Hur kan man köpa Michelin-aktier?

Nästan alla känner till Michelin från de så kallade Michelin-stjärnorna som tilldelas högkvalitativa restauranger. Detta är dock inte företagets huvudsakliga inkomstkälla: Michelin tjänar mycket pengar på att sälja däck. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur & var man kan köpa Michelin-aktier. Du hittar också den aktuella aktiekursen för företaget Michelin.

Var kan man köpa Michelin-aktier?

Har du förtroende för Michelins framtid? Chansen är stor att folk kommer att använda bilen mer och mer. Visst, efter pandemin föredrar människor ofta sitt eget privata fordon framför kollektivtrafiken. Tack vare sina reseguider och restaurangrecensioner har företaget byggt upp en stark position. Det kan göra det ännu mer intressant att investera i Michelin-aktier. Vill du köpa Michelin-aktier? Du kan direkt köpa Michelin-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Michelin-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Michelin?

Är du nyfiken på aktiekursen på Michelin? I grafen nedan kan du se hur Michelin-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Michelin

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Michelin.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Michelin för de senaste 5 dagarna:

Om företaget Michelin

Michelin är en av de största däcktillverkarna i världen och är fortfarande familjeägt. Tack vare denna smarta konstruktion har detta familjeföretag kunnat attrahera stora mängder kapital. Huvudkontoret för detta franska företag ligger i Clermont-Ferrand.

Michelins historia

Michelin grundades 1889 av bröderna Andre och Edouard Michelin. Bröderna gjorde företaget stort. För att ytterligare expandera företaget blev de ägare till Citroën 1934, som såldes igen 1974.

Ett mångfacetterat företag

Michelin är ett mångfacetterat företag. Den gör mer än att bara tillverka däck. Ett exempel på detta är företagets reseguider som har getts ut sedan 1900. Dessutom är företaget känt för de stjärnor det delar ut till högklassiga restauranger.

Milstolpar för företaget.

Företaget var flera gånger först med att komma med en viss typ av däck. Några av företagets milstolpar var:

  • Det första utbytbara cykeldäcket (1891)
  • Det första gummidäcket för bilar (1895)
  • Det första komfortdäcket för lastbilar (1926)
  • De första metallgallerförstärkta däcket (1936)

Michelins maskot

Företaget har en mycket välkänd maskot som heter Bibendum. Numera består maskoten av bildäck, men nuförtiden består han av cykeldäck. Denna maskot är avbildad på Michelins publikationer. Till exempel kan maskoten hittas i det tomma blå området på företagets vägkartor.

Förvärv av Uniroyal Goodrich

1989 tog Michelin över den amerikanska däcktillverkaren Uniroyal Goodrich. Detta företag var den näst största däcktillverkaren i USA efter Goodyear. Före förvärvet betalade Michelin 0,9 miljarder dollar. Dessutom övertogs befintliga skulder på 0,8 miljarder dollar. Detta förvärv stärkte företagets position på den amerikanska marknaden för byte av bildäck.

Kartor och reseguider utgivna av Michelin

Michelin har gett ut reseguider sedan 1900 och vägkartor sedan 1910. Till en början publicerade företaget endast färdkartor och reseguider för Frankrike. Nu ger man ut kartor och guideböcker för nästan hela Europa och även för länder utanför Europa.

Varför började företaget göra vägkartor och reseguider? De gjorde detta för att främja försäljningen av sina bildäck. Vägkartorna och guideböckerna stimulerade bilturismen, vilket var fördelaktigt för däckförsäljningen. Faktum är att redigeringen av vägkartor och reseguider snart blev oberoende av däckhandeln.

Den röda guiden utgiven av Michelin

Den årliga Röda guiden innehåller ett urval av hotell och restauranger. Röda guiden är mest känd för sina Michelinstjärnor som tilldelas restauranger som erbjuder utmärkt mat. För att tilldelas stjärnorna inspekterar ett 70-tal inspektörer cirka 50 000 restauranger i Europa varje år.

Restauranger är nöjda med dessa stjärnor, eftersom ett omnämnande i den röda guiden är en garanti för kvalitet.

Köp Michelin-aktier

Däckproducenten lider av höga råvarupriser

Under första halvåret 2017 tryckte höga råvarupriser ner Michelins spekuleraer. För att behålla resultatet behövde priserna höjas. De höga råvarupriserna orsakade ett bakslag på inte mindre än 331 miljoner euro. Under andra halvåret 2017 föll priserna på råvaror något.

Innan du investerar i Michelin är det därför klokt att titta noga på hur råvarupriserna utvecklas. Undersök vilka råvaror är viktiga och hur de påverkar aktiekursen. Så når du bäst resultat med investeringar i Michelin.

Airbus
Airbus
Altice
Altice
AXA
AXA
BNB Paribas
BNB Paribas
Danone
Danone
Christian Dior
Christian Dior
Hermès
Hermès
L'Oréal
L'Oréal

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *