Hur kan man köpa aktier i Peugeot Citroën?

Peugeot är ett oumbärligt franskt bilmärke. Historien om detta familjeföretag går tillbaka till 1810. Ändå har de hängt med i tiden och företaget har intressanta planer för framtiden. Ett köp av Peugeot Citroën-aktier kan därför vara en intressant investering. I den här artikeln kan du läsa var du kan investera i Peugeot & ta en titt på den senaste aktiekursen.

Var kan man köpa Peugeot Citroën-aktier?

Peugeot Citroën svarar på energiomställningen genom att lansera nya elektroniska bilar. Företaget har också en ambitiös plan med vilken de hoppas kunna erövra den amerikanska marknaden. Tror du att detta franska företag kommer att lyckas erövra nya marknader? Då kan det vara intressant att köpa aktier i Peugeot Citroën. Vill du köpa Peugeot Citroën-aktier? Du kan direkt köpa Peugeot Citroën-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Peugeot Citroën-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Är det smart att investera i Peugeot Citroën?

Beroende på det ekonomiska klimatet kan det säkert vara intressant att investera i Peugeot Citroën-aktier. En stark sida med företaget är dess olika strategiska partnerskap. Till exempel arbetar de med Ericsson att sätta upp 5G-fordon och med Tata Motors att även kunna sälja fordon i Indien.

Bolaget har byggt upp en stark position i Frankrike och Europa och uppnår stabila resultat. Det är givetvis tillrådligt att hålla ett öga på det allmänna ekonomiska läget: när ekonomin inte går bra köper folk färre bilar och det kan då vara klokt att vänta med att köpa Peugeot Citroën-aktier.

I takt med att företaget diversifierar sina risker mer och mer, blir en investering i företaget allt mer attraktiv. Till exempel har Peugeot Citroën byggt upp en stark position i Kina och i Sydostasien, som är starka tillväxtmarknader. Det är också bra att nämna att företaget innoverar bra och till exempel jobbar med elbilar. En vältajmad investering i Peugeot Citroën-aktier kan därför slå bra ut.

Om företaget Peugeot

Peugeot har tillverkat bilar i många år. Peugeot är en del av PSA-koncernen, där även märkena DS, Citroën, Opel och Vauxhall ingår. Peugeot är PSA:s största varumärke. PSA är noterat på Euronext i Paris och ingår även i CAC 40-index.

Under 2016 tillkännagav PSA sina planer på att expandera kraftigt genom att förvärva andra biltillverkare. De vill också komma in på nya marknader genom att expandera till Indien, Amerika, Kanada och Asien. Företaget har sitt huvudkontor i Paris, varifrån försäljning av närmare fyra miljoner bilar kommer att drivas. Detta gör den till den tredje största biltillverkaren i Europa strax efter Renault.

Peugeot

Peugeots historia

Peugeot startade som ett familjeföretag 1810 med tillverkning av kaffekvarnar och cyklar. 1858 lade de till lejonet till Peugeots logotyp och 1889 tillverkades Peugeots första bil: en ångtrehjuling. 1896, efter en familjetvist, bildades bilfilialen. Peugeot är helt klart ett bilmärke som har funnits länge.

Internationella priser

Peugeot har fått flera internationella utmärkelser för sina fordon: till exempel var Peugeot-bilen Årets bil i Europa. Peugeot har även utvecklat bilen med de lägsta CO2-utsläppen i Europa. Peugeot är därför ett pålitligt märke, vars äldre modeller från 1960-talet fortfarande kör i Afrika och Kuba.

Är du säker på att de nya bilarna också kommer att vara mycket pålitliga? I så fall kan du säkert överväga att investera i Peugeot. Gör först en bra analys av konkurrenterna för att avgöra om en investering i Peugeot verkligen är rätt beslut.

El- och hybridfordon

Peugeot är inte blind för världstrender och de har därför börjat utveckla hybridbilsmodeller. Företaget tillverkar även fulla elbilar som ytterligare minskar CO2-utsläppen.

Elkörning är bättre för miljön och konsumenternas efterfrågan på elbilar ökar. På grund av dieselskandalen (från Volkswagen ) miljövänlig körning tog ytterligare fart, särskilt nu när många företag inte längre tillåter dieselbilar i sin flotta.

Tror du att Peugeot kommer att kunna växa ytterligare med de energieffektiva modellerna? I så fall kan det vara klokt att köpa Peugeot-aktier.

Peugeots ambitioner

PSA meddelade 2019 att de kommer att återvända till Amerika 2026. Målet är satt, men det kommer givetvis att kräva en hel del förberedelser. I och med att nya modeller kommer, så kommer det också att finnas fler möjligheter till en bra start. Om Peugeot lyckas få fotfäste i Amerika kommer de att kunna uppnå högre spekuleraer. Peugeot-aktien kan då stiga. Detta kan därför vara en bra anledning att investera i Peugeot genom att köpa aktierna.

Batterier och samriskföretaget Total-Peugeot

Peugeot och Total ska arbeta tillsammans för att tillverka batterier till elbilar. Detta beslut togs i januari 2020 och kan säkert vara ett smart strategiskt drag. Total har gott om kunskap och tillräckligt med laddplatser för elbilar. År 2030 är målet att producera en miljon batterier som många elbilar kan tillverkas med.

Total vill investera 5 miljarder i programmet och 2021 vill de starta en pilotanläggning i Frankrike, där 200 miljoner ska investeras. Totals andel i bolaget kommer att minska från hälften till en tredjedel. Tror du att detta samarbete kommer att bidra till Peugeots resultat? I så fall kan det vara klokt att köpa Peugeot-aktier.

Airbus
Airbus
Altice
Altice
AXA
AXA
BNB Paribas
BNB Paribas
Danone
Danone
Christian Dior
Christian Dior
Hermès
Hermès
L'Oréal
L'Oréal

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *