Fördelar och nackdelar med handel med CFD: er

CFD-handel är fortfarande mycket populär. Men vilka är de största fördelarna och nackdelarna med handel med CFD? I den här artikeln svarar vi på den frågan och hjälper dig att avgöra om handel med CFD: er är något för dig.

Vad är CFD?

Innan vi adresserar de största fördelarna och nackdelarna med CFD: er, kommer vi kort att ta upp vad CFD är. Med CFD kan du spekulera i prisökningar och prisfall på till exempel en aktie. Det är möjligt att använda en hävstång som låter dig öppna en relativt stor position med en liten summa pengar.

Vill du veta mer om handel med CFD? Läs direkt hur CFD-handel fungerar.

Vilka är de största fördelarna med CFD?

Vilka är de största nackdelarna med CFD?

Vilka är fördelarna med CFD?

Nedan diskuterar vi fördelarna med CFD-handel.

Handel med hävstång

Med CFD kan du använda en så kallad hävstång. Hävstång gör det möjligt att göra en större investering med en mindre summa pengar. Om du till exempel använder en multiplikator på en till tio kan du investera $ 1000 med $ 100. Det finns två sätt att dra nytta av hävstångseffekt:

  • Du behöver mindre pengar för att öppna en investering av en viss storlek.
  • Du kan dra nytta mer av en liten prissvängning.

Vill du veta mer om handel med hävstångseffekt? I den här artikeln förklarar vi hur investeringar med hävstångseffekt fungerar:

Spekulerar på ett prisfall

När du handlar med CFD kan du spekulera på stigningar och fall på marknaden. Du har möjlighet att öppna en kort position när du använder CFD. När du säljer kort får du ett positivt resultat när priset sjunker. Detta gör CFD till ett utmärkt alternativ för att dra nytta av fallande marknader eller dåliga nyheter.

Vill du veta mer om short selling? Läs vår omfattande artikel om detta ämne:

CFD-fördelar minskar marknaden

CFD är transparenta

Det är ganska lätt för den genomsnittliga investeraren att förstå priserna på CFD. Priset på en CFD följer priset på den underliggande säkerheten ganska exakt. När Coca-Cola-aktier ökar ökar CFD vanligtvis också i värde.

Dessutom erbjuder CFD: er nödvändiga ytterligare funktioner som gör handel extra attraktiv. När du använder CFD kan du enkelt göra beställningar. Med order kan du automatiskt öppna eller stänga investeringar till ett visst pris. Du kan läsa mer om att öppna CFD-positioner i Denna artikel . Dessutom finns det ännu fler fördelar med handel med CFD.

Kostnaderna är i förhållande till din investering

En stor fördel med CFD är relativa transaktionskostnader. När du köper en aktie från en aktiemäklare som DEGIRO betalar du en fast provision på minst $ 2. PåeToro, inga provisioner debiteras och du betalar bara spridningen.

Med CFD-mäklare online betalar du vanligtvis bara spridningen. Spreaden är en fast procentsats av investeringsvärdet. Detta gör det möjligt att uppnå ett bra resultat med dina investeringar, även om du bara sätter in en liten summa pengar.

Vill du veta mer om den exakta kostnaden för att investera i CFD? Läs vår artikel om detta ämne:

Stort utbud av alternativ

Det stora utbudet av CFD är en stor fördel. Med CFD-mäklare kan du handla med CFD på aktier noterade i olika exotiska regioner. Förutom aktier är det också möjligt att handla i valutor, råvaror, optioner, ETF: er och kryptovalutor. Detta omfattande utbud av alternativ gör det enkelt för alla näringsidkare att hitta rätt produkt.

Detta gör CFD-handel mycket flexibel. Med ett konto har du omedelbar tillgång till alla globala marknader. Med din lokala bank måste du ofta betala extra pengar för att få tillgång till internationella marknader. CFD är därför mycket lämpliga för investerare som är intresserade av mer exotiska investeringsprodukter.

Vill du veta hos vilken mäklare du drar mest nytta av fördelarna med att handla med CFD? Kolla in vår översikt över de bästa CFD-mäklarna:

Dina förluster är begränsade

En annan fördel med handel med CFD är att du har fullständig kontroll över dina förluster. Du kan kontrollera dina förluster genom att använda en stop loss. Med en stop loss stängs din position automatiskt med en viss förlust.

Observera att för det ultimata skyddet måste du använda en garanterad stopploss. Med en garanterad stoppförlust kommer din position alltid att stängas till det värde du anger. För en garanterad stopploss betalar du ytterligare transaktionsavgifter. Dessutom är det bra att veta att du aldrig förlora mer pengar än det du har i ditt investeringskonto.

CFD: er upphör inte att gälla

När du investerar i optioner eller terminer måste du ta utgångsdatumet i åtanke. När en säkerhet upphör stängs positionen normalt automatiskt vid ett visst datum. Detta är vanligtvis inte fallet med CFD: er. Detta ger dig mer flexibilitet: med CFD: er bestämmer du varaktigheten för din investering.

Prova med en demo

En annan stor fördel med CFD-handel är det faktum att du kan prova möjligheterna gratis med en demo. Många handlare tappar pengar i början eftersom de inte har någon aning om vad de gör. Genom att först öva med en demo kan du upptäcka om handel med CFD: s fungerar för dig.

Vill du veta var du kan prova CFD-handel gratis med en demo? Använd knappen nedan för att direkt jämföra de olika leverantörernas demo-konton:

Vilka är nackdelarna med CFD?

Nedan diskuterar vi nackdelarna med att investera i CFD.

Nackdelarna med att tillämpa hävstång

Naturligtvis finns det också risker med hävstångshandel. I praktiken uppnår många konsumenter ett negativt resultat med hävstångsprodukter. Detta beror ofta på att de tar många risker. Det är viktigt att komma ihåg att användning av hög hävstång accelererar resultaten. Det är alltid viktigt att ha tillräcklig marginal på ditt konto. Om du inte har tillräckligt med pengar på ditt konto kan du förlora din insättning genom ett margin call.

Du kan läsa mer om margin call i denna artikel . Du kan också läsa mer om riskerna med att använda en hävstång.

finansieringsavgifter

En annan nackdel med CFD är att du måste betala finansieringskostnader. När allt kommer omkring bidrar mäklaren till den största andelen av investeringsvärdet. Eftersom du betalar finansieringskostnader är CFD mindre lämpliga för långsiktiga investeringar. Det är därför bättre att använda CFD: er för investeringar med en tidsram som är kortare än ett år.

Du behöver mer tid

En annan nackdel med att handla med CFD är att du också behöver investera mer tid. När du köper aktier och startar en portfölj behöver du inte ägna mycket uppmärksamhet åt dem dagligen. Men när du börjar använda CFD är du en aktiv näringsidkare. Det är därför viktigt att spendera mer tid på dina CFD-affärer.

tid CFD-nackdel

Psykologiskt tryck

Det är ännu viktigare (och kanske svårare) att hålla huvudet kallt när man handlar med CFD. Eftersom det är lätt att öppna stora investeringar, en högre grad av självkontroll krävs. Många människor går för långt drivna av girighet och tappar hela sin insättning. Vill du lära dig hur du kan kontrollera dina känslor när du handlar med CFD? I den här artikeln diskuterar vi hur du kan göra detta:

Betala en extra spread

När du handlar med hävstång betalar du transaktionsavgifter över hela din investering. När du använder en hävstång på 1:10 köper du också tio gånger så många aktier. Det är viktigt att komma ihåg att du betalar spridningen över alla aktier du köper.

Du investerar aldrig i riktiga aktier

En annan nackdel med CFD är att du aldrig kan handla med en verklig aktie med CFD. Du får aldrig rösträtt med en CFD, vilket innebär att du inte kan delta i beslutsfattandet inom företaget. När du verkligen vill bli ägare till ett företag måste du köp aktien själv .

Uppväger fördelarna med CFD: er nackdelarna?

CFD har trotsallt många fördelar och nackdelar. För många människor uppväger fördelarna nackdelarna. Tack vare införandet av CFD är det möjligt för investerare att handla med små belopp i aktier och valutor.

Det är dock viktigt att komma ihåg att det finns förhöjda risker förknippade med handel med CFD. Träna därför nog med en gratis demo innan du gör en första insättning. Är du övertygad om fördelarna med CFD-handel och vill du testa möjligheterna? Du kan göra detta med en gratis demo ! Du kan också kolla in vår fullständig lista över CFD mäklare.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *