Hur kan du köpa Vivendi-aktier?

Vivendi är ett stort franskt konglomerat som består av många företag. För närvarande är företaget huvudsakligen verksamt inom musik- och tv-branschen. Funderar du på att köpa Vivendi-aktier? Innan man investerar i Vivendi är det viktigt att undersöka inom vilka sektorer företaget är verksamt. Detta gör att du kan avgöra om en investering är intressant. På den här sidan kan du också konsultera den aktuella Vivendi aktiekursen.

Var kan man köpa Vivendi-aktier?

Vivendi är mer än ett företag: det är en samling företag! Innan du köper Vivendi-aktier är det därför klokt att undersöka hur de underliggande delarna presterar. Har du förtroende för Vivendis framtid? Då kan det vara intressant att köpa Vivendi-aktier. Vill du köpa Vivendi-aktier? Du kan direkt köpa Vivendi-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Vivendi-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Vivendi?

Är du nyfiken på aktiekursen på Vivendi? I grafen nedan kan du se hur Amazon-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Vivendi

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Vivendi.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Vivendi för de senaste 5 dagarna:

Om företaget Vivendi

Vivendi är ett massmediekonglomerat baserat i Paris (dess huvudkontor). Bolaget har verksamhet inom film, tv-spel, tv, musik, videohosting och är även bokförlag.

Vivendi består därför av en samling medieföretag som alla är involverade i att skapa, producera och distribuera underhållning. Vivendi äger femtio skivbolag som de genererar ett stadigt kassaflöde med. En annan välkänd affärsenhet är Canal+-gruppen, som är verksam i många länder. Företaget är huvudsakligen verksamt i Frankrike, Afrika, Vietnam, Polen och Myanmar.

Vivendi

Ursprunget till Vivendi

1853 fanns vattenbolaget Compagnie Générale des Eaux (CGE). Företaget hade koncessioner för att leverera vatten i Lyon och senare i Paris, Nantes och Venedig plus Porto. 1976 utökade CGE sin verksamhet genom att ta över flera företag. Dessa omfattade transporttjänster, byggföretag, fastigheter och även avfallshantering. Slutligen förvärvades även Compagnie Générale d’Entreprises Automobiles (CGEA).

Canal+

1983 var CGE med och grundade Canal+, som blev den första betalkanalen på fransk tv. På 1990-talet expanderade företaget ytterligare till media och telekommunikation. Inom denna sektor gjorde de flera förvärv för att växa ytterligare. 1998 (när den franska telekommarknaden avreglerades) splittrades Vivendi Universal och Vivendi Environnement.

Skapandet av ”Vivendi”

Namnet ändrades till Vivendi 1998. Därefter såldes alla fastighets- och byggbolag. Vivendi gick samman med bland annat Maroc Telecom och NetHold. Efter detta kunde de lansera digitala kanaler i Spanien, Polen, Italien, Skandinavien, Belgien och även i Nederländerna. 1999 slogs företaget samman med Pathé, en affär värd 2,6 miljarder enligt Wall Street Journal. De delar som inte var attraktiva för Vivendi såldes till Fornier, som senare bytte namn till PaPathéthe.

De nuvarande affärsenheterna

Företaget fokuserar på digital underhållning. Det är väsentligt för företaget att utveckla synergier mellan de olika företagen och låta dem växa tillsammans. Detta är en utmaning för styrelsen och den dagliga ledningen av koncernen.

The Canal + Group

Canal + är ledande inom betal-TV i Frankrike. Det är en internationell producent och distributör av tv-serier och filmer. Vivendi är ensam ägare till Canal +.

Universal Music Group

Tillsammans med Warner Music och Sony Music, Universal Music Group tillhör de tre bästa skivbolagen i världen.

Havas

Havas är ett av de största reklam- och kommunikationsföretagen i världen. Vivendi äger 95 procent av alla aktier.

Gameloft

Mobilspel och nedladdningar är företagets kärnverksamhet. Varje år finns det mer än en miljard nedladdningar av deras spel.

Editis

Detta är ett franskt förlag som förvärvades för 900 miljoner euro 2019. Företaget är ett av de största förlagen i Frankrike.

Vivendi Village

Vivendi Village är en liten grupp företag som tillhandahåller live och digital underhållning.

Vivendi biljettförsäljning

Vivendi Ticketing är specialist på distribution av biljetter till liveevenemang, sportevenemang och kulturevenemang. Företaget är verksamt i England, Frankrike och USA. De behandlar fyrtio miljoner biljetter årligen. Företaget är också aktivt för sina systerbolag där det säljer biljetter till artister från Universal Music Group.

En samling företag!

Vivendi är verksamt på flera fronter inom underhållningssektorn, detta skapar synergifördelar som kan vara till nytta för företagets resultat. Dessutom vet de hur man gör smarta uppköp och växer därför längre och längre. Tror du att de kommer att fortsätta att fatta smarta beslut i framtiden? I så fall kan det vara intressant att köpa Vivendi-aktier.

En investering i Vivendi är mer stabil än en investering i en specifik musikproducent. Företaget Vivendi investerar trots allt i ett urval av olika företag så att de dåliga resultaten i en sektor kan kompenseras av goda resultat i en annan.

Airbus
Airbus
Altice
Altice
AXA
AXA
BNB Paribas
BNB Paribas
Danone
Danone
Christian Dior
Christian Dior
Hermès
Hermès
L'Oréal
L'Oréal

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *