Hur kan du köpa Renault-aktier?

Renault är en av de största biltillverkarna i världen. En investering i företaget kan därför säkert vara attraktivt. I den här artikeln tittar vi på hur du kan investera i Renault. Du kan också hitta den senaste Renault-aktien på denna sida.

Hur kan du köpa Renault-aktier?

Om du har förtroende för varumärket Renault kan du välja att köpa aktierna. Vill du köpa Renault-aktier? Du kan direkt köpa Renault-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Renault-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Renault?

Är du nyfiken på aktiekursen på Renault? I grafen nedan kan du se hur Renault-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Renault

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Renault.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Renault för de senaste 5 dagarna:

Är det smart att investera i Renault?

Som en av de viktigaste och största biltillverkarna på planeten verkar Renault vara en viktig och potentiellt intressant aktör för fordonsinvesterare. Att Groupe Renault består av olika märken gör också att köp av Renaultaktier värt att överväga. Närvaron av dessa olika varumärken inom koncernen är i sig en form av diversifiering som investerare gärna kommer att se. Detta gäller naturligtvis även närvaron av RCI Banque.

Trots denna diversifiering måste de potentiella riskerna i den sektor du ska investera i alltid beaktas. När du köper Renault-aktier som investerare är du beroende av de resultat som uppnås inom fordonssektorn. Därför kan nedslående siffror inom denna sektor snabbt få en negativ inverkan på kursen på Renaultaktien.

Innan du köper Renault-aktier är det lämpligt att jämföra företaget med andra konkurrerande bilmärken. Folk köper ofta en bil som de har en viss känsla med. När ett bilmärke blir mindre populärt kan försäljningen falla kraftigt. Detta är naturligtvis inte positivt för aktiekursen på varumärket.

köp Renault aktier

Om företaget Renault

Renault är en av de mest kända och viktigaste franska tillverkarna av inte bara personbilar utan även kommersiella fordon, lastbilar, traktorer och till och med flygmotorer. Företaget grundades 1899 av Louis Renault. Bolaget är känt för att ha varit ett statligt bolag under en betydande del av sin existens. Som ett statligt bolag gick det genom livet under namnet ’ Régie Nationale des Usines Renault ’. Företaget Renault är noterat på Euronext-börsen med tickern RNO.

Koncernen Renault

Den så kallade ’Groupe Renault’ är egentligen en samling av fem olika företag eller märken. Till en början finns givetvis märket Renault med samma namn. Detta franska märke är bra för produktion av 2,4 miljoner bilar eller lätta nyttofordon. Det finns även andra företag och varumärken som tillhör koncernen. Dessa inkluderar till exempel Renault Samsung Motors. Detta märke släpper ut i genomsnitt cirka 79 000 bilar på marknaden varje år.

Andra välkända märken som Dacia och Lada tillhör också Renault Groupe. Det gäller även Alpine, som återkom på marknaden 2017 efter en längre tids frånvaro. Ett anmärkningsvärt faktum är att Renault också är verksamt i Folkrepubliken Kina. Där använder Renault två lokala partners. Företaget säljer lätta kommersiella fordon i Kina under varumärken som Jinbei och Huansong.

Renaults historia

För skapandet av företaget Renault går vi tillbaka i tiden, närmare bestämt till julafton 1898. Det är på den julafton som bröderna Renault (Louis, Marcel och Fernand) pratar om bilen som står vid dörren. Det var specifikt en så kallad Voiturette som hade satts ihop som ett experiment av den då 22-årige Louis. En tid senare skulle bilen bli föremål för en viktig vadslagning med en firande advokat.

För att vinna vadet var Louis tvungen att köra bilen uppför Rue Lepic i Montmartre. Det verkar inte vara ett problem nuförtiden, men det var det på den tiden. Den vägen har en lutning på 13 %. Advokaten var så imponerad av föreställningen att han omedelbart köpte ett exemplar till sig själv. Ett antal ytterligare beställningar följde snart, som lade grunden för Renault-företaget. Företaget startade officiellt när företaget Renault Frères grundades den 25 februari 1899.

Under tiden kan man säga att Renault har blivit en av de viktigaste och även de största biltillverkarna i Europa. Groupe Renault består inte enbart av de tidigare nämnda bilmärkena. Den så kallade RCI Banque, den största finansiella tjänsteleverantören inom den europeiska bilindustrin, ingår också i koncernen. De största aktieägarna i företaget Renault är inte bara den franska staten, utan också dess partnerbilmärke Nissan.

Airbus
Airbus
Altice
Altice
AXA
AXA
BNB Paribas
BNB Paribas
Danone
Danone
Christian Dior
Christian Dior
Hermès
Hermès
L'Oréal
L'Oréal

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *