som inte betalade ut i slutändan. Därför är det viktigt att vara försiktig när du lånar ut pengar till andra.

Investera i en börsnotering

En börsnotering eller inledande offentliga erbjudande är introduktionen av ett nytt företag på börsen. Genom att köpa aktier under en börsintroduktion kan du uppnå en mycket hög avkastning. Detta är verkligen fallet med lovande (teknik) aktier.

Jag kan fortfarande komma ihåg hur jag trodde att Facebook var övervärderat under börsnoteringen 2012. På kort sikt hade jag rätt: priset halverades ganska snabbt. Under tiden har dock priset stigit till tio gånger dess värde. På 8 år hade du kunnat uppnå en avkastning på cirka 1000%.

Naturligtvis måste du vara försiktig med en börsintroduktion: det är inte varje börsintroduktion som är lika framgångsrik. Man ser ofta att nya aktier introduceras på börsen relativt billigt. Företag vill förhindra att aktier kollapsar första handelsdagen. Det är därför det verkligen är värt att undersöka om det kommer några intressanta börsintroduktioner.

Facebook prisförändring

Investera i nystartade företag

Ett annat sätt att uppnå hög avkastning är genom att investera i nystartade företag. Du kan hitta alla typer av webbplatser på internet där du kan investera i en uppstart. Denna strategi är lite av en hit & miss: när du investerar i en medelmåttig uppstart förlorar du allt, när du väljer rätt företag kan du uppnå en enorm avkastning. Företag som Facebook och Microsoft var en gång små start-ups som drevs från ett garage.

Det är ännu bättre att investera pengar i ditt eget företag. När du har en bra idé och kan göra den till en bra plan kan du tjäna mycket pengar på den. Entreprenörskap är dock inte för alla, men den teoretiska avkastningen på en investering i ditt eget företag är obegränsad.

Dina pengar på ett sparkonto med hög avkastning

Om du frågar mig är det i alla fall oklokt att parkera för mycket pengar på ett sparkonto. Sparräntorna är låga och inflationen och skatterna minskar bara dina tillgångar på ett sparkonto. Vissa människor väljer därför att lägga sina pengar på ett högavkastande sparkonto.

Med vissa utländska sparkonton får du fortfarande en eller två procents ränta. Det är dock viktigt att noggrant undersöka riskerna: undersök till exempel vad som händer när banken kollapsar. Var också uppmärksam på valutan som används för bankkontot: om du använder kontot i en annan valuta löper du också en valutarisk.

Att lagra pengar utomlands ger en något högre avkastning, men riskerna är också mycket högre. Om du planerar att ta högre risker ändå är det bättre att välja ett alternativ som du kan uppnå högre avkastning med.

hög avkastning

Valutahandel

Du kan också uppnå en hög avkastning genom att handla med valutor eller Forex. Valutor som euro, dollar och pund fluktuerar konstant i värde. Du kan växla en valuta till en annan via en onlinemäklare. Om du gör detta rätt kan du göra en spekulera eftersom valutan du köper ökar i värde.

Valutahandel sker normalt via derivat. Som ett resultat behöver du inte byta ut dina pengar själv på banken. Genom att aktivt analysera marknaderna kan du sedan förutsäga om en valuta kommer att stiga i värde under de närmaste timmarna. Att investera i Forex är särskilt lämpligt för den aktiva investeraren som inte har något emot att lägga tid på att lära sig en ny färdighet.

Vill du veta hur investeringar i valutor fungerar? I vår omfattande guide diskuterar vi hur du själv kan investera i Forex:

Alternativa högriskinvesteringar

Numera kan du investera i allt och allt: genom att investera smart i samlarföremål som konst, vin och antikviteter kan du uppnå en hög avkastning. För denna typ av alternativa investeringar behöver du ofta specialiserad kunskap (eller tur).

Man läser ibland en berättelse i tidningen om någon som vet hur man köper en Picasso för små pengar. En inspiration, men också exceptionell. När allt kommer omkring läser man inte i tidningen om alla människor som varje dag köper värdelösa målningar. Om du vill bli rik med en tur kan du också prova det lokala lotteriet.

Hur bestämmer du din egen risktolerans?

Innan du investerar i en högriskinvesteringsprodukt är det viktigt att först bestämma din risktolerans. Först när du inte tappar sömn över dina investeringar är det värt att investera för en hög avkastning.

Har du svårt när du förlorar pengar? I så fall är det bättre att välja en mer stabil och säker investeringsmetod. Tänk till exempel på aktier i stabila företag eller ETF: er som följer ett välkänt index. Börja aldrig investera innan du har en bra plan.

Hur maximerar du din avkastning?

Det är alltid klokt att kvantifiera dina risker så mycket som möjligt. Bestäm vilken (tillfällig) förlust du kan leva med. På detta sätt kan du bestämma den maximala risken du är villig att ta.

På lång sikt är de mer aggressiva, offensiva investeringsprodukterna ofta mer lönsamma. Du behöver dock tillräckligt med tid, eftersom du också kan göra en mycket högre förlust på kort sikt. Bestäm därför hur stor andel av dina investeringar du kan lägga på riskfyllda produkter; på detta sätt optimerar du maximal avkastning.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *