Köp Société Générale-aktier

Société Générale har funnits sedan 1864 och har sedan dess varit en av de största bankerna i Frankrike. Banken har genom åren även tagit en betydande marknadsandel i flera andra länder. Detta gör det intressant att investera i Société Générale. I den här artikeln tittar vi på hur du köper Société Générale-aktier och du kan även hitta den senaste aktiekursen här.

Hur kan du köpa aktier i Société Générale?

Om du vill investera i Frankrike kan det vara ett bra beslut att köpa aktier i Société Générale. Bankaktier är ofta starkt beroende av den ekonomiska situationen inom en region. Om det går bra för den franska ekonomin är det också mer sannolikt att Société Générale-aktierna ökar i värde. Man måste undersöka hur det går för företaget och om det fattas felaktiga beslut. Vill du köpa Société Générale-aktier? Du kan direkt köpa Société Générale-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Société Générale-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Société Générale?

Är du nyfiken på aktiekursen på Société Générale? I grafen nedan kan du se hur Société Générale-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Société Générale

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Société Générale.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Société Générale för de senaste 5 dagarna:

Är det smart att investera i Société Générale?

Société Générale är ett etablerat värde inom det finansiella landskapet. Även om det till en början var starkt beroende av den franska marknaden, verkar detta ha förändrats. Den demografiska spridningen av dess investeringar har gjort Société Générale till en viktig aktör i hela Europa. Société Générale har också gjort några viktiga investeringar i länder utanför Europa, som flera afrikanska länder.

Men det är också här saker och ting blir mer riskfyllda. Trots att Société Générale har en solid grund är det sant att det också har gjorts en del vågade investeringar på instabila marknader. Detta är en risk som varje aktieägare bör vara medveten om.

Det är också viktigt att komma ihåg att bankaktier är mycket cykliska. När ekonomin går dåligt faller bankaktiekurserna nästan omedelbart. Som aktiv investerare kan du svara på detta genom att ta en kort position på aktien.

köp Société Générale aktier

Om företaget Société Générale

År 1864 skapades ”Société Générale”. På den tiden var detta ett allmänt samhälle som delvis ansvarade för att stimulera handel och aktivitet i Frankrike. Under åren har dock företagets karaktär förändrats.

Idag presenterar Société Générale sig som en konsument- och investeringsbank. Trots att företaget grundades med fokus på den franska marknaden, är det även aktivt internationellt. I den internationella finansiella kretsen kallas banken vanligtvis för SocGen. Genom att köpa Société Générale-aktier är det möjligt att bli delägare i denna finansiella aktör, vilket säkert är viktigt för Frankrike.

Stor affärsbank i Europa

Sedan det skapades har Société Générale faktiskt alltid varit en av de viktigaste handelsbankerna i Europa när vi ser till deras inkomster. Även när det kommer till börsvärde är Société Générale en av Frankrikes främsta banker.

I skrivande stund finns banken i mer än 80 olika länder runt om i världen. Tillsammans med BNP Paribas och Crédit Lyonnais beskrivs Société Générale som en av de tre ”klassiska finansinstitutioner” som finns på den franska marknaden. Société Générale-aktierna är noterade på Euronext där de handlas med GLE-tickern.

Vill du investera i den franska ekonomin? Då bör du absolut överväga att köpa Société Générale-aktier!

Société Générales historia

Société Générale kan kalla sig en av de äldsta bankerna i Frankrike. Banken grundades 1864. Till en början kallades det ”Société Générale pour favorement le développement du commerce et de l’industrie en France”… en hel mun!

Société Générale skapade snabbt en imponerande aktiestruktur. Detta visade sig vara ett utmärkt val, eftersom antalet aktieägare ökade i en rasande takt. 1895 hade Société Générale redan 14 000 aktieägare. År 1913 hade det antalet stigit till imponerande 122 000.

Krigsåren lämnade djupa sår på Société Générale, främst för att de förlorade många ryska kunder. Under tiden hade den ryska marknaden blivit företagets näst viktigaste marknad… vid sidan av Frankrike förstås.

Fortsatt utveckling

Även om Société Générale alltid har varit trogen sin hemmamarknad, såg banken det som ett nödvändigt steg för att göra betydande internationella expansioner. Detta gjordes för att sprida riskerna med investeringar och för att förhindra att konkurrensen tar för stora marknadsandelar.

Detta ledde till en rad uppköp som huvudsakligen genomfördes i den centrala delen av Europa. Till exempel valde Société Générale att förvärva den tjeckiska banken Komerční Banka och den så kallade SKB Banka i Slovenien. Dessutom inrättades en särskild investeringsgren i Ryssland. Jacques Der Megreditchian var ursprungligen ansvarig för denna investeringsgren. Under tiden har Société Générale orubbligt tagits upp på listan över Europas viktigaste handelsbanker.

Tror du att dessa internationella investeringar på andra marknader kommer att leda till större spekuleraer i framtiden? Då bör du absolut överväga att investera i Société Générale-aktier!

Airbus
Airbus
Altice
Altice
AXA
AXA
BNB Paribas
BNB Paribas
Danone
Danone
Christian Dior
Christian Dior
Hermès
Hermès
L'Oréal
L'Oréal

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *