14 tips som hjälper dig att investera bättre

Som nybörjare är det naturligtvis så mycket att lära sig. Därför är det särskilt viktigt att samla kunskap och insikt så att investeringsprocessen går smidigt. Med dessa 14 tips kan du omedelbart uppnå bättre handelsresultat än 80% av de andra nybörjare.

Några viktiga tips innan du börjar investera

Investeringstips 1: dra nytta av sammansatt ränta

Om du vill uppnå ett bra investeringsresultat är det klokt att dra nytta av ränta på ränta så mycket som möjligt. Sammansatt ränta är också känd som ränta på ränta. När du uppnår avkastning och återinvesterar avkastningen får du också avkastning på avkastningen. Detta staplar snabbt upp.

På kort sikt kan effekten av 0,5 procent ränta på ytterligare 5 procent verka begränsad. Långfristig ränta innebär dock att du sitter kvar med ett mycket större kapitalbelopp. I diagrammet nedan kan du tydligt se att sammansatt ränta får dina resultat att växa exponentiellt. Återinvestera därför en del av spekuleraen du får!

investering av sammansatta räntor

Investeringstips 2: öva noggrant först

Antag att du inte redan vet allt! Till och med investeringsguruer som Warren Buffett och Nassim Taleb fortsatte att lära sig hela livet. Läs därför många böcker. Intressanta böcker du bör inkludera i din läslista är Handel i zonen av Mark Douglas och Sköldpaddans väg av Curtis M. Faith.

Dessutom erbjuder mäklare demo-konton som gör att du kan testa möjligheterna. Ett viktigt investeringstips är att först testa möjligheterna med en demo. På så sätt kan du upptäcka vilket sätt att investera som passar dig bäst.

Klicka här för att öppna ett gratis demo-konto hos en mäklare >>

plus500-programvara

Du kan testa Plus500 gratis med en demo. Illustrativa priser.

Investeringstips 3: Forma en tradingsplan

Det är mycket svårt att uppnå framgångsrika investeringsresultat när du inte har en investeringsplan. Skapa därför en bred ekonomisk plan där du anger alla dina mål. När du har bestämt dina mål kan du lägga till dina inkomst- och utgiftskällor. Genom att lägga till dina inkomster och kostnader kan du bestämma hur mycket pengar du kan avsätta för investeringar per månad.

Att göra investeringar till en del av din ekonomiska plan är förmodligen det viktigaste tipset jag kan ge dig. Genom att avsätta lite pengar varje månad bygger du upp en stor mängd kapital på lång sikt.

Investeringstips 4: börja investera mer och mer

När du är ung spenderar du ofta dina pengar på andra saker än att investera. Oavsett om det är öl, ett hem eller ditt bilunderhåll. När du blir äldre växer din inkomst, vilket ger dig mer att spendera. Av den anledningen rekommenderar finansrådgivaren Alex Whitehouse att öka din investering med en procentenhet av din inkomst varje år. På detta sätt fortsätter det belopp du investerar att öka!

Tips 5: övervaka aktiekursen

Om du investerar är det särskilt viktigt att ha kvar ett noggrant öga på strömmen aktiepriser . För att lyckas investera måste du kunna övervaka priserna på den aktuella börsen. På så sätt kan du reagera på ny utveckling och öka risken för hög avkastning. Se till att du är medveten om aktiemarknadens utveckling, så att du kan reagera snabbt och exakt på förändringar.

  • Håll koll på aktuella aktiekurser!
  • Leta efter återkommande mönster i marknaden .
  • Identifiera värdena mellan vilka hastigheten rör sig.
  • Placera en stop loss på dessa värden: begränsa din förlust.
  • Genom teknisk analys, kan du lära dig att känna igen mönster bättre.

investeringstips för trendigenkänning

Det är alltid klokt att investera med trenden

Investeringstips 6: Glöm inte skulder

När du börjar investera är det viktigt att tänka på dina skulder också. Om du har en pågående skuld med en ränta på åtta procent kan det vara klokare att betala tillbaka denna skuld först. På det sättet minskar du dina kostnader och lämnar mer pengar för investeringar på lång sikt.

Investeringstips 7: skydda dig mot inflation

Ett annat viktigt investeringstips är att det är viktigt att skydda dig mot inflation. Under inflationspåverkan blir dina besparingar mindre och mindre värdefulla. Du kan skydda dig från detta genom smart investering. Till exempel köp av aktier, råvaror och fastigheter skyddar du dina tillgångar så mycket som möjligt mot inflation.

Om du verkligen letar efter en säker tillflyktsort, guld kan också vara ett intressant alternativ. Med guld skyddar du din portfölj från inflation och från en nedslående ekonomi. Det är alltid smart att diversifiera dina investeringar så att du uppnår bra investeringsresultat även i ekonomiskt dåliga tider.

investera i guldinflation

Investeringstips 8: Undersök framtiden för ett företag

Alltid undersök ett företag noggrant innan du köper detta företags aktier. Studera också potentialen i sektor som företaget är en del av. En lågkonjunktur kan tillfälligt få en viss sektor att fungera dåligt.

Genom att utföra din forskning i förväg kan du undvika att förlora pengar på dina investeringar senare. Undersök också om företaget har planer i när framtid. Planerar företaget att introducera nya produkter? Detta kan påverka företagets resultat positivt.

  • Kolla på finansiella data och resultat och studera framtidsperspektiv.
  • Jämföra företagets prestanda med andra företag inom samma sektor.
  • I artikeln fundamental analys obligationer och indexfonder sammanlagt. Alternativt kan du kombinera dessa med mer riskfyllda investeringsprodukter som option och CFD: er.

Det är också viktigt att sprida dina investeringar över tiden. Det är till exempel mycket smartare att sätta in ett belopp en gång i månaden än en gång vart femte år. Genom att investera pengar varje månad hindrar du dig från att gå all-in vid en dålig tid. Genom att diversifiera dina handelsaktiviteter säkerställer du ett mer stabilt och positivt investeringsresultat.

Investeringstips 10: Investera bara i saker du förstår

Det är inte klokt att investera i saker du inte förstår alls. Om du väljer att göra det riskerar du att förlora stora summor pengar. Bra exempel på detta är internetbubblan 2000 eller den nyare kryptovalutakraschen. När alla pratar om något är det ofta oklokt att investera i det.

Se därför till att du förstår både den finansiella produkten och den specifika marknaden. Se till att du fortsätter att lära dig, så att du håller dig uppdaterad om den senaste utvecklingen. De bästa investeringsresultaten uppnås av människor som är nyfikna.

internetbubbla 2001

Ovan kan du se internetbubblan 2000

Investeringstips 11: var realistisk och kräsen

Ett enkelt men viktigt tips: var inte för naiv. När ett parti lovar dig något för bra för att vara sant är det ofta så. Lita inte på en säljare ord, utan ta reda på vilken part som står bakom en investeringsprodukt. Finansiella tillsynsmyndigheter måste fortfarande regelbundet ta itu med människor som luras av en finansiell part.

Var också realistisk om din prestation. Det är orealistiskt att förvänta sig en avkastning på flera dussin procent varje år. Bra investeringsperioder kommer att blandas med dåliga perioder. Genom att förbli realistisk och kräsen förbättrar du dina investeringsresultat. Läs mer om säker investering .

Investeringtips 12: leta efter företag med tillväxtpotential

När man investerar verkar det väldigt attraktivt att leta efter företag som har en hög spekulera / pris förhållande. Tillväxten av ett företag beror dock på potentiella nya produkter, vilket kan göra företaget mer lönsamt i framtida. Så, titta alltid noga på potential av en industri och den utveckling av en företag.

  • Granska årlig rapport och analysera deras planer för företagets framtid.
  • Studera de framtida produkterna och analysera om det är något du själv vill ha.

Investeringstips 13: Var uppmärksam på transaktionsavgifter

Många människor tappar ur sikte transaktionskostnader när de investerar. Ändå kan 0,5 procents skillnad i transaktionskostnader göra stor skillnad på lång sikt! Billiga investeringar är nu möjligt tack vare ankomsten av online-mäklare. Tänk därför på vad du vill investera i och bestäm vilken aktiemäklare som är bäst för dig. I artikeln om investeringskostnader, du kan läsa mer om den exakta kostnaden för att investera.

Investeringtips 14: ha en plan

Det senaste investeringstipset för att uppnå bättre investeringsresultat är att se till att du har en solid plan. Ange tydliga regler som anger när du köper och säljer vissa värdepapper. Genom att göra det kan du undvika känslornas negativa inflytande på dina investeringar så mycket som möjligt. Framgångsrika investerare vet bättre än någon annan hur viktigt det är att investera så rationellt som möjlig

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *